Мисъл на деня

“Навремето правехме прекрасен вестник без Интернет, но с мислене. Той беше четивен. Той учеше по някакъв начин хората. Днес ако, не дай Боже, спре Интернет, се чудя какво ще правят по редакциите.”

Евгений Станчев, бивш гл. редактор на “Поглед” в интервю за e-vestnik, уволнен за допускане до печат на критика към агент Бор и неговото изданийце “Труд”.

В. “Поглед” пък се спонсорирал от Петьо Блъсков, който предколедно осребри ролята си в СБЖ, като им прибра станцията на Златните 🙂 И тия хора са на върха на “моралната пирамида”.

Хаосът май ще продължи докато не се изграби и земята под релсите на БДЖ, тогава цялата тази собственост ще трябва да се пази и всичко ще се нареди по магически начин. Румбата ще му бият шута и ще го вкарат в затвора, Маргините ще емигрират в Мексико, а който физически е доживял ще може да се радва на едно достойно плебейско ежедневие.

You may also like...

1 Response

  1. Прав е (както никога) Евгени Станчев. “Поглед” беше замислен и реализиран като отдушник. В онези времена дори се осмеляваше да публикува истината понякога. Само че времето на менторските медии свърши, а СБЖ съществува само заради имотите си. Е, сега вече имоти (освен ресторанта) няма, но пък има надежда, че ще се саморазпусне най-сетне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *