Kой утепа електромобиля?

You may also like...

5 Responses

 1. turin says:

  a must-see. моето мнение го знаеш 😉 а всъщност това за градски мини-коли като смарт-а на батерии може скоро да стане, доста се шуми, доста слухове напоследък. след 2010 особено май ще има бум на тия технологии, особено като изградят мрежа от станции за зареждане.
  абе луда е тая тема 😉

 2. Longanlon says:

  може би фактът, че колата е удивително грозна, както и тоя, че всъщност няма особен смисъл от въглища и мазут да правиш ток и с ток да си караш колата, когато можеш просто да я караш с бензин.

 3. nname.org says:

  има атомна енергетика, възобновяеми източници и само 50% от USA тока идвал от въглища

  КПД-то на електромотра е в пъти по-високо от ДВГ и въпреки преносните загуби е по-изгодно изгарянето да е в промишлени условия

  отделно може да се направи да регенерира – спирачката да върти динамо и да връща част от тока

 4. Anton says:

  Да, мега грозно нещо.
  А иначе, нали сте чели вече за прословутия път на батериите за тия коли, които кръстосват цялото земно кълбо с кораби? А специално за морския транспорт наскоро излезе информация за досега неизвестни поражения, които нанасял.
  Също така ми е интересно какво точно ще се случи с изхабените батерии.

  Аз не съм екоактивист, дори малко се дразня на истерията, която е така модерна напоследък. На мен ми харесват вятърните мелници, нищо че трепели птици. Аз птиците ги недолюбвам, гадни летящи лайномети.

 5. turin says:

  Никой не казва, че EV1 е чак красива кола. Нейните предимства са били други. Но например на това казвате ли му гразно — http://www.teslamotors.com/ ??

  Батериите се рециклират, повечето видове почти напълно. Това че у нас ги хвърляме в кофите е друго. У нас е модерно и да си хейтър, иначе не си актуален в уеба май…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *