Придобиване на чудотворност

Ако сте се чудили, как нещо, отпечатано отзад на принтера, придобива своя магически пауър и цена от 5 лева – ето начина. Поставя се да престои пред чудотворната (тенекиена) икона на св. Мина, която е на около 10 години и там се зарежда. Интересно къде е освещавана самата икона, това не се рекламира, но целебните й качества са безспорни.

chudotvoren.jpg

Манастирите са хубаво място особено в ролята им на духовни средища, а не като ритуални места за изрично забраненото в 10-те божи заповеди идолопоклонничество. Манастирът Св. Мина в кв. Бенковски е много интересно място, носещо на лицето си всички белези на най-новата ни история.

Всичко е от бетон, в единствената отключена тоалетна няма нито хартия, нито топла вода, въздухът намирисва от близката пречиствателна, а поповете имат обедна почивка, в която пият по кафе с цигара и изглеждат като трупата на учебния театър, която разпуска зад НАТФИЗ със сценичните костюми. Не знам дали може да се отседне като на хотел, но е хубаво, че са предвидени са маси и кътчета за почивка за посетителите, които почти не се ползват, българинът хич не е свикнал някой да му подарява нещо, такива благородни жестове го учудват и плашат…

You may also like...

1 Response

  1. cut: says:

    кооопеле…

    а гледа ли бабите, дето се бият с една чудодейна икона в главите? ебаси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *