Орден Стара Лайнина

Този пост на Sami ме вкара в размисъл. Оден “Стара Планина” звучи като нещо свято и величествено, а то се оказа дребен риуал, въведен от комунистите, с който отличават партийните си величия за кръгли годишнини и отбора по футбол за някоя лъвска победа на “идеологическия враг”. Интересно как днешните хрантутници, гравитиращи около пл. Света неделя са възприели обичая и с кеф се самонаграждват за щяло и нещяло. В канонадата от награждавания се четат имената на достойни българи и небългари: Стоянка Мутафова, Силви Вартан, Ицхак Финци, но между тях са се намърдали и сериозно количество съмнителни типове като: Петър Манджуков (оръжеен търговец и издател на вестник “Дума”), Стефан Данаилов, Христо Бонев, агент-патриарх Максим, Огнян Герджиков, д-р Константин Тренчев, д-р Желязко Христов (лидер на КНСБ) и Иван Славков – Батето. Всеки приятел на режима – с орден. Даже Сакскобурготски. Може би някой от тях го заслужават, ама да го получат от позицията на времето, да им го дадат техните опоненти, не братовчеда от Сирещник. Други абонати на висшата чест са посланици и политици на новия Голям Брат (USA), разни професори и дипломатическа паплач. А Доган пак е една стъпка напред, взел го е през 2004 и после го върнал в знак на протест.

И тук идва тежкият въпрос-обвинение: Защо Бате Бойко няма орден? Малко ли е направил той за БЪЛГАРИЯ? И в колко часа можете да го връчите, за да го излъчваме пряко по Първа и Втора програма? Береков ще води церемонията!

Максим Ставитски също е намазал “Стара планина” заради постиженията си на леда, но заради “постиженията” си зад волана на Хамър-а може би е доблестно да се откаже от него.

Медал трябва да се дава за изключителност, не за изключителна посредственост. От всички трупове в медийното пространство единствено Слави заслужава такова признание. Защото е див, завистлив, първосигнален и с лош английски. Истински българин 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *