Станишев клекна на Путин

Докато традиционните медии се борят за безплатни сладки и минерална вода и се чудят на коя мутра/политик да пристанат, свободното слово в интернет набира сила. Епохални времена , Български саракт и десетки други нищят истината за нещата и повдигат завесата на евтиния театър, в който сме принудени да живеем. Ако не вярваш в конспирации просто си задай въпроса защо се скъсваш от бачкане и караш кола втора ръка, а улиците са фрашкани с джипове и баварци, представени преди 6 месеца.

Защото играта не е такава, каквато са ни учили да играем и някои хора са се наредили направо на кацата с меда, а на нас е отредена ролята на добрата пчеличка Мая, която цял живот мъкне прашец и тръпне дали няма да бъде пребита от Милицията заради пиратски софтуер или джойс и как с това здравеопазване ще доживее до пенсия от 220 лева, за която отсега не е ясно как Държавата ще намери средства да излаща. Може би от нефтопровода или Втора Атомна на която Путин ще реже лентата към 2020-та година, а Доган ще е още на власт.

Станишев клекна на Путин

Станишев подписа с Путин и Караманлис споразумението за нефтопровода Бургас-Александруполис. От проекта са изключително заинтересовани и Русия и Гърция. Русия най-после получава възможността да изкара нефта си на световния пазар и да получи по-висока цена за него. Досега руският нефт се търгуваше само в затворения Черноморски регион, от което се възползваше и България, тъй като го купуваше на по-ниска цена. Според специалисти, извеждането на руския нефт в Средиземноморието ще го оскъпи и това ще се отрази сериозно на българския пазар.
Гърция също отдавна мечтае да захрани собствена рафинерия с нефт и да изнася танкери по евтиния си морски път.

Губещият в цялата схема е само България. Пред страната ни застава постоянна и огромна заплаха от екологична катастрофа. Създават се огромни рискове за чистотата на Южното ни Черноморие, което от туристически услуги вкарва в държавния бюджет над 2 млрд. годишно. Ако заради нефтопровода този бизнес западне, икономиката ни ще загуби милиарди. Срещу тези загуби застават само 25 млн. годишно, които ще получаваме като транспортни такси от нефтопровода. Оставяйки собствеността на тръбата на Русия, българското правителство на практика губи възможността да се разпорежда в част от територията на собствената си държава и прехвърля доброволно част от суверенитета на държавата върху Русия.

преписано от Strong BG

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *