По-добре педерас, отколкото блогър

Честно казано ми се повръща от думата “блогър”, стана некаква обида. “Традиционните” медии я захапаха и с типичната си неграмотност започнаха да я въртят, да я тикат навсякъде и да се опитат да изсмучат нещо от нея. Догодина и женските списания ще я подемат и ще бутат SEO съвети между диетите и рецептите. Често пъти нещата са истински, докато не възникне термин за тях, едно време така стана с гоа-та, сега историята се повтаря.

Всеки има право да поддържа личен сайт без да му бъде лепнат на челото етикет “блогър” и да бъде слаган в един кюп с хора, които не познава и да бъде сравняван с “презокеанските образци”, които никога не е отварял. Хомо Гугиленс не е нещо различно от човека, нямаме по три мъде и всеки е способен да стане блогър, както и да прекрати без хирургическа намеса. Просто нов канал за комуникация, все едно си се научил да говориш по телефона.

И така, драги хора! Мислете с главата си! Не позволявайте на тази блогърска измет да ни затрие като вид! Отстоявайте правата си! Не оставяйте на шибаните блогъри да се налагат! Защото рано или късно ще станат мнозинство и тогава с нас е свършено!

http://ebem-blogeri.blogspot.com/

You may also like...

13 Responses

 1. Смях се до сълзи на теорията за шимпанзето, много свежо.

 2. Katz says:

  Не разбирам, откъде изведнъж такъв гняв по понятието “блогър”. Възможно е да не съм ставал свидетел на достатъчен брой негови (зло)употреби, но сама по себе си думата — както всяка друга — цели просто конкретизация, в случая — поле на дейност. Кога индивидът, поддържащ личен сайт, става блогър, е обект на безполезна дискусия. (Кога този, играещ игри, става геймър? Кога мастурбиращият става чекиджия?)

  От друга страна е ясно, че с разпространението на този тип медия, а и неизменно на свързаното с него социално поведение, не са малко хората, приели го като (привиден) символ на някакъв статус. Критика срещу позьорите трябва да има.

  Съгласен съм, че блогърите са хора като другите в общия смисъл. Не съм съгласен, че са деградирали. Не съм съгласен, че “стоят на по-ниско еволюционно ниво и от шимпанзетата”. Всъщност забавната маймунска теорема е едниственото от линкнатата статия, което си струва да се прочете.

 3. аlbinos says:

  Първо искам да кажа, че се смях на писанията във въпросния блог 😀

  Цитат:

  “Мога да говоря още много за подривната дейност на мутантите-блогъри, например музиката, която слушат – IDM, chillout, DnB и т.н помия – все музика, от която мозъкът омеква, мутира и накрая слушателят се превръща също в изроден БЛОГЪР! В този аспект, единственото ни спасение са Ивана и Азис, които за щастие са наши съюзници в борбата срещу мутантите…и се справят добре. Кварталните кръчми вече са СВОБОДНИ от блогъри зона!”

  Е, гуедам тука е намесена и чалгата – просто думи немам! Щом се спрегат Ивана и Азис значи положението е сериозно! Въх…

 4. nname.org says:

  надушвам един стремеж от страна на неблогващите журналя да опишат нещо ново (за тях) със старите образи и понятия и да го вкарат в една доста кирлива рамка

  “интернет влечуго” доста повече ме кефи от “блогър” и доста по-добре ме дефинира :))

 5. аlbinos says:

  Мислиш ли, че журналистите са паднали толкова ниско за да пишат подобни писания. Ако са те, те вероятно са от ранга на Албена Вулева и сие (жълтата журналистика). Блоговете би трябвало да са приоритет на журналистите – те са по скоро за тях.

  пп. “интернет влегуго” и на мен ми харесва, току що измислих друго наименование – интернетна твар

 6. Н.В. says:

  Хмм…доста дебилно. Оня все едно пише против себе си , щото ако следваме логиката, че щом си има сайт, тип блог и то в blogger, следователно е блогър. 🙂

 7. Поредният типичен блог, поредният типичен блогър! Живото доказателство, че блогърите освен че са мутанти, са и лицемерни!

  Г-н мутирал блогър, не ви ли е срам да използвате “неграмотен” редом с думички като “некакъв”, “презиокеанските”, “поддържа”? Да не говорим за изпуснатите запетайки!!!

  Типичен случай на блогър, който целенасочено насажда неграмотност, изкривявайки понятието!

  Ние ще се борим с вас докрай! Докато не направим земята едно по-добро място за живот!

  НЕ НА БЛОГЪРЩИНАТА! ДА ЖИВЕЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО!

 8. asktisho says:

  @ ebem-blogeri: И как точно ще се преборите, с блогване ли? Надушвам някакъв страх от загубата на анонимност. Защо не си разкриете самоличността, a? Никой няма да ви скочи на ушите, ние сме интелигентни хора. Излагате се. Всъщност, аз съм сигурен, че зад този сайт стои само един човек и разузнаването ми работи – вече съм стеснил кръга до няколко заподозрени. Верно, има купища малоумни блогове, които бъкат от простотии, но определено ебем-блогъри изпъква на челна позиция с екстравагантната си глупост. Просто никой не може да ви се опре. И ще ви дърпам ушичките, задето сте си позволили да се гаврите публично с името и репутацията ми във вашия сайт. Октрия ли кой стои зад този домейн, спокойно мога да му потърся съдебна отговорност за клевета, обида и публично опозоряване на чуждото име. Така че да си опича акъла. Ясно е на всички, че въпросният БЛОГЪР си прави много голям ташак, но не е това начинът. За чужда сметка. Наивно е да мислиш, че интернет ти гарантира някаква анонимност и, че един безплатен домейн ти дава право да нарушаваш закона както намериш за добре. Има доста организации, които се борят с хейт спийч, сексискти подмятания, расиситки призиви, нео-фашистки лозунги, педофилия (герунтофилия) и друг вид “опасно съдържание” в Интернет. Една от тях е българската прокуратура, с която плашиш гаргите. Защото едно е да си говориш за тези неща с приятели на маса, друго е да ги публикуваш в писмен вид и да ги правиш обществено достояние. Свободата на словото свършва там, където започва нарушаването на чуждите права. Keep that in mind!

 9. Е@ем блогъри says:

  До уважаемият г-н “asktisho”: взимайки предвид вашият пост, ние незабавно се консултирахме с нашите мастити адвокати, които ни споделиха следното:

  * В хипотетичната ситуация, в която някой вземе насериозно под внимание един ваш евентуален иск, нашата идентичност може да бъде разкрита единствено чрез справка в базата данни на Гугъл с retention според щатските закони – 6 месеца. Според българското законодателство, такава справка може да бъде изискана от проклетата вражеска корпорация Гугъл само при установени имуществени щети, в това число незаконно разкриване на лични данни и увреждане на частна собственост, в това число: информационни носители и т.н. Тези условия вярваме не са налице.

  * Противно на вашите очаквания, нашата организация се състои от повече от един членове, като част от тях резидират извън територията на ЕС.

  * В случай на установени щети над виртуалното лице “асктишо”, зад което стои реалното лице Х от страна на виртуалното лице “е@ем блогъри”, представяно от реалното лице У сме длъжни да ви изплатим съответната сума пари, реална или виртуална, като по-вероятно ще е второто. Като за целта ще се наложи да успеете да докажете в съда с какво и колко сте били ощетен.

  * Но все пак следва да ви информираме, че първото, което ще направим е да заведем контрадело от името на виртуалната организация “е@ем блогъри”, представяна от лицето У, в което ще ви съдим за нееднократно оказван тормоз и заплахи, както и за клевета (наричате ни “извращение”, “блогър”, притежаваме екстравагантна глупост, фашисти сме, фундаменталисти сме и т.н.). Като нашият иск ще надвиши вашият точно с 0.01 виртуален долар. Надявам се, че ще можете да ни го изпратите по мейла след края на делото.

  За съжаление, констатираме, че практиката на FUD е пуснала дълбоко корени сред необразованите блогърски маси, подобно на деградиралите оупънсорс активисти! Все пак, взимайки примера с хуманната организация Майкрософт, станала жертва на подобни заплахи от страна на тези терористи, следва да ви уведомя, че подобна стратегия е безсмислена и досега не е дала плодове никъде.

  Като за финал, ще ви припомня девиза на нашата организация: БЛОГЪРИТЕ НА САПУН!

 10. norman says:

  от Norman:
  Само да потвърдим , че организацията наистина е повече от 1 член, щото аз ниемам навик да си говорим и пишем сам коментари, както повечето мутирали, психясали блогъри…ох, само докато напишем това гнусно прозвище -БЛОГЪРИ … и ми се …буооххх

  БЛОГЪРИТЕ НА САПУН !

 11. nname says:

  ДВА-МА-СМЕ, СИЛ-НИ СМЕ!!

  аре стига с тая пародия, поне не спамете при мен с тия глупости

 12. asktisho says:

  Сори, nname. Наистина не му е тука мястото. Ще ми се и аз да имах толкова свободно време като въпросните господа, че да се заяждам за щяло и нещяло с хората, които са мутанти, защото споделят мислите си в Интернет, с “вражеските” корпорации от ранга на Google и с другите естествени процеси в информационното общество. Ама нямам. То и фактът, че слънцето изгрява от изток мене ме дразни понякога, аз предпочитам да изгряваше от запад, ама на – не дават :)) Затова смятам да направя специален блог, от който ще протестирам срещу посоката на вятъра, гравитацията, глобалното затопляне, ледниковия период и изчезването на динозаврите. Големи несправедливосри са това, ей :)) Още веднъж, поднасям ти сърдечните си извинения за “плявата”, която засяхме в твоя блог. Като колега “мутант” би трябвало да ме разбереш 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *