Колко ти е голям… фонтана?

Айде без хвалби, става дума за рядкото тревопасно животно, наречено Български Строителен Предприемач (bulgarikus mamutus dalaverikus).

City Of Fountains 

Беше на всички билборди, не съвсем впечатляваща снимка на малко момиченце, на фона на фонтан.

Тъжната истина е, че няма нито “сити”, нито фонтан.

fontan.jpg

Става въпрос за класическо каре насред полето в Младост 4. Терасите и прозорците са толкова близо, че не ти трябва плазма хай дефинишън, можеш всяка вечер да гледаш как Иванов бие жена си, Fight Club лайф. Има и водно съоръжение, точно в центъра, 3 на 5 метра, ако са построили водопровода може и да ви го пуснат.

You may also like...

17 Responses

 1. Acnapyx says:

  Не че това ще е поука за тези, които вече са си купили еди колко си квадрата там, но – това са рисковете на покупката на сляпо. А след като човек се охарчи за подобно нещо, рядко му остават пари да съди негодниците, които са му пробутали проект твърде далеч от това, което вижда с очите си.

 2. kind of a pimp says:

  не виждам никъде на красивата 3д картинка с плочки и зелени тревички оградени/затворени места за контейнери.
  явно и на тази ТОП-ЛОКАЦИЯ контейнерите ще цъфтят пред входа, кашоните ще се търкалят по улицата и помиярите ще разнасят вечерята на Иванови насам-натам.

 3. Михаил says:

  Доста съм скептичен, че това “сити” скоро ще бъде завършено. Така че Иванови дълго ще гледат строителна площадка, ще плащат промишлен ток и няма да имат асансьор…

 4. pro01 says:

  Имам някакъв смътен спомен, че май вече можеш да съдиш оня, дето ти е продал имота за подвеждаща визуализация, като се окаже че има отклонения от картинката. Ся съм се увъртял в едни подобни истории, чакам с нетърпение да видя крайния резултат…

 5. wakeop says:

  Не мога да ги мисля Иванови, нито подобните на тях, които дават един куп чужди пари (на банката демек), за да предплатят строеж на зелено, розово или полувиолетово… на базата на едно чертежче, малко 3д и един сайт, в който няма почти никакво инфо.

  Някой ще си вземе баницата, а Иванови може и да пият по една студена вода… от фонтана.

 6. wakeop says:

  @Михаил
  А, “сити”-то все някога ще го завършат, само дето няма да е това, което очакват набуталите се.
  Точно до нас спретнаха един подобен квадрат … дострояват последния му ъгъл. Изглежда почти прилично, стига да успееш да се абстрахираш от гетото наоколо, камарите боклуци, които новодомците са стоварили и да се примириш някак си, че гледката ти е само на съседски прозорци.

 7. nname.org says:

  сеслско е да си кръстиш обекта “Град на Фонтаните”, а да сложиш само един на последните свободни 8 квадрата

  гъстотата на застрояване е като в китайска казарма, лятото един да направи купон – 150 семейства ще присъстват през отворените си прозорци

 8. Дидо says:

  Този обект доста съм го проучвал миналата година, когато търсихме ново жилище.

  Застроеността е около 30%, фонтаните по проект са 1 централен + 6 малки. Това, което е на тази снимка е само етап 1, не е целия комплекс.

  Относно “парите на банките” – те не са глупави, че да дават пари “на базата на едно чертежче, малко 3д и един сайт, в който няма почти никакво инфо.” Строителят представя на банката купища документи, проекти, бизнес планове, гаранции и т.н.

  Това не се отнася само за “Фонтаните”, а и за всички останали обекти, които се изграждат по този начин. Банката никога няма да даде кредит срещу ипотека на нещо, което може да остане на ниво “първа плоча” или акт 14.

 9. wakeop says:

  Е точно сега не е моментът да говорим за прозорливостта на банкерите и умението им да преценяват стойността на недвижимите имоти.
  Справка – имотечната криза (хммм… май вече в целия свят) и банкерските тъпотии, които я предизвикаха.

  А купищата документи, проекти и т.н., които се предоставят са ми ясни – днес си взехме разрешението за строеж и вече се водим “горди инвеститори на еднофамилна къща”. Но за проекта и всички такси около него сумата, която сме платили, е около 2000 лв.

  Горе-долу толкова (плюс частта от парцела) е истинската себестойност на строителството “на зелено” на фаза “преди голямата дупка”. За всеки, който мисли, преди да кеши…

 10. nname.org says:

  на края ще си начертая на Аутокада една колиба и ще си я построя в гората!

  ебем ти документи и разрешителни. едно време дядо ми само разрешително от главния архитект на селото е искал…

 11. wakeop says:

  Сакън, нидей… в такъв филм ще се вкараш с тази колиба, че не е истина просто…

  Ние колиба от слама и глина искахме, оказа се, че е по-трудно, сложно и скъпо да се вземе разрешително за такова естествено за прародителите ни жилище, отколкото за къща от тухли и бетон.

  Сори, че ти наспамих темата, просто ми нацели мазола… няма повече 🙂

 12. nname.org says:

  те законите са врата в полето. правиш си колибата и не ти дреме, ако някой дойде за нещо – ще го черпиш една ракия и всичко ше е Шес

 13. kind of a pimp says:

  ама уайърлеса как ше пуснеш до колибата на поляната? 🙂

 14. nname.org says:

  Колиб.нет че ме свържат

  а Колибком ще ми пусант кабелната 🙂

 15. Ужилен says:

  Tова е адреса на адвокатката от Пловдив, която предлага допълнително споразумение-анекс към договора, за да Ви вземе и следващите вноски безвъзмездно при забавяне на 2 вноски. Не Ви дават никакви гаранции и неустойки, ако не Ви подпишат нотариалния акт (акт 16). Търсете си адвокат и не подписвайте предложеното допълнително споразумение, което е уловка и изнудване.
  Sabina Vuldjeva Attorney-at-law
  4000 Plovdiv, Bulgaria
  159, 6-th September Blvd., fl.3
  Tel: +359 32 625206
  Mob:+359 888 218125
  Събина Вулджева

  Ако след известно време фирма “Каррат Груп” си премести адреса, мислите ли къде ще я откриете. Или продаде фирмата си или фалира???
  От 10 октомври 2011 г. фирма “Каррат Груп” се премести на нов адрес:

  ж.к. Младост 4, к-кс “City of Fountains”, ул. 406, бл. 460А, партерa.

  Много се извиняваме за причиненото неудобство и невъзможността да се свържете с нас на стационарните ни телефони поради преместването на офиса.

  Телефон за връзка на който можете да ни откриете по всяко време:

  0884 216 443;

  0896 604 296;

 1. January 24, 2009

  […] Колко ти е голям… фонтана? – колко груба е реалността […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *