Две следи напред, три следи назад

Продължават музикалните напъни на любимия ни изрусен телевизионен клоун. Срамът за всички музиканти в България се нарича “Део – това съм аз”.

Най-силното парче е хичето с D_2, като за неговите качества може сериозно да се спори. То и още едно са “рокерски” аранжимент, останалото са lounge лупове с примеси на дрийм хаус и дори breakbeat опит в 10-то парче. Не знам кой му е правил музиката, но личи как е използвал умиенията си да изкопира всички клишета в жанра, а не за да вложи нещо от себе си. Щеше да бъде доста по-добре без семплите припеви на английски, с които в опитите за комерсиалност са сипали килограм грозде в манджата. Последните 4 са ремикси и става за излъчване по радио, сигурно по Fresh ще ги бичат години наред. Последното парче е отвратително и дори не са му направили мастеринг към нивата в албума, Daminique Rossi Remix, финално осиращо тапетите. Сигурно е в диска само за престиж, а френското име е псевдоним на техно-продуцент от Малашевци.

Акцентът пада върху текстовете, които са опит в правилната посока, но изключително немощен. Първото парче неприкрито взаимства от “Лятото е супер” на Гумени глави, а останалите копират стари идеи от Хазарта (“не го виждам на географската карта” – GP).

Перхидролът има виждане за играта, но просто с малките си краченца не може да ритне силно топката. На фона на Ъпсурт, Смотан МС, Нокаут и другите става смешен. Освен това природата го е прецакала и с гласа и без чудо от страна на лекар-логопед не може да се мисли за рап вокали. Не ми е хич ясно за какво се бори, иска да бъде Българския Скатмен ли, какво.

Колебая се дали Део е символ на тъпотията на нашето поколение или олигофренията на следващото. Фактът, че той е известен като водещ, а не като барман, за което повече го бива, е доста обезпокояващ. Явно с люта амбиция и добри контакти можеш да се пласираш да досаждаш на публиката от всички предавания едновременно.

Бай ти Део е достатъчно сърдечен, за да ти бъде приятел, но прекалено плитък, за да ти бъде кумир. Просто е от хората, който народа запомня, но не окачва на портрети по стените. Могат спокойно да го уволнят и да сложат на негово място Найден, никой няма да забележи. Засега най-големият му творчески връх е намирането на финансиране за този албум 🙂

Що за кенеф е тази държава, след като теле-лайнца като него и Иван Славков винаги успяват да изплуват най-отгоре в бълвоча? Моля някой да дръпне водата.

You may also like...

8 Responses

 1. Anonymous says:

  Винаги съм се чудил откъде имаш такива нерви. Снощи по БНТ даваха някакъв концерт на Део, не можах да издържа повече от 10 минути, колкото и да бях любопитен, беше потресаващо ужасно, а ти си слушал целия албум, при това внимателно. Не знам дали е нужно да го ядеш за това, че пича си е див комерсиалист, просто е решил да изкара пари, а това че няма глас е абсолютно вярно, но бездруго ги има с тонове в нашата поп музика. Ако имахме такива връзки, сигурно и ние щяхме да правим подобни безумия само да изкараме по някой лев, а то е ясно че не изкарват от продажби.

  ecloga

 2. Bruce Wayne says:

  ами не го знам колко продажби ще има от този пикливия албум, може би ще отпечатат тираж 500-1000 и от него ще продадат 300 бройки за 3 години 🙂 по-скоро го е правил със собствени сили от любов към музиката и желание да се изяви…

  не е проблема в Део и нека си изкарва колкото пари може, тъпото е телевизионни водещи, проститутки и балерини да пеят на Новогодишния концерт! представи си Иван Гарелов да запише албум и да почне да танцува брейк по концерти!

 3. Anonymous says:

  analizut e unishtojitelen :)))) bi li mi obiasnil kak stava s rss abonamenta pri teb che ne stopliam…

  pozdravi, komrade

 4. Bruce Wayne says:

  превъзмогнах мързела си и отделих 10 минути да направя RSS 🙂

  1. Инсталираш FireFox
  2. влизаш през http://nc.cult.bg/nname/blogger.html (не знам защо през nname.org не работи и не ми и пука)
  3. натискаш оранжевата икона долу вдясно на браузъра ( ако нещо се надрисква му дай ръчно фийда да е от http://nc.cult.bg/nname/atom.xml)

  бтв влизаш ли още в БПМ?

 5. Anonymous says:

  Ревюто наистина е потресаващо. Дано и занапред намираш сили да слушаш и пишеш за останалите естрадни изпълнители. Да се готви Веселин Маринов…..

 6. Bruce Wayne says:

  Веселин Маринов ми е от съседното село и освен това бях гъст с племенника му, преди да ме завлече с достатъчно пари… по-добре да не го почвам него…

 7. Anonymous says:

  are samo da ne mi vikash vesekin marinov. ko sam ti naprail ve? kade sbyrkah?

 8. Anonymous says:

  веско маринов е пич голям
  живее близо до нас и кара джип волво с 4 еднакви цифри в номера.наскоро го видях до големия местен супермаркет – не може да се отрече, че не му липсва стил – анцуг в селски цветове, малко възкъсичък при глезените, та да се види , че маратонките са обути на бос крак – както си му е редът през студените зимни дни, и с телефон в ръка – да му е по-лесно ако некой вземе да звънне

  nS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *