Най-накрая промяна

Малка стъпка, еволюционна, не революционна, но все пак нещо добро под слънцето. Както от години опявам, промяната в България трябва да започне от медиите. Докато дебелогъзи нагаждачи и доносноци като Гарелов и Коритаров се водят капацитети, нищо ново няма как да се случи, Държавата ще е утроена като едно ТКЗС и всеки ще изнася от него каквото може, според заслугите и роднинските си връзки.

Лъчът светлина в тунела е “Булевард България” от 7 ноември, където след 17-та минута в ефир се казаха тежко откровени и уникални за медийното пространство слова за БСП. Даниел Стефанов направо разкова щайгичката на червената идея, а младият социалист си глътна граматиката, защото просто няма как с разумни аргументи да се защити комунистическата пасмина. За подобни изявления Иво Инджев беше деликатно изваден от бТВ.

Ефирната телевизията е последния бастион на олигархията и последната маша за насочване на обществения дискурс в “правилната” посока. Радиата са свободни, а парцалите “Труд” и “Стандарт” скоро ще измрат от безплатните вестници и ще изчезнат от представата за официална информация и сериозни издания. И без това отдавна губят по тираж от политически неутралните жълти издания. Интернет и блогосферата от години са доминирани от античенгеджийски настроения и мения. Свободни медии – свободни хора. Можете да уволните един, но не можете да уволните 10 000. Особено ако не са на хранилка в никоя редакция.

You may also like...

12 Responses

 1. Георги says:

  То и двамата бивши водещи на “В десетката” – Иво Инджев и Иван Бедров в момента са блогъри и то активни…. явно имат нужда някъде да кажат това което мислят, а не това което им е спуснато :). Между другото Re:TV определено оправдават слогана си “Нещата такива каквито са”, ако нещо в конвеционалните български медии се доближава до понятието “Свобода на словото” то това определено е Re:TV

  П.П. Пича се казва Даниел Стефанов – http://liberter.wordpress.com/

 2. Направо се умилявам колко си ми “обективен”.

  Не знам Даниел Стефанов какво е “разковал” като той не криеше, че не е толкова навътре в ситуацията в БСП и сам си казваше най-чистосърдечно, че не иска да говори за БСП.

  Позицията на Георги Николов беше много по-информирана, обективна и критична по отношение на БСП без да изпада в общи приказки.

  Пролича си и по отношението на Иван Бедров и Даниел Стефанов.

 3. Абе тоя Георги Николов поразително ми напомня на станишев и по визия и по приказки. Мале няма отърване от тея братче.

 4. nname.org says:

  верно си приличат, да не са почнали да клонират станишеф?

  не ги разбирам тия млади социалисти, “старите” поне има кауза и ясна цел – да се наядат на държавната “трапеза”. младите и те не знаят за какво се борят. мир и равенство по земята? това не се постига със сталинизъм, историята го показа

 5. kind of a pimp says:

  няма да повярвате, но младежкото бсп е голяма и много силна организация. имат много кадри, събират се редовно, активни са наистина. и привличат все повече нови членове, което е учудващо. познавам хора оттам – те ходят на бузлуджа всеки път, носят червени пионерски кърпи и тениски с ленин.
  @nname, и на мен ми е трудно да си обясня, как може да си активист на една партия която докара българия за 20 години до разруха 3 пъти – 92, 97, 08. партия, която се занимава основно с ограбване на наличното. партия състояща се 90% от агенти на ДС. другите 10% са обикновени доносници и педерасти.
  как може да подкрешяш това като си на 20 години – това е някаква перверзна форма автоканибализъм спрямо собственото си бъдеще – за едното ходене до бузлуджа преебаваш собствения си живот в скапаната българия.
  и да не ми минават с теорията – “ама аз съм само социалист по идеи, не разбирам от бсп!” — тъпо говедо, я си погледни членската книжка? а тениската ти с Й. В. СТАЛИН???
  всеки народ си заслужава управниците. щом тъпите парчета преобладават – така трябва да бъде.
  Idiocracy

 6. martinangelov says:

  Е как защо, защото и те искат да се напапат и това е най-прекият път. Сигурен съм, че бсп сериозно инвестира в тези млади нахъсани гризачи, все пак трябва да сме актуални и модерни. Те са боговете на промиването на мозъци, ако сега не го разберем няма да се отървем от тая напаст. Не може да си здраво право момче с бъдеще леви убеждения и да твърдиш, че бсп е единствената възможност за реализиране, това си е чисто нагаждачество. Айде моля ви се толкова са ни прозрачни вече тея левите, че няма до къде, лошо ми става …

 7. Peter Rabbitson says:

  Седя и ви се радвам – само левите ли са ви прозрачни? Останалите не са ли в играта да се напапат? Дайте някакъв контраст, “всички са маскари” мина и замина.

 8. nname.org says:

  младежкото на БСП е силно, също и младежкото на ДПС е много разработено. там отиваш на 2 конгреса и догодина ти дават пост! 🙂 само рисковете от самоубийство са малко по-високички 😉

 9. nname.org says:

  @Peter Rabbitson:

  еми батко “левите” управляват от 60 години насам. какво да плюем по другите пиленца с по половин-един мандат.

  при Костов и при Царя не беше розово, но поне не е било такава ченгеджийница и свободата доведе до леко икономическо оживление

 10. Георги says:

  Плюс това попадаш в светлината на прожекторите – ако си млад и си почитател на БСП те слагат най-отпред, та да видят хората че видите ли “Червените бабички” е мит измислен от Костов и всъщност БСП е една млада, модерна политическа партия 🙂

 11. nname.org says:

  Слагат те отпред, а Румбата те подпира отзад с мъжкото си достойнство. Не, мерси, има и по-лесни начини да се забогатее

 12. kind of a pimp says:

  всъщност повечето от хората в младежкото бсп си нямат представа колко са манипулируеми. това е като да си агент на ДС. “бивш” – такова понятие няма. 😀
  от момента, в който се появиш в общественото пространство едни добри хора винаги могат да ти извадят копие от членската книжка и да го развеят по медиите. излагайки те като член на най-компрометираната и най-мразената (българска) партия.
  мда, ще го духат младите социалисти – оставете ги да си живуркат и да ходят с червените връзки.
  Другото заблуждение на някои от тях е, че могат да променят нещо (като тоя баламурник с блога) – те имат право на глас на конгресите на бсп. това обаче е жалко, защото предложенията на младежите ВИНАГИ се отхвърлят на 100%, хахаха.
  ако някой млад социалист чете това – копеле, що не се отпишеш навреме и не станеш нормален човек?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *