Oбзор на Обзор

Градчето ни посрещна по нашенски, още на табелата “Обзор” имаше размазана търновска голф тройка, сигурно се е правил на мъж на някоя пернишка тройка и е свършил обруган в първото дърво.

Това ни беше гледката, малко гадна с тази бетонобъркачка и един ЗИЛ вдясно, къщата е на последната улица на града, а назад са храсталаци и полето. По едно време засякох една крава, която си подаваше главата през оградата и пасеше нелицензирано насажденията на хазяйката. Понеже е мургава, я бяхме кръстили Айшето, а тя се оказа Невена. Хазяйката, не кравата 🙂 Изборът на хазяйка става като караш бавно около будката до Светофара, поне 5 бабички се затичват към теб да ти предлагат квартири. Можеш да не спираш и да ги влачиш 30 метра, голям кеф 🙂 Айшето беше най-борбена и ръгаше с лакти другите, те пищяха и протестираха против бруталните й методи. Къщата беше арабия, но се забелязваха следи от овърклок на стаите. В малка единичка беше сложена двойна спалня, в класическа стая за 2-ма имаше 3 легла, а в най-големите стаи бяха набутани по 4. Подли поляци бяха окупирали най-хубавата маса с изглед към градината и всяка вечер пиеха и пееха по много. За 12 лева на легло не очаквахме нещо повече и ни мързеше да се местим.

Обзор се развива като курорт за българи, всяка къща е станала хотел, а всеки свободен метър – будка за китайски сувенири и плажни боклуци. Най-голямата атракция е супермаркет от веригата “SPAR”, но е зареден с български стоки и няма нищо интересно. Цените по заведенията са като софийските, но качеството варира в широки граници. На едно място имаше жива музика, но в замяна на това цацата беше студена, а от пилешките хапки тичахме към кенефа.

Вълчо, ямболски гъзар

“Царррррревичка, царевейшън,
гимнастика за зъбите,
мехлем за душата”

Повечето време шляпахме из басейните на Обзор Бич, където има всичко, а парите за шезлонгите ги събират рано сутрин 🙂 Заради еврейската ми жилка, спестяването на 5 лева винаги ми е носило повече удовлетворение от спечелването на 5 лева 🙂 Добре се почива на чист басейн и заобиколен от европейци, никой не ти се навира и гледат да са тихи.

You may also like...

1 Response

  1. Eneq says:

    още ощше

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *