София срещу България

Не че имам какво повече да добавя по темата, нито ми се участва в това говорене, но днес получих натурален семпъл от едно мнение, чието битуване смятам за срам за всички, и столичани, и селяни. Какво ти участие в глобализацията, ние издишаме на етап средно образование 🙁 “Свобода, равенство, братство”… може би в Лозенец, но не и в Младост 3.

“Що не си стоиш на село като не ти изнася тук? Крайно време е да разберете, че никой не ви е канил в София. Като не ви харесва прав ви път към селото. Защо идвате тук да изземате всички работни места, да работите за минимални пари, само и само за нас да няма работа? Защо не работите на нормиран работен ден, а стоите на работа докато всички други си тръгнат? За да не се прибирате в долните дупки, дето ги наричате “квартири”, да не харчите ток и парно, за водата всички знаем, че не я уважавате много много – има няма 2-3 пъти в месеца да похарчите малко да се позакъпете. А, че всички селяни са най-долни подмазвачи и са готови на всичко само и само да се задържат на някоя скапана работа няма нужда да се споменава. С какво по-точно е по-добър един селянин, от Софиянеца? Отговорът е с нищо – само мирише повечко. Не се зъбете, а се къпете, селяндури. Така няма да ви усещаме още отдалече по миризмата.”

You may also like...

16 Responses

 1. Tuxomup says:

  Това е най-скотоумното изказване, което съм чел от доста време насам. Бих искал този мърльо да го запитам ако започваше всеки месец с минус 600 лв за наем и сметки дали нямаше да бъде по-конкурентоспособен и по-оправен от дрисльото, който на 30 продължава да живее в детската стаичка, в апартамента на мама и тате. Именно това са хората, които понижават цената на труда. Готови са да работят за едни джобни, нали задничето е на топло, а коремчето пълно с мамини гозби….Психическите отклонения, причинени от ежедневния контакт със застаряващите, вечно мрънкащи и озлобени родители, обаче, са изцяло за тяхна сметка. Аман от комплексари!

 2. Georgi Mateev says:

  Т’ва Батесашово ли е? 🙂

 3. Bruce Wayne says:

  не знам от кого е коментара, не е имал ташаци да си напише името, ама ако Батесашо направи песен с тая тема не бих се учудил хич

 4. sequential says:

  Фенове на “Софията – център на вселената” винаги ще има. Винаги ще има и комплексари като теб, Свилене, които си мислят, че всички софиянци ги гледат накриво заради “провинциалните” им корени и правят от мухата слон. Хора като теб и като цитирания от теб са виновни поравно за всичкото това безмислено обиждане на произход. А в крайна сметка много по-важното е това дали си селяндур по душа и поведение – така като ви гледам и двамата се вписвате отлично в категорията.

 5. Bruce Wayne says:

  ооо, Ушат, жив ли си, отдавна не се беше врътвал насам 🙂

 6. sequential says:

  Шкембенцето и джоланчетата ти как са. Гледам все още го раздаваш “барабар Петко с мъжете”. Ето, pro_01 понаредил Грънчаров, и си решил да понамажеш малко от славата и ти.

 7. Bruce Wayne says:

  ех, разконспирирахте ме 🙂 виждам, че си поумнял значително напоследък 😀 😀 😀

 8. sequential says:

  Е как няма да те разконспирираме, математическият модел който описва поведението ти, е твърде прост :>

 9. spooners says:

  лошото е, че това не е мнение на един човек, а на 95%от софиянците! само защото живеете в най-мръсния, най-калния и най-безсмисления и всъщност най-големия град в България, не значи, че сте богопомазани! това, че всичките – и мъже, и жени – се обличате по един и същ начин, говорите с отвратителен акцент, и сте ужасно надути, ви прави най-големите селяни в България! изобщо имате ли идея какво представлява България извън така безценната ви София? и ние от “селата” като Пловдив, Варна, Русе, Търново имаме ток, даже и топла вода! “батенца”, недейте да съдите за хората по мястото, където живеят! вземете си размърдайте столичанските задници и обиколете, както вие я наричате, “провинцията” да видите, че ние сме много по-добри от вас!

 10. Midnite says:

  По принцип съм само читател тук, но този път реших да защитя честта на аграрната гилдия в Столицата. Другарят Х очевидно е доста изпражен, натоварен на 100% Селерон – явно от невъзможността да се реализира в собствения си град, който лично е опикавал няколко пъти и счита за своя територия. Имах подобен случай преди години като прясно назначен във Фирмата. Въпреки подозрително силната миризма излъчвана от мен, колегата Бобо (единствения с благородно потекло сред нас) ме обяви за Софиянец и реши да сподели с мен мъката си. След околко петминутен монолог в стил – напористи провинциалисти, който изслушах осторожно, разкрих истинското си лице пред него…тадададъм. Дали заради този случай или поради факта, че единственото умение на Бобо беше да хигиенизира задници, така и не успяхме да станем приятели с него. Но това е една друга история. 🙂

 11. Philip says:

  Аз не виждам какво толкоз се палите заради това изказване. Обкновенно селско изказване на беден простак от Люлин на който 5лв. са му кът и всичко друго му е виновно, но само не и той. Слушал съм ги тези изказвания и преди. Само не мога да разбера вие какво се засягате? Според мен това може да засегне някой, който има комплекси заради нещо хммм…И какъв е този контра изказване, че София най-безмисления град в БГ? Това е падане на нивото на тези с изказването…

 12. bay says:

  Преди две години ме спират едно момче на Графа и ме моли да участвам в проучване за едно световноизвестно безалкохолно. “ОК” викам и се дирвам с него. Говорим, говорим и той ми дава следния въпрос: “Ако сте в провинцията…” дали ще мога да си купя въпросната напитка. “Ами..” казвам, аз съм от провинцията /от Добрич съм/. “ААААА, не”, вика, “в дълбоката провинция”. И аз му отгаварям, че съм точно от дълбоката провинция, просто бях поканен да изнеса лекции в Сф. На детето му се скина езика от притеснение. Тъй че, СФ – нци не ни обичат и поведението им към хората от прованса е направо нетърпимо.

 13. Миша says:

  Няма какво да се засягате толкова…както има изказвания на софиянци към провинциалисти, така има и контра изказвания ^^ има ли смисъл да се обиждаме и така нататък, като в крайна сметка живеем в една държава, и няма значение от кой град сме…все пак сме БЪЛГАРИ 😉 Винаги е имало и винаги ще си има нетърпимост между двете страни на спора ^^

 14. o.O says:

  Аххахахаха, това ми напомня за един софиянец, който се беше изцепил : София е град, а всичко останало е провинция. И Пловдив, и Варна- все селяни.

  Както авторът не иска селяни в безценната си София, така и аз не искам арогантни столични прошляци по улиците на Варна. Мислят се за кой знае какви, недай боже да са с колите си!! Само задръстват улиците и паркирватетака, че не можеш да се придвижваш по тях. Отнасят се арогантно и да не казвам, че говорят толкова правилно български, колкото и ромката, която почиства автобусната спирка то нас. Пък после за селски акцент ми говорят…

  Ако можеше всички софиянци да ви изселят в Индия, никой няма да се оплаче!

 15. Ujasena says:

  И всички вие, писали по-горе, се имате за интелигентни хора..??? О, Боже мой, пази ни от злобата събрана в тези човешки души, дай им покой и ги научи на добрина! Подобни спорове само доказват колко има още да се развива нашата нация в интелектуално, морално, личностно и какво ли още не отношение. Интересно ми е само защо тези, мислещи се за по -интелигентни от автора на изказването, му отговарят по същия “високо интелектуален” начин, нападйки го със същите глупави аргументи.

 16. Тончето,родом от София says:

  Не се казва: “паркирвате”,а “паркирате” о.О!
  Та кой говори правилно?:
  а)о.О от гр. Варна
  б)циганите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *