We have a winner! Алексей Петров!

aleksei_petrov.jpg

Дами и господа, запомнете това лице, представям ви една бъдеща мегазвезда. Алексей Петров – сега съветник на шефа на ДАНС, но старо куче в задкулисната игра. Бивша барета, после каратист (от бригатада на каратистите, заедно с БАТЕ), после силов застраховател и нагоре по веригата. Редовен “клиент” на възкръсналия сайт “Опасните новини”. Модел за успех и пълноправен участник в червената фиеста!

Едвин Сугарев@Mediapool:

….

Ако се съди по това каква е собствеността на Алексей Петров, то той е мултимилионер с притежанието си на “Лев Инс”, “Лев корпорация”, “С Експрес груп”, “Спартак интер холдинг С.И.Х.”, “Плевен холдинг” и прочее. Което поражда неизбежния въпрос – кое кара един мултимилионер да се глави като секретен сътрудник на тайните служби – освен ако тази му позиция не е пряко свързана с натрупването на неговите капитали, ако чрез нея не се замитат следи за натрупването на същите или ако чрез нея не се прикриват престъпни действия от широк мащаб – срещу съответните богати комисионни?

И още един допълнителен въпрос с понижена трудност: Някой пита ли се как са натрупани тези капитали? Как една скромна бивша барета се е оказала дотолкова опитен бизнесмен, че днес обитава върховете на стопанския ни елит?

Вас питам, г-жо Дончева. Или не сте чели доклади на службите от 90-те години, според които сегашният съветник на Петко Сертов е видна фигура в сферата на силовото застраховане?

Или не знаете как и с чии пари е регистрирана ЗАД “Левски-Спартак”, днес пререгистрирана като “Лев-инс”? Не знаете например как и срещу колко Алексей Петров се сдоби с къщата на винената царица Роза Георгиева, в която днес е централата на “Лев инс”? Не знаете за странностите по делото за убийството на Надежда Георгиева, която към момента на смъртта си беше служителка именно на Алексей Петров? Не сте чували името на Георги Петракиев Цветанов и не знаете как доброволно и от чиста любов е прехвърлил цялото си имущество на днешния съветник от ДАНС? Не сте чували за странното преместване на Сретен Йосич от Централния софийски затвор в ареста на Транспортна полиция – и за кроежите, свързани с него?

За триумвирата Никола Филчев – Алексей Петров – Филко Славов? За странните обстоятелства и още по-странното мълчание около демонстративния разстрел на прокурора от ВКП Николай Колев?

Факти за него в Дума>>>

You may also like...

3 Responses

  1. Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ) е учредена през 1995 г. от о.з. генерал Владо Тодоров, Марин Петков, Павел Пройчев, Хели Кипрова, Мичо Генковски, Атанас Кременлиев и други. Асоциацията е неполитическо сдружение, което работи в полза на бившите служители на Първо главно управление – външното разузнаване, и на Научно-техническото разузнаване (НТР).

    http://www.duma.bg/2005/0305/100305/obshtestvo/ob-6.html

  1. October 22, 2008

    […] в уволнението на вътрешен министър (Румбата), а Алексей Петров, който им организира рандевуто е все по-силен чрез […]

  2. December 30, 2008

    […] Алексей Петров: “Катедра “Медии и обществени комуникации” подготвя нова бъдеща факултативна дисциплина “Национална сигурност, тероризъм и медии”. Получих предложение да участвам в изготвянето на програмата и смятам да се възползвам от помощта на двамата големи – г-н Коритаров и г-н Кеворкян”. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *