Герои от "Под игото" пушат Лъки Страйк

Преди 2 години пророкувах (тук, тук и другаде) някои последици от залезът на CD-Audio формата и замяната му с mp3. Без да акцентирам на това, предложих начин да се печели от музика при безплатен даунлоуд – включване на реклама.

До тези невероятни прозрения достигнах не защотот съм Шерлок Холмс, а защото се замислих каква е ситуацията в момента при останалите изкуства.

От няколко месеца това вече е факт. Ъпсурт се сетиха да станал лица на Nescafe и да вземат некой леф. Рекламата е деликатна – римувани клипове между песните, които всеки може да си изтрие. След време ще е съвсем нормално да е вплетена в текста на парчетата или в музиката чрез разпознаваеми фирмени звуци.

Мисля в България сме пионери, защото легалния пазар на музика е с микроскопични размери, а интернетъ е силно разпространен и му оказва огромен натиск. Беше естествено да се стигне до решение, при наличието на определен брой креативни творци и огромен брой амбициозни държанки, мамини синчета и пропяли актриси (миНети), всеки от които денонощно мисли как да изкяри от творческите си напъни.

You may also like...

4 Responses

 1. Anonymous says:

  ахааа, они еще и в “лора от сутрин до вечер” своей рекламы напихали, эти челы из нескафе.
  грамотные.

 2. kibagami says:

  ъпсурт толко ме впечатлиха с рекламните клипове на нескафе, че покрай тях взех че изтрих целият им албум

  П.С.: мистър 123456789 е невероятно тъпо проамериканско парче

 3. Anonymous says:

  Decki dajte MP3 na Neskafe 3v1 radio reklamata PLEASE

 4. Bruce Wayne says:

  кой си ти? и как да ти го дам, на МОБИФОНА ли

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *