Да помним кръвта

Извадки от непроизнесената реч на Сергей Станишев:

На този ден, преди 29 години, един човек издъхна с думите “Отровиха ме, гадовете, най-накрая ме докопаха”. България уби един от достойните си синове. Отровната съчма полетя като подарък за Тодор Живков, който имаше рожден ден на 7-ми. Три десетилетия по-късно думите на писателя са по-верни от всякога, комунистите сме все още на власт, а човешкия живот не струва нищо, дори може да е подарък за некръгла годишнина. Да помним кръвта. Да си спомим за кмета на Елин Пелин, паднал в битка да защити общината си от голф комплекс. Да си припомним шефа на архива, загубил главата си, защото не е пожелал да порикрие доносници. Десетките знайни и незнайни жертви на наводнения, пожари, на войната по улиците или просто хора с инфаркт, неуспяли да дочакат линейката 40 минути или диагностицирани с алергия. В тяхна чест да запазим минута мълчание. Салют.

P.S.: Днес, по Fox Life(!!) бе излъчен филмът The Umbrella Assassin. Моля виновните да бъдат наказани!

You may also like...

9 Responses

 1. Борислав Борисов says:

  Поклон пред светлата му памет! “Задочни репортажи за българия” слушах по Радио “Свободна Европа” като юноша, после ги четох като студент… Те описват съвършено честно и убийствено точно България от епохата преди да се родя. Благодарение на Георги Марков сме по-близо до истината за генеалогията на днешното ни битие.

 2. ntpavlov says:

  Само не ми стана ясно, какво общо може да има кмета на Елин Пелин и мафиотските ежби, с делото на Георги Марков?!?

 3. Bruce Wayne says:

  просто се е противопоставил на неподходящите хора и стана жертва на умишлено поддържаната избирателна законност.

  да си чувал за показно убийство на някой, който е бил “от службите”?

 4. Foxe says:

  филма го даваха и през деня, през нощта беше повторение

 5. ntpavlov says:

  Ами че те повечето от мутричките си беха продукт точно на “службите”. Дано доживеем и на тях да им извадят картончетата, но за един Иво Карамански например, лично знам разни неща от човек, който добре го е познавал на младини. Общо взето всичките са от един дол дренки, спортистчета с буен нрав, които започват с дребни и не толко дребни престъпления още по комунистическо, след което са вербувани от милицията. Карамански е съден за кражби, Георги Илиев за изнасилване и тн. Сигурен съм, че ако се надникне в биографията на всеки един от тях, винаги ще се появи по нещо. Както и да е, доста се отклонихме от темата.
  Лека му пръст на Георги Марков!

 6. komrade says:

  No gospodin Milev, zashto taka ste se razchuvstval? :/

 7. Bruce Wayne says:

  не съм пушил коз от 2 години и почвам нещо да полудявам :))

 8. cybercrackerbg says:

  “Марков е наше момче” – думи на покойния Тодор Живков. Джери Марков беше човек на ДС, това се знае. Той е съсценарист на тв сагата “На всеки километър” и автор на романа “Мъже”, възхваляващ бившия режим. Да продължавам ли?

 9. Bruce Wayne says:

  видял е върхушката отблизо и се е отвратил… надали ЦРУ са го убили

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *