Хигиена на публикуване

Интересно ми е защо Карбовски продължава да пуска по някоя статия в “Стандарт”, а Иво Сиромахов в “24 часа”. Те преглеждат ли вестниците в които пишат, знаят ли за какво става въпрос? Няма логика една страница да подтиква към мислене, а останалите 30 да го забраняват и да му се подиграват.
От една страна въпростните автори го играят просветители, светлина в тунела и т.н. Получава се 2 в 1, образоват “широките народни маси”, дават им някаква алтернатива и пътьом забърсват хонорара. Диверсифицират доставките, тъй да се каже, то не може само на телевизия да се разчита по към края на месеца.

Проблемът е, че техният бунт се превръща в част от статуковото, приятно разнообразие между рекламите и платените клевети. И добри и лоши ритат в един отбор – собственост на Тодор Батков и лауреат на орден Стара планина. Получават се силни приказки с нулев резултат, 20 години преливане от пусто в празно и един Доган, който вече е събрал пари за летящата чиния.

Според мен авторът е морално длъжен да проявява известна капризност към изданието. Да не дава гъза и думите си, на всеки, който ги поиска. А може би тези двамата остаряха и се предадоха? Не е срамно, стига да намерят сили да си го признаят.

Съществуват алтернативни пространства, например едно техно парти е място, където за 6 часа Държавата с всичките й проблеми не съществува. Нека не убиваме младите, като им натрапваме фалшивата си революционност в комплект с пакетче Jacоbs.

You may also like...

18 Responses

 1. Gabfest says:

  Харесва ми това, което си написал! Евала!

 2. britney says:

  верно, ма пробвай да влезеш в главата на журналиста и ще разбереш, че и той трябва да яде нещо и оттам следва, че ще пише навсякъде, където го пожелаят…

 3. nname.org says:

  истинските революционери нямат нужда от храна. да си виждала Че Гевара да намила кебапчета? 🙂

  има издания, които не се занимават с пропаганда , нека се набутат там

 4. britney says:

  разбира се, далаверата е да си колумнист, но има един Димитри Иванов и един Дневник да побликува дълбокомислия на Юлиан Попов; Карбовски немаше ли колонка в Новинар? или не беше колонка, а само понякога?

 5. Не забравяйте все пак паметните думи на Киркегаард: “Най- ниската точка на човешкото падение се нарича журналист.”

 6. nname.org says:

  един достоен мъж не се харани на мястото, където другите идват да серЪт

  ако няма достатъчно колконки – имат си предавания по телевизията, няма какво да се навеждат за 100-те лева или там колкото им се плаща

  не говорим за преводачки, а за хора с талант, които претендират да са имена. освен остроумие се иска и още нещо – доблест

 7. kind of a pimp says:

  да, странно е как талантлив и умен мъж като Сиромахов може да се събере с циреи като Гочева и Тошев. за топлата им симбиоза обяснението е най-вероятно в цифри 🙂
  а Мартин не го мислете – по-скоро вижте какво е написал. Едва ли е някоя хумореска или шегичка – в повечето случаи говори за социалния ъндърграунд или за катастрофалните абсурди около нас. за които никой не пише, защото вреди на заплатата и рейтинга! цитат:
  “Журналистиката?… Ми тя е евтина, женска и мързелива… прилича на образа на някаква курва!” 😀

 8. nname.org says:

  в случая статиите им са много наред, но публикувани в грешния контекст се обезсмислят.

  каквото и да е казал Карбовски – ако на другата страница има платена публикация срещу Иван Иванов – читателят няма да направи разликата и ги възприема като едно цяло

  Мартин няма какво да се прави на ударен и да дъвче хамбургер в обществената тоалетна

 9. kind of a pimp says:

  отчасти е И така, прав си. дай ми обаче пример за поне малко независима медия в бг, бро. място където няма да ти спускат поръчки отгоре. ми няма…
  пп. специално за феновете на капитал и дневник! – нарязвам ги на дребно и като ги понамачкам си забърсвам изрядно барабонките с тях!

 10. nname.org says:

  за това може да се поспори, но точно Стандарт и Трудоваците водят класацията на най-зависимите медии.

  “Уикенд” например са политиески независими и то се вижда ясно от движението на тиражите

  има напълно свободна медия – интернет. ама тука не изплащат заплати и Иво и Марто не се натискат хич

 11. kind of a pimp says:

  хахахахахаа, да иначе щеше да има bate-marto.com и 4i4o-ivo.net 😉 😀 😀 😀

  иначе Стандарт не съм го чел, а Труд го ползваме за разпалки и битови нужди. понякога увиваме разни неща, ако се наложи. за класическо бърсане прозорци е незаменим!

 12. cx says:

  “истинските революционери”, “един достоен мъж”… карбовски не е нито революционер, нито особено достоен и принципен 🙂 независимо че има дар слово и на моменти избухва с доста добри статии.

  без да ги оправдавам, не съм сигурен че в условията на българската действителност и мизерни хонорари един автор може да си позволява капризност.

 13. Гледах вчера Карбовски по кабеларката НТВ и установих, че човекът си е кръгъл идиот. Само един идиот може да твърди, че ние, българите, нямаме нищо в България. Но пък имаме всичко в чужбина.

  В България аз имам огромен апартамент, вила, ябълкови градини, много дъбър бизнес…
  Тъй като съм израстнал в Германия и гостувам често на моите бивши съученици там, мога с ръка на сърцето да твърдя, че ТЕ нямат НИЩО!
  Живеят под наем, взимат ЧИСТО към 300 евро (защото плащат огромни данъци и наеми), цепят стотинката на две и т. н.

 14. foxe says:

  карбовски – светлина в тунела LOL
  иво сиромахов е някакъв тъжен повествовател..на кой му пука, че гният в септичните ями ака бг медии някакви 😀

 15. “Според мен авторът е морално длъжен да проявява известна капризност към изданието. Да не дава гъза и думите си, на всеки, който ги поиска.”

  LOL! Първо, Карбовски е на ТРУДОВ ДОГОВОР в Стандарт, не просто пише. И второ, той е толкова комерсиализиран вече, че и в “Българска поща” ще пише срещу задоволителен хонорар. А това дето стана пудел на Лили Иванова – какво ти говори за него? Няма нищо общо с Карбовски от преди 10 години, когато беше млад, нахъсан и гладен. Сега е самозабравил се, полудял за кинти чичка.
  Иво Сиромахов пише добре, аз го харесвам. Освен това класата му си личи, където й да пише. Което не мога да кажа за чичо ти Карбовски. 🙂

 16. nname.org says:

  Карбовски е новия Костов 🙂

 17. bErI says:

  Здравейте искам да сообщя за складовете (хранителни) на гр.Лом няма хигиена ако някой иска да знае нещо повече да пише.Или ако може да ми пратите e-mail на ххей да им сообщя на тях

 18. nname.org says:

  Обади се на РИОКОЗ в Монтана

  http://riokoz-montana.org/bg/index.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *