[video] The Boy With The Incredible Brain

“Everybody is different” е фразата, която ще запомня от яката документалка. Разказва се за Daniel Tammet, който е нещо като говорещ аутист, мозъкът му дава леко “на късо” и вижда цифрите като картини, благодарение на което е способен да дели и умножава големи числа като елка и да научи чужд език за седмица. На същия акаунт в google video има качени още десетина интригуващи неща.

You may also like...

3 Responses

 1. Longanlon says:

  туй не е баш за тука, ама смятам ще ти е весело да го видиш:

  http://photofile.ru/photo/fishki_net/3093114/64967874.jpg

 2. Тихомир Динитров says:

  Филмчето наистина е удивително, но, като се замисля, май не искам да съм чак толкова голям, 28 годишен, девствен гений. Просто всичко в това момче – от дрехите, изражението на лицето, езика на тялото, зъбите, начинът, по който говори, всичко е толкова отблъскващо. Абсолютен geek и nerd. На български няма измислени толкова подходящи думи. Всички гении ли са ненормалници? Душевни идиоти? Изроди? И това ли е цената? Ако да, значи по-скоро става дума за някаква грешка в природата, а не за някакъв дар под формата на талант. И цената ми се струва прекалено жестока. Посредствеността понякога е за предпочитане.

 3. Bruce Wayne says:

  грубо си го описал, много хора са отблъскващи и без да са гении…

  човек няма избор дали ще се роди нормален или не, а “талант” е нещото, с което компенсира пред външния свят душевните си проблеми

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *