Топ 3 на глупавите търговски марки

#1: Техополис и Техномаркет

До ден днешен не ги различавам тия животни. Все е техно, все е маркет, все е червено на брошурките. Последните години направиха плах опит за дивесификация, като си попромениха логата: едното има кръгче около буквата “М”, а другото – плей бутон в дупката на “О”. Няколко неща съм пазарувал от тия маркети, но не знам кое от коя фирма е точно и дано да си пазя гаранционните карти.

#2: City Center Sofia

Бай Вълчан хич не го бива за копирайтър, добре че е станал мутра човека. Mall of Sofia си запази думичката “мол” и на “Градски Център София” му остана за руча боб със зеле. Много трудно се правят срещи там, може да се каже “айде на ЦеЦеСе-то” или “онзи мол срещу Хемус” или “тръгваш по бул. Аресеналски и след басейн “Спартак” голямата лъскава сграда” или “два етажа над “Пикадили” супермаркета”. Печелиш набутвация, защото обект има, а ясно и общоприето название – не. Можеше да е пак нещо горско, Кума Лиса, Баба Меца…

#3: Memory Stick PRO Duo High Speed Magic Gate

Понякога и големите грешат. Това е пълното наименование на картата в телефона ми и дори май всяка дума има значение. В Sony са си самонаписали двойката относно дългогодишното разводняване на понятието Memory Stick и следващото поколение се казват просто “М2”.

You may also like...

9 Responses

 1. greg0ry says:

  Още по-тъпо е с кината в моловете. Този, което е в City Center са казва Cineplex, а този в мола – Cinema City. Това City ме обърква всеки път кое кино къде е.

 2. Bruce Wayne says:

  Cineplex го помня и го знам, че е в “горния мол”. А другото не се ли казва Mtel Imax Cinema или от сорта??

 3. Пламен says:

  интересно, имам един постинг на драфт за топ 3 на тъпите брандове и там пък е mall of sofia 🙂

  coming some time next week…

 4. Димитър says:

  Най-големия майтапбеше в началото – някъде около концерта на Депеш миналата година си бях в София и като казвах на моите приятели, че съм бил на шопинг в “мола до Хемус” неизменният отговор беше – “Това не е мол. Молът е на Стамболийски” 🙂

 5. MacTeP says:

  @Bruce Wayne – в мола има и друго кино, не е само IMAX.

  бтв едно не мога да разбера… кой ходи в тия молове? Мен лично ми се струват супер неудобни… някакво голямо, гъчканица, простотия… Че и цените са лекичко понадути. В мола съм ходил само заради IMAX-а.

 6. Димитър says:

  МасТеР – не знам как е при теб, но по принцип в мола имаш всички неща на едно и ти спестява доста време за мъкнене по магазини.
  Отделно като ми писне от московската действителност или влизам в най-близкия мол за кафе/пица/питие – навсякъде имаш същите вериги заведения, или се дигам в събота до някой мегамол на околовръстното (Московското).

 7. Anonymous says:

  Технополис и Техномаркет имитират корпоративния си дизайн Mediamarkt, една от големите вериги в Германия и Австрия. За сравнение:
  http://www.mediamarkt.de

  Поздрави,
  Васко

 8. Bruce Wayne says:

  техномаркет определено оттам са крали логото 🙂

  и магазините са еднакво безлично брандирани.. в Mediamarkt пак са бели шкафовете и инвентара

 9. evilo says:

  о на техномаркет логото е болна тема…а и позиционирането за някои хора е действие незнайно.
  иначе ние на CCS си му викаме упорито Ци Ци (анд) Ес и така ще си остане 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *