Цигане в баничарница или Лили Иванова в Париж

lili_ivan.jpg

По бТВ гледах половината от филма на Къркеланов за “паметното събитие” и за момент се обърках, помислих че става дума за Васил Левски. Тонът, езикът и патосът бе същият. България на три планети…

“Париж трепери и не подозира, какво ще му се случи…”. Слава Богу, естрадното земетресение Лили пощади околните сгради, но надали Франция се е готвела толкова усърдно за нашата прима, колкото България се готви за Мадона. “Олимпия” побира само 2000 души, толкова събрат Румънеца и Пенчев в Зала 1.

А имаше ли смисъл да “превземаме” Франция, след като лично Луи XVII е бил на първия самостелен концерт на Лили, зала “Ятак” в Асеновград?

Особено ме впечатлиха пространните словоизлияния на Стефан Зашев, недоебаното педерастче, което организира целия цирк в името на “българската култура” и “една световна певица като Лили”. Цял живот има да помни парите, които е набутал за “епохалния гастол”. Може би е имал бизнес планове, не знам, но показа на “света” “кубратското чудо”, айде сега кой откъде е, обратно за Брюксел.

Преди бях писал за Лили, че само алчността я държи жива, сега мога да добавя, че в лице е заприличала на блъснат “Москвич”. Това, че все още горе-долу пее, не значи, че трябва да й се разрешава да го прави. Старите й хитове будят смътна носталгия, но по-новите й са отвратителни, никой българин под 50 години не може да ги понася. Дори за естрада е прекалено – някакво изрусено бабе с къса поличка подскача нагоре-надолу или се крие под огромни очила или се радва на сапунчетата в хотела. 70-годишна секси пичка – радост за всички геронтофили на планетата. Ако беше раждала – правнуците й щяха да са възмутени, от начина по който се носи.

Отношението към Лили

е като към жив динозавър, към ходеща ваза от династията Мин. За това Карбовски и Къркеланов се трепят да документират последните й години на сцена. Не е само тя бе, прасета лакоми, Богдана, Йорданка, Тони… естрадни звезди имаме за целия китайски народ, тях кога ще ги снимате?

Точно тая селска труженичка избрахте, която незнайно как си е присвоила титлата “Най” и се е самозабравила от поне 20 години. Запейте някоя от новите й песни да ви видим що за фенове сте. Или културни археолози с елементи на обикновени лешояди. Каква е ползата от часовете интервюта с една изкуфяла бабичка, физически и хирургически наследник на самата себе си? Бащите ви е трабвало да я снимат, когато е била в час и е имала какво да каже. Васко Найденов все още връща пинг, гонете си го него.

Да я слагате Лили под прожектора на тия години… все едно да пускате Фидел Кастро да тича на 100 метра. Няма го уважението, което толкова го прокламирате, останал е само патосът.

И като цяло доста ми е писнало разни хора от телевизора да ми натрапват патриотичните си ценности. Турците няма да ни нападат, а България вече е част от света, не сте ли го осъзнали още? На “Сан Стефано” 29 не се ли е чула новината?

Още по темата за родните естрадни ценности>>

You may also like...

42 Responses

 1. tL_ says:

  сила 🙂 me like 🙂

 2. “Сан Стефано”… 29, може би?

 3. Longanlon says:

  понекога ми се ще да ти целувам подметките 🙂

 4. На “Сан Стефано” 29 е БНТ, тази лигня май беще по бТВ, не че нещо се променя де. От кадрите, които видях по трейлъра мернах, че бабата е настанена в някаква обикновена хотелска стая, аз очаквах поне президентски апартамент :). Пусти бедни спонсори…

 5. Стига бе и ти ли ? 🙂

 6. Eneya says:

  Не съм напълно съгласна с теб.
  Имиджът с поличките и русата коса наистина ме карат да недоумявам, но за останалото… хм.

  Говорим си за музика, за пеене, изкуство, в което външният вид няма никакво значение (или поне не би трябвало да има, доказателства, хилядите силиконки, дето мислят, че са певици на поп-фолк).

  Ако ще и на ударена от ТИР да изглежда, ако гласът й е ок и песните й са хубави, няма никакво значение.
  Мисля, че целият проблем с Лили идва от неадекватният й имидж, не от друго.
  Защото е абсурдно тази жена 20 години да излиза с черни дрешки ич ерна косица, да застава крокто в локвата светлина под прожекторите, да си изпява всичко и изведнъж – БАМ смяна на 180 градуса.

  Или може би теб те дразни, че не прилича на зайче на Плейбой?
  Ако изглеждаше така, щеше ли да й простиш липсата на певчески данни?
  И как да го разбираме… външен вид – талант = преживява се, липсата на външен вид + талант = буаа.

  Истината е, че на Лили Иванова не й пука и си прави каквото реши. Да и според мен се олива… но е за предпочитане пред повечето си колежки.

  Изобщо, българската музика тотално липсва като такава. Преди седмица си говорих с едно девойче, с невероятен глас… страхотно пее, има разкошни песни… само дето не може да пробие, хубава е, симпатична е, просто… не успява. Защото тук, за да пробиеш в музикалният бизнес или трябва да си преспал с някой, да имаш роднините или да си бил на сцената още от Тодор Живково време.

 7. Сандо says:

  Напълно съм съгласен с изказаното от автора мнение и дори бих добавил, че нещата са още по-грозни, отколкото изглеждат. Защото хората са до такава степен заблудени, че признават на Лили Иванова талант, какъвто тя няма нито грам – нито си композира музиката, нито си пише текстовете, а понякога пее на плейбек песните си, които впрочем и на живо, и на плейбек са ужасни.
  Та.
  БЯХ на концерта в Олимпия и за сетен път повтарям, че залата НЕ БЕШЕ ПЪЛНА. Освен това не знам доколко французите са чакали Лили Иванова, защото в публиката почти нямаше представители на местното население. Да, всичко си беше организирано по комунистически и в концерта нямаше нито капка искреност и изкуство. Бяха я докарали простo ей така, да се покажем – като дядката есхибиционист в парка с малките дечица.

  А всичко останало наистина е форма на патос и истерия – някой някъде е решил, че българският народ има нужда от 70 годишна поп.икона със силиконен бюст и пет сантиметра пола.

  И докато такива динозаври държат изкуството за гушата и не му дават да диша, в България истинските музиканти ще продължават да умират от глад, а народът ще тъне в простотия.

  По този повод преди време четох много хубав пост на Ivancheff :
  http://ivancheff.blogspot.com/2009/01/blog-post_22.html

 8. nname.org says:

  @Eneya, ти кои албуми на Лили имаш легално закупени в дома си и колко често ги слушаш?

  Аз не съм против Кубратското чудо, а против придворните й слуги

  Васил Левски поне се бори с търците, а Лили се бори с ниските хонорари. Търся мотиви да запаля свещ пред иконата й

 9. nname.org says:

  @sando: мерси за линка, и аз четох няколко поста от присъствали, но не им запазих линковете

  гледах също филма на Мартин, както четох и статията на Явор Дачков

 10. Vanya says:

  Я.Дачков и компания-защо се занимавате с Л.Иванова-при вас нищо не става/То Кулезич-то глупости-очилата на дачков не скриват провинциалната му природа

 11. nname.org says:

  занимаваме се, защото патриотичните ни сили са на изчерпване, а в България, о, чудо, съществуват и истински певици – Белослава, Силвия Кацарова и т.н.

 12. Thermobee says:

  Респект!!!

 13. Eneya says:

  Да си призная, старите. 🙂
  Визирам музиката преди 99.
  Абе, с една дума, естрадните й години.

 14. Sulla says:

  Не знам защо се сетих за турнетата, с които Кичка Будурова покоряваше съединените щати – по българските имигрантски кръчми.

 15. nname.org says:

  според мен приносът на Ку-ку Бенд към българската музика за 15 г вече превъзхожда приносът на Лили Иванова за 40 години

  реално жълтата преса я направи по-известна от другите

  лили е един гол тембър и един префърцунен маниер, останалото е въздух под налягане

 16. kind of a pimp says:

  лили иванова е майкъл джексън с руса перука

 17. Lewdmeel says:

  А аз си мислех, че на мен нещо ми има, щом само аз непонасям 20 години да ми надуват главата с песните на Лили Иванова.

 18. nname.org says:

  не си сам, Братко 🙂

 19. Валентин Николов says:

  Невероятни писания четем и тук за ЛИЛИ ИВАНОВА. Жълтата преса я била направила по-известна от другите. Жената нямала глас и пеела, но не бива да и се разрешава да пее и т.н. Не ВИ ли омръзна да се занимавате с ЛИЛИ ИВАНОВА? Защо пишете тук, като толкова Ви е омръзнала и не я харесвате. Вероятно тук сте се събрали, за да си лекувате раните от УСПЕХИТЕ НА ЛИЛИ в БЪЛГАРИЯ и в ПАРИЖ. Да, дори и 100 души да е имало в залата – пак е успех, защото никой друг български певец не може и 10 души да докара там, да не говорим, че няма никой да го пусне да припари в ОЛИМПИЯ, дори и 1 000 000 евро да плати. Не се опитвайте да омаловажавате приноса на ЛИЛИ и нейния талант. Нейната здрава физика и позволява да прави невъзможни неща на тази възраст. Един концерт не е забавление, господа. Това е много труд и напрежение. Колко от Вас могат да издържат на него, питали ли сте се? А ЛИЛИ го прави и издържа, защото е НЕВЕРОЯТНА и НЕПОВТОРИМА. Това го запомнете. ВИЕ сте господа “НИКОЙ” я тя е ЛИЛИ ИВАНОВА. Каква е – не сте Вие тези, които ще и давате оценка. Издателите я ползват за да си продават вестниците и списанията, а не че те са я направили известна. Има хиляди българи, които се гордеят с ЛИЛИ. Оставете ги поне тях на мира, защото обиждайки ЛИЛИ, Вие обиждате и всички, които желаят тя да пее и да я има още десетилетия.

 20. nname.org says:

  ами да си ебат майката всички, които слушат албумите лили иванова. това са над 100 човека!

 21. Да си призная честно и аз понякога слушам Лилито, особено когато съм в депресия и адски пиян 🙂

 22. nname.org says:

  ако нямаш 3 огигинални диска/винила и подписан плакат на стената – не се класираш 🙂

  париж трепери – кубратското чудо се задава. парижани са си взели по 2 дни отпуска – само заради задръстванията около концерта 😉

 23. Сандо says:

  Чета някои изказвания тук (Валентин Николов, Vanya) и си казвам, че или феновете на Лили наистина нищо не са разбрали от цялата постановка, или коментарите са поръчкови, или аз нещо съм се побъркал и въпреки дългогодишно следване и натрупаните дипломи пак нищо не съм научил за изкуството.

  И за да съм в мир със собствената си съвест, продължавам да повтарям, че видях въпросния “концерт” в Олимпия и че “събитието” може да бъде считано за такова единствено от хора, в чиито глави все още кънти залпът на “Аврора”.

  Първо – всеки може да направи концерт в Олимпия, стига да си плати. Така например в Олимпия се изявяват всякакви хора на изкуството и в различни жанрове – театър, моноспектакли, концерти, фолк-представления, имитации, буфосинхронисти и т.н. Залата се ползва и от предприятия за частни партита и гала-вечеринки.
  Между другото в Париж има десетки и стотици зали с подобно предназначение : http://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_salles_de_spectacle_et_cabarets_parisiens
  има също така и доста театри : http://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_th%C3%A9%C3%A2tres_et_op%C3%A9ras_de_Paris

  Държа да подчертая, че никъде никой във френските медии не спомена нито дума за Лили Иванова, а единствената френска реакция по случая беше тази на млад мъж от охраната на залата, стоящ вдясно от сцената, който се заливаше от смях през цялото време на концерта. Предполагам е имал удобен ъгъл за наблюдение към минижупа на българската дива… Или към топираните и пъстроцветни прически на благородните дами от първите редове…

  Второ – по-голямата част от публиката беше буквално доведена от Брюксел и беше “поканена”, т.е. без билет (мога да ви представя веществени доказателства ). Така и не се разбра обаче кой е финансирал мероприятието. Може би г-н Зашев? Едва ли… Май пак данъкоплатците са изяли дървото, ама карай… Те и без това си обичкат Лилето.

  Трето – залата не беше пълна и Лили пя от време на време на плейбек. Пя също така и “Аве Мария” – с къса пола и разкрачена в поза “пикаеща крава”, което със сигурност е израз на поклонение пред Божата Майка и пред красотата на изкуството.

  Извинявам се още веднъж за циничните подхвърляния, но в същото време смея да твърдя, че самата “изява” на Лили Иванова е далеч по-цинична и вулгарна от моите любителски писания.

  И няма да престана да повтарям, че докато българската сцена се държи от лилиивановци, кириламповци и прочие сатрапи, в България няма да има изкуство.

 24. Валентин Николов says:

  На Сандо искам да му задам два въпроса. На колко години е, защото аз за залпове на Аврора дори не съм чувал. Те са толкова далечни от мен, но вероятно са близки до него. И какво е правил в зала Олимпия, дал е толкова пари да отиде до там, за да се убеди, че Лили Иванова не може да пее и че залата е празна, или просто от любов кам ЗВЕЗДАТА? Просто не разбирам. Все едно аз да пиша за концерт на Азис, на който съм попаднал случайно. Не знам как стават тези неща. Бих се извинил на Сандо, ако в близките години видим друг български изпълнител да пее в Олимпия, щом толкова е лесно и можеш да си платиш, нека да видим кой ще напълни там залата! Има още нещо, може би трябва да се учим от французите. Те държат на своята култура. Може и да не са написали нито ред в тяхната преса, а какво става у нас? За всеки чужденец ние си сваляме гащите, а нащите таланти не ги уважаваме. Няма да спорим за Лили Иванова – при нея нещата са ясни. 40 години е на върха и поне още 20 ще Ви мъчи, та може и да Ви надживее. Жената е оставила златна следа след себе си. Пишете каквото искате, но всички в България искат да са ЛИЛИ ИВАНОВА – но за съжаление не могат. Не могат, но и не могат да преглътнат УСПЕХИТЕ И. Затова утешавате мъката си, като пишете всевъзможни глупости. Но не решавате Вие – дали ЛИЛИ ИВАНОВА ще продължава да пее. Вижте и сайта, вижте колко и какви участия има за март и април и ще се убедите, че тя работи, а Вие си приказвайте. Тя не се интересува от това, какво мисли неизвестният Х за нея и какво пише. Тя си знае цената!!! И я получава, значи има реална преценка за нещата, за разлика от Вас непрокопсаници и бездарници.

 25. nname.org says:

  тъжната истина е, че никой български артист не може да напълни 2000-дна зала в Париж, но десетки “международни” изпълнители могат да напълнят стадион “Локомотив”

  лесно е да си ГОЛЯМ в едно малко СЕЛО

 26. Сандо says:

  nname.org – прав си за тъжната истина – в България имаше едно посткомунистическо поколение артисти с интересно творчество, което обаче бе тотално задушено от червените динозаври. Почти всички мои приятели музиканти/художници/актьори заминаха за чужбина.

  Валентин Николов – и аз не съм чувал залпа на Аврора ЛИЧНО, но знам за него повече неща, отколкото онези, които са го чули на живо, защото съм преживял последствията му. Позволих си да се изразя метафорично без да взема предвид общата култура на някои лилини фенове, за което се извинявам.

  Определен тип хора са неспособни да разберат всичко написано, та се налага да повтараям – НЕ СЪМ ДАЛ НИКАКВИ ПАРИ ЗА КОНЦЕРТА НА ЛИЛИ ИВАНОВА, ЗАЩОТО БИЛЕТИТЕ БЯХА БЕЗПЛАТНИ.

  Оттук-нататък можеш да си извадиш обичайните български заключения – “на харизан кон/дърта кранта зъбите не се гледат” и т.н. Освен това дори и да не харесва дъртите кранти, човек все пак отива да види абсурдното зрелище от любопитство. И най-вече за да не могат след това да му пробутват долнопробни лъжи и измишльотини.

  А, и да не забравя! ЗАЛАТА НЕ БЕШЕ ПЪЛНА! Поне една трета от местата стояха празни (почти целия балкон) така че недейте да разправяте басни за “фурор”, “успех”, “звезда” и т.н.

 27. Валентин Николов says:

  Пожелавам ти, Сандо, ти да напълниш зала Олимпия, вероятно си много талантлив, пък дори и билетите да са безплатни, може да ме поканиш, ще дойда и аз от любопитство.

 28. Сандо says:

  Е, с удоволствие бих те поканил, но за щастие обикновените хора като мен не страдат от болнавата амбиция да си играят на “вижте ме, чуйте ме, аз съм звезда” и да се доказват, пълнейки по изкуствен начин с доведени под строй фенове парижките зали.

  Мисля също, че би било хубаво също така човек да посещава спектакли от любов към истинското изкуство, спонтанно и не по план-график, а това аз наистина го правя когато и където трябва.

 29. Валентин Николов says:

  Извинявай Сандо, запознах се с някой материали и видях, че ти наистина не си от тези злонамерени българи, които пишат по адрес на ЛИЛИ ИВАНОВА само от липса на някакви по-сериозни задължения. Всъщност може и да си прав за всичко, което си писал. Може да са останали непродадени билети и да са ги пуснали без пари, за да се напълни залата. Вярвам ти, че си бил там. Бих искал да си поговорим за по-важни неща от успехите или неуспехите на ЛИЛИ ИВАНОВА и не тук. Поздрави от София, която днес заприлича на снежна приказка, а уж е първият ден на пролетта. vn2006@abv.bg

 30. Сандо says:

  И аз се извинявам, защото се задълбочих по въпроса за Лили Иванова, а това всъщност е един от най-малките проблеми на българското общество. Лили Иванова, мис България… Всичко тези лъже-дебати отклоняват вниманието на хората от важните неща. Мисля, че можем да говорим истински за изкуство и култура, когато жизненоважните нужди на гражданите – сигурност, доходи, правосъдие – бъдат осигурени. Или с други думи казано – чакам ефективни присъди по всички тези дела за убийства, които висят от години.

  Останалото са празни приказки и реторични упражнения за скучаещи блогъри.

 31. САНДО и NNAME.ORG ще умрат от рак!

 32. РАК. Тази диагноза е доста често срещана, при хора с комплекси, които пращат другите да си е.ат майката, а като деца явно са имали полови сношения с майките си, или са били малтретирани от бащи алкохолици. Искам да обърна внимание на тях повече, отколкото на Лили Иванова (нея я знаем какво може – и аз бях в ОЛИМПИЯ… Но за това по-късно). Този тип хора са онези неуспели неудачници, които с времето са си изострили езиците и са натрупали някаква словесна култура, което ги прави “силни” в бълването на гадости, но за съжаление, дълбоко в себе си са останали некадърни да постигнат каквото и да било, или ако са постигнали нещо, то със сигурност не е било това за което са мечтали (Дори да отричат истинноста на тия думи тук, пред себе си не могат да отрекат нищо – аз съм спокоен за това). Те са тук за да ровят бельото на Лили, а не са там, където са ония големи музиканти, художници и изкуствоведи, който цитират в блога. Та това са именно жалките неудачници, които нямат сили за друго освен да станат жалки драскачи. Александър Балабанов казва “ПОСРЕДСТВЕНОСТТА НЕ МРАЗИ НИЩО ДРУГО ПО-СИЛНО ОТ ДУХОВНОТО ПРЕВЪЗХОСТВО и е илюстрирал прекрасно психологията на този тип хора, които не са ставали за друго навремето, освен за доносници на държавна сигурност. Цитират “ГОЛЕМИТЕ” Белослава и Силвия Кацарова, което е меко казано несериозно и сами опровергават изказванията си – не разбирам как и на какво основеание могат да сравняват и двете певици с Лили. Да говориш за изкуство и да го илюстрираш с такива смешни примери е страхотен автогол. Или западните звезди дето пълнели стадиони. Сигурен съм, че те ще възхваляват “изкуството” на Мадона, или Кайли Миноуг (стадион Локомотив си беше празен за ниската цена на билетите – и там бях), ако им покажеш пръст на тази тема. Тези супер звезди никога не пят на плейбек и никога не пеят фалшиво. Покоряват света с уникални гласове и няма нищо превзето и изкуствено в поведението им, разбира се. Та за българските икони С. К. и Б., за коитио идеше реч – нито една от тях не е направила нещо по-стойностно от Лили, нито на сцената имат нейния магнетизъм и успех. И това е най-малкото, което може да се каже в случая, но според двамата разбирачи, те са музикални корифеи. От такива “ПАТРИОТИ” като САНДО и NNAME.ORG, България боледува вовеки – и няма лек… Аз бях на концерта в Париж. Беше прекрасно. Имаше празни места на балкона. Да. Но имаше хора, които бяха дошли да чуят Лили и определено не с безплатни билети. Аплодисментите от тия 2000 човека там, бяха по-силни и по-искрени от тези на концертите в НДК, които бяха претъпкани и имаха безспорен огромен успех. Представете си какво беше в Париж. Жалко е, че хората четат тия гнисни глупости тук, а нямат възможност да се докоснат до истината на живо. Или не искат, защото Лили може да бъде чута и видяна на много места, в много градове, където непрекъснато има концерти. датите можете да ги намерите на http://WWW.LILI.BG . Именно на концерт човек може да разбере що за музиант е Лили, дали пее на живо, дали има този успех, дали феновете и са само възрастни хора, дали плачат докато пее, дали се радват искрено и скандират името и, и дали я изкарват на бисове… Предполагам, че единия от тия двамата тук е Иван Георгиев – журналист от вестник УИКЕНД, на който Лили преди години отказала нещо и той я мрази до дъното на душата си. Същият, който целува краката на другите изхвърлени от времето естрадни звездички, които аз уважавам между другото. Той си позволи да каже, че в залата имало 4 човека и да каже, че концерта нямал успех… Ако не е той, то е някой подобен на него, който си изкарва хляба от жълти вестници. Обзалагам се и съм готов да се срещна с тези разбирачи да си поговорим за изкуство и за можещи, и за неможещи. Аз бях в ОЛИМПИЯ и това е един от малкото моменти в които се чуствах горд, че съм Българин. Бях щастлив – купуих си билет от интернет и заминах… Няма да забравя този концерт никога – имаше много българи, но не от България – те бяха искрени в обичта си и в аплодисментите си. Нямаше го този зъл и завистлив дух, който цари тук и трови държавата ни. Имаше усмихнати и щастливи хора, които искам по-често да виждам и у нас. А Лили… Лили е по-силна от всички – човек трябва да е ожелязо за да устои на всичко това – тук тя превъзхожда – ЗВЕЗДИТЕ – и българските и чуждите – на тях тия същите манипулатори им слагат думичките в устите, обличат ги, крадат им песни и си плащат за ротация – по цял свят. А ИЗКУСТВОТО на Лили е именно в това, че тя прави всичко по своята воля и пречупва чуждата музика и текстове през себе си и им дава уникален живот. За тези, които плещят без да знаят, нека си купят последния албум на певицата и с изненада ще открият, че там има 2 прекрасни песни по нейна музика. Когато тук в България станем като българите, които бяха в ОЛИМПИЯ, болните от рак ще са много по-малко и смъртните случаи от тази болест също. А тези двамата… Те трябва да си идат – да дадат път на позитивните хора, които да градят по-слънчева и по-красива България.

 33. nname.org says:

  “Предполагам, че единия от тия двамата тук е Иван Георгиев – журналист от вестник УИКЕНД”

  бах мааму, разкриха ме!

 34. VAL says:

  За качествата на един човек в шоубизнеса се съди по неговата пазарна стойност. Колкото и да им се иска на някой да принизят таланта на ЛИЛИ ИВАНОВА – тя, за тяхно съжаление, се е превърнала в еталон за качество в българската поп-музика. Жената диктува и модата на обличане и стила на пеене в БЪЛГАРИЯ вече близо 50 години. Всички искат да са като ЛИЛИ ИВАНОВА, но разбират, че никога няма да могат дори да се доближат до нейния успех и това кара някой да стават злобни и злонамерени.
  Днес е 28 август 2009 година. ЛИЛИ ИВАНОВА продава билети за поредното си ШОУ в НДК София на цени, непознати за български изпълнител – до 150 лева за място. Два месеца преди концерта на 06.10.2009 г. билетите са почти продадени. Ще бъдат пуснати правостоящи и вероятно билети за ВИП места на сцената в непосредствена близост до ЛИЛИ и музикантите по 300 лв.
  След прословутия концерт в зала ОЛИМПИЯ, ЛИЛИ ИВАНОВА направи цяло турне из БЪЛГАРИЯ. По цялата страна, за всички концерти на ЛИЛИ билетите се продаваха с невероятна скорост, залите бяха препълнени. Има ли смисъл да говорим, когато фактите са налице. Само от концерта в НДК на 06.10.2009 г. приходите на ЛИЛИ ще надхвърлят 500 000 лева. Кой може да се мери с нея? Никой – защото ЛИЛИ ИВАНОВА се пише с главни букви и значи НЕВЕРОЯТЕН ТРУД, НЕПОВТОРИМ ТАЛАНТ, НЕВИЖДАН УСПЕХ, ЧАР, ПРЕКРАСНА ВИЗИЯ И СЦЕНИЧНО ПОВЕДЕНИЕ и НЕСТИХВАЩА ЛЮБОВ НА МИЛИОНИ ХОРА, които ПРОСТО Я ОБИЧАТ!!!!!!!!!

 35. nname.org says:

  НЕСТИХВАЩА ЛЮБОВ НА МИЛИОНИ ХОРА?

  луд ли си, ти я изкара две класи над Бойко Борисов 🙂

 36. Nelina says:

  Иван Георгиев е един смешник от някакво си старозагорско село, дошъл тук в София и станал журналист без да има завършено такова образование и без да има понятия от музика, но забележете, влюбен в музиката!!!???Е , много хора почнаха да разбират от музика бе мама му стара!…В последстиве става придворен на Йорданка Христова и на някой арахични звезди от естрадата.Тъй като Данчето мрази Лили, естествено, че въпросният ще плюе по последната.

 37. yavor says:

  qgte na lili ivanova putkata . tq si pee , givee i bairaka si vee, a koito i zavigda da ne vigda. huiove spleskani

 38. nname.org says:

  с този вулгарен език не си достоен за Нея!

 39. Силвия says:

  На всички фенове на Лили Иванова – на няколко места в нета ви призовах, ако сте истински фенове, да я защитите от нападките на Явор Дачков, които той продължава да сипе във вестник “Галерия”. НО не анонимно, по блоговете и форумите, а в печатните медии. Аз не съм й фен, не я харесвам, но не мога да приема тоталното й отричане. А вие като я обожавате и пишете името й с главна буква, редно е да я защитите. И още нещо – това до ВАлентин НИколов. Господине, чела съм ви и друг път, нямате абсолютно никакво право да наричате хората, които не я харесват, дори я отричат нищожества и бездарници (това всъщност са квалификациите на самата “богиня”). Приемете, че човек може да реализира себе си не само под прожекторите, приемете, че един учител по информатика, подготвил златен медалист от международна олимпиада, примерно, е не по-малко успял от “божествената” Лили. Само, че той обикновено си върши работата без много-много претенции, без да парадира с това което прави. Всъщност за самата Лили е по-добре малко да се приземи и да престане да досажда непрекъснато на хората, да се държи достойно за годините си. При това положение и до 100 години да пее, никой няма да й връзва кусур. Колкото до Иван ГЕоргиев, държа да припомня, че п реди години именно той защити ЛИли Иванова от подигравките на същия този Мартин КАрбовски (тогава май пишеше в Шок), който сега й целува подметките. Та и вие, феновете, защинавайте Лили, но го правете навсякъде – както в нета (където всеки е анонимен), така и в публичното пространство.

 40. Силвия says:

  Да добавя, този път до nname.org – “никой български артист не може да напълни 2000 зала в ПАриж”. Пълни глупости, мой човек. СИгурно си малък, та не знаеш, че през 1988 г Гена ДИмитрова пя в “Берси” в грандиозен спектакъл на “ТУрандот”, в който тя и Пласидо ДОминго бяха звездите. НЕщо повече – хорът в този спектакъл (а всеки, който е слушал “Турандот” знае каква е ролята на хора в тая опера), беше българската хорова капела “Светослав Обретенов” с диригент Васил Арнаудов (окйто сега сигурно се обръща в гроба като вижда какви ги твори сина му Андрей Опосума). Български оперни артисти са пълнили най-големите оперни театри и то не като масовка, а като ЗВЕЗДИ. ТАкива са Люба ВЕлич, Елена НИоклай, БОрис Христов, РАйна Кабаиванска, НИколай Гяуров… Така че хайде малко да попрочетем тук-там, преди да обобщаваме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *