Матушка има большой проблем

и той се нарича СПИН. В Русия по неофициални данни има 1 милион серопозитивни, което на 100 милиона не е много, но са засегнати предимно млади хора, на които се разчита да работят, а не да бъдат обгрижвани от останалите и поддържани със скъпи лекарства. Почти всички заразени са хероинови наркомани.

BBC реагираха на темата с обширен и майсторски заснет репортаж и почти успях да се зарадвам, че нашата реСпубликае с една идея по-близо до Европа (даже по документи е вътре) и до цивилизацията. Даваха за един 23-25 годишен рапър, по принцип рапърите са тъпи, ама тоя ептен. Човека знаел какво е СПИН, знае какво е хероин, но просто не знаел, че като се помпиш с обща игла по техния обичай и се предава. Петербургско момче, гражданин! Не някакъв заухан татарин като нашия Ахмедчо. Поне лекарствата са им безплатни, стига да се вредиш да ги вземаш. А метадонови програми няма, забранени са със закон и никой не му пука, другаря Путин превзема света с газови тръби. Идва до България да гледа Първанов как му играе казачок пред самолета…

Държавната им здравна система има още редица уникални преимущества, като например да отказват инвитро на серопозитивни майки. Разказаха за симпатично младо семейство, момчето е излекуван алкохолик, момичето е бивша наркоманка с HIV, много искат да си имат, шансът да се предаде на плода бил 1:400. Как си решават проблема – правят секс без предпазни средства и момчето стиска палци да не се зарази. В най-лошия случай щял даживее нормално 10-15 години, като почнат проблемите щял да бъде вече на 40 и да не му пука. Каза го с оптимизъм.

You may also like...

3 Responses

 1. a says:

  [ Не някакъв заухан татарин ]
  Шефе, айде по-кротко със сравненията, ако може. Не ме интересува Духанчо, той не е татарин, но това са горди хора с висок морал и ценности. Уважават своите традиции повече от руснаците и повече от татарите в Бълхаристан.
  Жив и здрав, пиши за Пламен. :))

 2. nname.org says:

  за кой Пламен?!?!

  може да се предположи, че не съм експерт по татари, слагам ги в една група с чукчи, чуваши и от сорта поробени и порусначени народи. бих ги оправдал, ако не знаят, че СПИН се предава по спринцовките, надали имат подобни проблеми при техния начин на живот

 3. deflax says:

  Струва ми се че не общите спринцовки и HIV причиняват СПИН, а самия шибан хероин ти бута директно имунната система… не че би имало някаква разлика в статистиката… за съжаление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *