Смъртта на Globul

Маркетирай маркетисте, обаче първо мисли. Много софийски компании са в English language environment и са склонни да забравят, че потребителите им не са. Пък и на английски всичко звучи по-тежкарско и Професионално, нали? Щом е разбираемо за Шефа, а той е тъп, значи е разбираемо за целия свят. В резултат продукти и услуги се кръщават с непрочетими, непроизносими и непонятни имена и остават дълбока тайна за собствените си адресати.

“Гробул Смарт” – демоничен готик-шик, изпреварил с години времето си. Не става ясно дали фирмата умира след края на месеца, или потребителя, изтормозен от цената на разговори, които дори не е провел. Глобулци, спредете да надписвате сметките на хората!!! Ще ви надуши Еврокомисията и ще ви закрие!

“Бизнес разрязване” – разбираемият еквивалент на Business Flexi, но само за мъжката половина от народонаселението, за която думите “флекс”, “канго” и “мистрия” са елемент от ежедневната лексика в кръчмата.

“Глобул Отборстоп”– time е “тим-е”, значи тази тарифа е свързана със спиране на отбори. Глобул имаха нещо общо с националния, може би по 1 стотинка от всеки разговор отива за спортно-технически одит и изхвърляне на куците коне от отбора.

Viavatel & Mtel също имат своите тарифни проблясъци и падения, но като цяло са по-добре и имат поне по 3 плана, които всеки може да прочете, изговори и запомни. Extra си е екстра, Relax е отпускащо ясен, а “Абонаментен план Тънка” е малко прекалено директен, но им прощаваме заради готината и обвързана с продукта рекламна кампания.

You may also like...

9 Responses

 1. Longanlon says:

  Аааааа, никой, даже великия орбител не може да се мери с изцепките на Макдоналдс от близкото минало – Хайдушки хамбургер и Хайдушки мини мак-чикън (написано точно по тоя начин, на кирилица). 🙂

 2. Иво says:

  Мен пък слабо ме интересува как се казва плана, важното е да ми върши работа и да е изгоден. Факт е , че глобул са винаги първи, а другите копират от тях. Не, че много ги защитавам, но съм техен абонат, а от емтел се махнах именно защото много надписваха сметките. И много други мои познати направиха същото. Е, сигурно още фигурирам като техен абонат, как ще ме отпишат, нали трябва догодина да кажат, че абонатите им са вече 8 милиона. Ясно ми е, че и глобул не са мого стока, ясно е, че всичките оператори са си плюли в устите и си наговарят цените и т.н. А уж изравняваме цените с европейските… Карай, то тука всичко ни е наобратно. 🙂

 3. UZUMAKI says:

  Мда, обратна държава.

 4. Longanlon says:

  Блазе им на обратните, а?

 5. UZUMAKI says:

  Да бе, ебати късметлийте.

 6. оператор ххх says:

  Незнам как попаднах тук на този блог, но видях темата за GloBul и някак си се спрях да изкоментирам….
  Аз съм част от компанията от 1 година..Работя като оператор на 123….Искам да кажа на този който пише че има надписана сметка просто да не си взима карта на Глобул.Нека да не използва нашите услуги…Или по-добре да не си купува телефон.Хора запомнете::::НАДПИСВАНЕ НА СМЕТКИ НЯМА….И НЯМА КАК ДА СТАНЕ…..ТОВА НЕ Е АНАЛОГОВА УСЛУГА,ТОВА НЕ Е БТК В БЛИЗКОТО МИНАЛО…
  Всичкото заблуждение на хората идва от това че не са наясно как да ползват ефективно услугите, и как да си чазчитат фактурите и потреблението….
  Относно превода на абонаментните планове няма да коментирам исказването на този господин…………
  Не си мислете че защитавам компанията.Просто съм в кухнята на нещата и знам за какво става въпрос…..
  И още едно нещо да добавя—ХОРА НАУЧЕТЕ СЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА КОГАТО ГОВОРИТЕ ПО ТЕЛЕФОНА….

 7. nname says:

  от името на хората отговарям: ДОБРЕ, ЩЕ СЕ НАУЧИМ 🙂

 8. Тоз операторчето от глобула нещо много даже не е в час, а цяла година се е бъхтил там. Надписване няма – факт… но как ще нарече грешките в системата, която отчита сметките на хората – случайност? Ама случайностите са редки, а това се случва прекалено често и с много хора! А защо клиентите не са наясно с услугите, а…. просто няма кой да им обясни като хората, да не говорим, че в повечето магазини им връчват картата просто така за да си постигнат месечната цел за продажби и оставят клиента да се бори сам с чуждиците в брошурите. Globul SUX big time!

 9. Силвия says:

  Здравеите!!! Този оператор много се пали!!!
  Как за два дена ще имам 23 лв.сметка и нямам право веднага да направя разпечатка и да видя кой и как е говорил от моя телефон…Какви ми ги говори… и най вече,че нямам и нет през телефона..Не се абонирах.Исках да си проверчразговорите ,ама…..Големи мошеници са…Така да знаете….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *