И все пак победихме

Първо нито съм от София, нито ходя да гласувам, нито се интересувам чак толкова от бъдещето на тая държава. Понеже ми е ясно, на нея не й трябват средно кадърни дизайнери като мен, ами шивачи на яморлуци, с които да се завиваме, когато руснаците намалят кранчето и парното стане 500 лева месечно. Обаче синьото стълбче на графиката ме радва. “Дясното” не се обедини, но се обединиха хората с акъл в главата и подкрепиха Мартин. Станахме втори, и не срещу кой да е, а срещу социалистическия медиен терминатор. И това е светлина в тунела, защото Б.Б. е само един и не може да седне на два стола. Освен ако Ченгетата не променят Закона и Бойко да стане премиер, а Борисов да остане кмет на София. Но това е частен случай 🙂

Точно сега “времето е наше”. Защото даже Мафията има нужда от хора като Мартин, да й въртят активите и да запушват пробойните. Корабът потъва и заграбеното през последните 50 години ще започне да се обезценява. На завършилите в Москва бавно им става ясно, че трябва да назначат хора, които не са завършили в Москва. Иначе следващата им кола няма да е новия Кайен, а Лада Нива.

You may also like...

6 Responses

 1. Emin Bei says:

  Абе пич, ти не само не си живял в София ами не си излизал от вас. Не пиши глупости.

  Всички партии следват един модел. И червени, и любимите ти сини, оранжеви и тн. Може ли да си млад и да се хващаш още на руска риторика.

  Кражбите и мизериите са дело на всички участващи. Защо според теб десницата има нужда от обединение. Защо хората не искат да гласуват за сините? Защо спечели царя?

  Ще ти отговоря защото се разбиха от алчност! И за това дойде царя и обра наказателния вот.

  Няма по-добри има по-лоши

 2. Anonymous says:

  всъщност, не е съвсем така. 🙂

  графиката показва, че от всички избиратели на заимов, висшистите са повече от останалите. не показва обаче, че от всички висшисти в софия, повечето са избиратели на заимов.

  всъщност точно напротив – “синьото стълбче” на ББ е по-високо от кореспондиращото му при заимов – т.е. в абсолютни стойности повече висшисти са гласували за него, отколкото за втория кандидат.

  правилното четене на данните е много важно, нищо че в следизборна обстановка, всеки ги интерпретира както му изнася, за да се помири с действителността.

  /ffox

 3. Bruce Wayne says:

  в поста пише “хората с акъл”, а не “всички висшисти”. ясно е, че филологиите и селското стопанство са за ББ

  “завършилите в москва” са си съвсем реални хора, даже цяла прослойка, а руснаците продължават да вдигат цената на газа на международния пазар

 4. alvin says:

  Стига с тия тъмносини идеи – хората с акъл, младите и умните ТРЯБВА да обичат Иван Костов.

  Е, и аз съм фен на дясното. Но като чуя за Костов и подопечните му и като си спомня какво беше в края на царуването му, ми призлява.

  И хората помнят. Затова е хващат като удавници за сламка – я царя, я ББ. Пък дано дойде някой, който не краде като луд.

 5. Наком says:

  Тоест тия които са сини са хора с акъл а всички останали – хора без акъл.Посмали малко ;-).
  Тия анкети всичките са миши пръдни, въз основа на които се придобиват съвсем различни данни.Има само няколко агенции които действително си вършат работат но към тях се обръщат само партийни централи и медйини групировки – едно такова изследване струва майка си и баща си.
  Но дори и цифрите да са истина – все в гъз кой бил умен и кой тъп – важно е кой не е успял да си привлече електорат.Особено като имаш на предвид че тоя град беше син отвсякъде.След като са загубили сините – значи толкова им е и политиката.И никой не им е крив.
  А като наричаш тия и ония глупави – сещаш ли се че преди време същите тия гласуваха за СДС.

 6. rover says:

  Наслаждавайте се на бате ви Бойко, тогава! Като толкова ви е страх от призраци и когато се спомене за дясно управление, веднага да повтаряте Костов, та Костов, добре. Само не си мислете, че герб са по-добрата алтернатива – ако знаехте само какви некомпетентни идиоти ще ви управляват през следващите години, когато гласувате за тях или се въздържате от гласуване, което де факто е същото, ще има да си мечтаете за Костов.

  Разбира се, непосредствено след Борисов ще дойде някой друг месия, който още повече ще влоши нещата и т.н. А скептичните т.нар. десни избратели ще позволят на поредния “спасител” да вземе властта, защото при издигането на дясната кандидатура те пак ще казват – той/тя все пак е човек на Костов, помните ли какво направи Костов преди 50 години!….

  За това, че ни управляват мутри и престъпници, се сърдете сами на себе си, защото когато има избори, вие си седите вкъщи и не смеете да поемете отговорност, а после се вайкате

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *