На Вуте определено му е зле!

Понякога, на Балканите, единствените добри новини са лошите новини за съседите

Сърбите, нашите славянски братя, еквивалентни на нас малоумници, но с по-добро самочувствие, здравата са го закъсали. Навряли са се под опашката на Руската мечка и сега пищят, в очакване на неочакването. Дали ще е пръц, дали ще е “ако”, но със сигурност няма нищо добро в това кремълски чиновник да ти решава цената на газта и бензина и да настоява за монопол за още 5 години напред.

Самопрецакването го направиха още миналата година, когато в безпомощните си опити да задържат Косово изтъргуваха стратегическа енергийна компания за политическо влияние и подкрепа от страна на Русия. Историята показва, че от подобни сделки малките държави печелят само шамар зад врата и ролята на пешка в нечий чужд шах за още стотина години. Отделно чакат на Путин да им сложи тръба и мечтаят да се превърнат в сръбската дума за “енергиен център на Балканите”, лютите милиони от транзита сами да пълнят бюджета, а те само да лежат и да кльопат сръбска скара. Газовите фантазии, уви, бързо се изпаряват, защото нито Русия има достатътъчно газ на своя територия, нито Газпром напоследък има излишни пари за излишни тръби.

В крайна сметка правителството се клати заради сключения неизгоден договор, а европейските амбиции на Сърбия бавно и методично се потъпкват от руския ботуш.

You may also like...

5 Responses

 1. Не злорадствай! says:

  А “Нефтохим” и “Петрол” в чии ръце са? И ние сме същите! За съжаление…

 2. nname.org says:

  има разлика в детайлите, тука няма монополи и не сме ги подарявали за без пари по външнополитически причини

  виж за Белене сме я втасали с руска мая 😉

 3. aneef says:

  бе аз все си мисля, че не са “еквивалентни малоумници”, по-напред са.
  по принцип говоря.

 4. nname.org says:

  във филмите, музиката и скарата са има няма 20 години по-напред. ама това е заради по-доброто самочувствие 🙂

 5. aneef says:

  да не забравяме, че ритат топка много добре. това Е важно 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *