Дивият комунист среща мирния атом

Вече нямам съмнение какво донесе Серьожата от Москва – не квас, не сифилис, а идеята да се разиграва ЕС. Нямаме хляб, но дайте да отворим завода за сол, който ни затвориха лошите европейци с присъединителния договор. Проблемите в един сектор стават причина за разграбване на друг. Да вдигнем кръвното на еврократите, а после да им продадем хапчета за смъкване на Софарма!

Управленското безумие достига нови висини, Първанов, БСП и ДПС пеят в хора на безочливия популизъм. Дори на хартия още строят Белене с руските си приятелчета! Не разбирам как едно правителство се хвърля на ядрена енергетика, след като не е достатъчно компетентно за 3 години да построи една шибана магистрала. Явно комисионните и апетитите на партийните спонсори са много големи, а ядрената романтика сред избирателите надмогва над здравия разум и компетентната оценка. Козлодуй е добра централа, но не е машината за пари, кокто ни я описваше Бай Тошо едно време, а дори и да успеят да отворят блока за 2 месеца, пак ще изпукаме от студ без газ за парното. Отработеното гориво можем да складираме на “Позитано” 20, там и без това всички са облъчени.

Черешката на тортата е “решението” на независимия депутат Станчо Тодоров: “ЕС ще ни компенсира за загубите от газовата криза и с част от парите ще си платим санкцията за пускането без разрешение на реакторите”.

Това правителство формално ни вкара в ЕС, но в момента прави всичко по силите си да ни изхвърлят оттам. Аман от свине и дупедавци, за комуниста националното предателство не е навик, не е традиция, ами условен рефлекс.

————

Коментар на читател@Дневник.бг:“Трябва да пуснем и 4те блока на АЕЦ,нищо че енергопреносната ни мрежа не може да издържи и 80% от сегашните мощности за производство на ел. енергия.С други думи сега изнасяме ел. енергия защото просто за да ползваме сегашните мощности са необходими инвестиции за още една Белене, но в електропреносната мрежа. “

You may also like...

8 Responses

 1. george says:

  ей така не бях се смял докато чета нещо, от отдавна.

 2. tL_ says:

  от една страна си адски прав за магистралата, но пък от друга страна, ядрената енергетика е бъдещето на Човека, колкото и да се опитват да го отрекат тоя факт. не, че путките в парламента са способни да направят нещо с централата, говоря общо 🙂

 3. nname.org says:

  @г: 10х

  @тл: нали знаеш, пътят към Ада е послан с добри намерения от прилежни комсомолчета

 4. alvin says:

  Палци горе и от мен.
  Депутатът с “нека ни оезщетят, а ние с парите ше оправим глобата” ми оправи вечерта.

 5. Божо says:

  Алвине, то е абсурдно, ама хич не е за смях…

 6. alvin says:

  Сардонична смеховка е това. Нали сме на командно дишане всички в татковината…

 7. Чуден поглед 🙂 искрено се надявам така да мислят не само 200 блогъри а 2000000 българи, ама това са мечти де 🙂 Комунистическото леке е упорито и няма да се махне така лесно.

 8. ss7 says:

  Браво за статията .
  Чист популизъм ( а може би и някакви тайни цели ЕС да ни изхвърли) . 3 блок е 440МВ – колкото половин ТЕЦ. Освен това липса на ток няма, а няма и да има. Дори да пуснат блока – тока няма да поевтинее при краен клиент. Само дето определени хора ще се облажат сериозно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *