Заки Авенюто

zaki_avenue.JPG

Гледах по телевизора Заки Авенюто да говори за “започналата тенденция на спад на ръста на софтуерното пиратство”… и се наложи да го изключа. Впечатляват ме хората с такъв нагаждачески капацитет. Едно време изкачиха родните музикални върхове с “Авеню” (на косъм от “Златния Орфей” ), после се гмурнаха в дебрите на музикалното продуцентство (сайтът не е обновяван от 2004), а сега развява адвокатската си диплома като знаменосец на опазването на авторските права (на “Майкрософт”) в България.

За к’ви авторски права да говорим, след като БНТ и БНР с по 60 милиона празни пари годишно не си ги плащат. От големите играчи само Майкрософт е забелязал, че съществуваме, и Министър Хари Потър с цялата си очилата некомпетентност им плаща ежегодния рекет. Процент от които отива за Заки и достолепната му организация. Пари, които аз и ти сме принудени да изработим с труд, отиват автоматично в джобчето на лъскавото му костюмче. Що така им върви на нежните мъже, а ние, нормалните, сме принудени да бачкаме и да се потим?

Не съм против различните, имам много приятели. Но няма такава точка в обществения договор, това е вид мафия. Не искам в ничие легло да се решава моята съдба като гражданин. Задкулисните отношения трябва да станат предкулисни.

You may also like...

4 Responses

 1. kind of a pimp says:

  доплака ми се. искам незабавно да си купя нещо на майкрософт, за да напълня паничката на Заки с гранули! чувал съм, че сухата храна не е полезна, но пък има необходимите витамини и минерали в нея!

 2. kooopele says:

  Нишата е удобна – ще плашим тъпите българи с “кибер-престъпления”, ‘кибер-Явор’, и с Робокоп, в краен случай. А междувременно чакай да взема тия 100,000 хил. лева, примерно, от МС. Не знам кой нормален човек би си купил бъгав софтуер за 100-200 лева, при положение, че средната заплата е 300 лева. Иначе да, намалява пиратството – все повече хора ползват свободен софтуер, и Линукс 🙂

 1. October 21, 2008

  […] kind of a pimp коментира Заки Авенюто: […]

 2. November 9, 2009

  […] последната кръвчица. Има ли парички, Армутлийката и Заки Авенюто са винаги […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *