Хванати в мелодрама

hvanati.png

Загледах 2-3 серии и верно, пародията е пълна. И “Окна” са стартирали с актьори, но само първия епизод, 1 седмица по-късно вече снимат истински материал.

Нико Тупарев май е решил, че ядеме доматите с колците и не сме гледали оригиналното шоу по кабелната, та ни е приготвил цели 38 епизода телевизионна попарка за събане.

Все пак тая надежди да се върнат в риалити формата, защото Витомир (а.к.а. Фродо) Саръиванов пише сценария прекалено фантастичен – секс, любов, бой, голотия, крещене и псувни, надежда, отчаяние, цял филм на Костурица е опитва да навре в рамките на 20 минути, не е добре тая работа. Примерно жената в авто сервиза, която духаше на пред “скритата” (но управляема) камера, свършиха й в устата, а тя после целуваше мъжа си, който, според диктора, усетил “соления вкус” на работника си. Т’ва ако не е чиста литература – здраве му кажи.

Актьорите доста се стараят, градират емоциите, правят се на ощипани и се издънват с цялата си експресивност, защото истинските хора не са толкова разкрепостени когато връзката им рухва пред телевизията. Грешно ви е обяснена ролята момчета, това не е Народния театър, Палачинко Аничкин трябва да е притеснен, а не да си излива душата като Жулиета от балкона.

Режисьорите не си дават толкоз зор, цялата разкадровка е направена като за филм, а не като за скрита камера. Отделно излишно много друсат и местят камерата, в опит да не изглежда нагласено, но никога не изпускат действащо лице или кадър. На истинските записи на места има само звук или само картина, понякога само обяснение на очевидец, реалността не се лови на първи дубъл.

Операторите в Диемската суперпродукция пък си позволяват грациозни пируети и обиколки около участниците. В реалния живот не е така, докато двама мъже се млатят, не се навираш с камера за 10 000 лева между тях. Да бяхте погледали малко Reality TV преди да почнете хореографията.

Друг характерен белег на калпавото перо са имената – Григор Палунков, Станислав Стоименов, Съни, Елеонора и някви такива привидно наивни, но брутално редки български имена. За 38 епизода сигурно ще се стигне до: Петко Пътников, Галин Арсенов, Ванчо Бачков, Мая Мишкова, Теди Маранян, Евлоги Минчев, Рашко Хаджикоцев и от сорта, но никой няма да е Иванов и Димитров или съименник по фамилия на някоя известна личност.

Дет се вика – юруш на “неподправените емоции”.

You may also like...

8 Responses

 1. Martin says:

  Подкрепям те, много е нагласено, няма нищо общо с Cheaters.

 2. fen says:

  Смешно ни е на нас, ама хората си вярват.
  А иначе, супер си го написал.Само дето сега иди доказвай, че нямаш сестра.

 3. Longanlon says:

  хората яко вярват, човече

  във vbox7 половината от 40-те най-гледани клипа са откъси от предаването, а под всеки от тях се водят люти спорове и псувни (главно) относно достоверноста им

 4. maistor says:

  Колега, по-скоро блога ти е една пълна пародия … предаването е готино и форматът се гледа по целия свят. Но нали ние българите сме по-смотолявени и консервативни та всичко ново все не го възприемаме … нема оправия ….

 5. nika says:

  Браво човече свжар си и много ти сече ума!направо си страхотен!Дерзай в същия дух!Продължавай да ни отваряш очичиките,които са леко конюктивитни…

 6. хъм хъм
  ужасявам се от риалити-жанра, толкова е пошъл и първосигнален… прочие, не съм гледал – и нямам намерение да го правя – въпросната боза, защото очакванията ми си ги описал много точно; а и аз съм телевизионен човек и задължително щях да мина и през разклатената камера… дет се вика, ако се клати камерата, значи някой режисьор е решил да те клати тебе…

  ама те – на тъпа круша – тъпа брадва, един вид… щом хората си вярват – нека, халал да им е.

 7. nname.org says:

  Майсторе, лепи си там плочките, щом не разпознаваш постановка от риалити…

 1. September 23, 2008

  […] “Господари на ефира” продължиха темата с мнимото реалити шоу по Диема и направо разцепиха Тупарев и компания. За […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *