Газ, кубинки, камуфлаж

 vasil_filipov-9991.jpg

Интервю на Васил Филипов @ e-vestnik

“Понеже петролът поевтинява, руснаците  ще се опитат да наложат други критерии за цената на газа. После виждате как става – “не ни изнася цената – спираме газа, не ни изнася таксата – спираме газа”

Но нали нашите управляващи са големи приятели с  руските…?

– Слуги са, не са приятели. Те са слуги, които по разни схеми, наложени от руснаците, продават интересите на нашата държава – купуваме скъпо руските енергийни ресурси, а оттам, от Москва, им заделят част от парите, връщат им ги под масата под различна форма. Такава е нашата жалка действителност, такава беше и по-рано.”

“Договори, защото нашите седяха и чакаха нарочно. Даже може да са им казали (на руснаците) каква е стратегията на шесторката, която ще строи “Набуко”, откъде ще пълни тръбата с газ  и Москва са предварили. Ние провалихме “Набуко”.”

Водиха ми дела, които, както се казва, са в условно наклонение (“за доставка на газ за производство на торове на ишлеме и продажба на метали по занижени цени”). Вестник “Труд”, които  писаха, писаха за мен глупости, ги осъдих. Върховен касационен съд потвърди съдебното решение. Имат да ми плащат, но какво от това. Моето име е много по-ценно от някакви си пари.  Можех да продам интереса на държавата още при служебния кабинет и да си напълня гушата с пари, ако бях като всички останали… Мултимилионер щях да съм днес…Но не го направих.”

“за колко взима Русия газа от Тюркменистан? Миналата година го взимаха за 60 долара, тая година до 31 юли го купуват по 130 долара. А на нас по колко продават този газ? От 550 до 489 долара. Даже да има някакви разходи за транзита – 20-30-50 долара, останалите къде отиват? За какво говорим? Украйна е един от създателите на газовата промишленост и на тоя бизнес. Тя е изградила по-голямата част от газопроводите. А я изнудват така имперски.”

Цялото интервю>>>

You may also like...

1 Response

  1. voxy says:

    това за колко го взима Русия какво значение има, доста спекулативно, след като се купува за $500 само глупак би я пуснал на 200 примерно, а и този пич прекалено голям светец се САМОизкарва, мултимилионер щял да бъде ма не пожелал, айде бе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *