Мин Телеком, Макс Фалит

Провокативен коментар: “За Макс Телеком (Max Telecom) или как от 1 юни 2009 няма да има услуга

Сестра ми работи за фирмата на Красимир Стойчев от близо година. Заплати не са получавали за периода средата на декември до сега. От 1 юни се очаква да спрът всички отдели на фирмата, т.е. няма да функсионира нищо! Да не говорим, че клетките им са с неплатени наеми!

Чудя се коя медиЯ ще обърне внимание и кой най-после ще се вземе в ръце?!?!”

Веднъж, на един семинар с 200 евро вход, един гуру на маркетинга ми прошушна, че фирмите със скапано лого изкарват до 3 години. При Макс-а се насложиха и технически проблеми, и кредитна криза и кофти рекламна кампания. Краси, опровержение?

You may also like...

17 Responses

 1. Странно, този коментар го виждам за 4-ти път, а сигурно съм го поизтървал на доста други места. Може да е истина, може да е недоволен или бивш служител, а може и да е просто черен PR … и все пак ми е интересно доколко има шанс да успее с подобна тактика. Записвам се да следя развитието по темата 🙂

 2. nname.org says:

  а може и да е истина. до колкото знам фирмата няма конкуренция и е може би единствената, предлагаща услуга по тази (съмнителна) технология

  ако е “черен”, авторът е най-много недоволен “хазяин” на клетка 😀

 3. Аз съм им абонат и не се оплаквам от услугата (макар това да е резервният ми достъп). Иначе не мисля че са без конкуренция – Nexcom, 1one.bg (бивш Транс Телеком) също предлагат WiMax услуги

 4. voxy says:

  дали суперавторитетния блогър Йовко Ламбрев ще напише нещо по въпроса, след като малко промоционална муфта и галене на егото му бяха достатъчни да напише купища хвалебствия в блога си

 5. Марто says:

  Къде ли не го има този текст – навсякъде е един и същ. Предполагам, че го е писал човек афектиран по някакъв начин от дейността им.

 6. ss7 says:

  Хм , Макстелеком хванаха “големия пакет” 🙂

  Не са единствената фирма , но технологията няма бъдеще. Писал съм го нееднократно. Въпрос на време е, и то не само при Макстелеком, то и другите са цъфнали и вързали.

  Наистина се носят слухове, че не плащат заплати, освен това редовно търсят служители, което не говори добре.

  Положението при конкурентите им не е много по-розово.

  Един от другите оператори например предлагат заплата за инженер от порядъка на 500-700 лв. Смешници 🙂 . В резултат на това в един форум има интересни технически въпроси от техни служители . Абе шоуто е невероятно при wimax операторите.

  Ама кой не слуша си плаща.

 7. nname.org says:

  коментарът е един и същ, защото човекът се опитва да направи нещо като кампания срещу оператора и го е пуснал на 100 места.

  съдейки по правописните грешки – може би има резон в думите му.

  друг върос е как сестра му е изкарала без заплата 6 месеца, нещо “синдром кремиковци” се получава, те не ми плащат, аз пък не напускам 🙂

 8. Longanlon says:

  хъхъхъ вокси отново в целта 🙂

 9. Kuki says:

  Аз съм бивш служител на фирмата – за мое голямо съжаление и мога да потвърдя казаното по-горе за заплатите. Макс Телеком ми дължи 4 заплати, а наистина има хора, които продължават да работят там и да не получават заплати, но това е защото не могат да си намерят работа….
  Половината от отделите вече нямат нито един представител….

 10. nname.org says:

  mystery solved 🙂

 11. Светла says:

  Не съм им абонат, но веднъж им писах (да кажем преди година), защото ми беше интересно устройството им може ли да се върже към рутер, или само към компютър. Щото, ако е само към компютър, за всеки отделен компютър си трябва отделен абонамент, което не е много приятно. Не ми отговориха изобщо и това ме отказа от мераците да им ставам клиент. Както изгледжа, за добро.

 12. Георги says:

  Добре, а защо wi-Max да няма бъдеще? Не му разбирам 🙂

 13. Thermobee says:

  Много рано взехте да отписвате кварталния лан… От него по-добро няма! 😀 WiMax, дивотии… Дайте ми порното на сървъра и точка 😀 😀

 14. ss7 says:

  @Георги

  Вимакса, като технология е прекрасна, отстранении са почти всички недостатъци на Wi-FI.

  Обаче !

  1. Безумно скъпи лицензи за честотата.
  2. Скъпо оборудване.
  3. Невероятно глупаво таргетиране. Клиентите на тая услуга не са в големите градове.

  Ей тука има добра дискусия между спецове в областта за бъдещото на вимакс :

  http://mikrotik.dupnica.net/YaBB.pl?num=1224764662/15

  Обаче вече е късно – няма спасение. Има голямо текучество на служители, ниско заплащане, малко клиенти, ниска скорост. Абе пътници са всичките.

  Някой от вимас операторите се насочиха към по-калпавия wifi 🙂 , като опит за спасение, ама не вярвам да им помогне много.

 15. pro01 says:

  Аз нещо не схващам. Ще продължаваш да работиш без заплата, защото не можеш да си намериш друга работа? Е не е ли малко п0-мъдро да ползваш цялото си време за търсене на нова работа, при положение че лев от тая няма да вземеш явно?

 16. Георги says:

  @ss7 10х
  Видях коментарите – мога да кажа само – Ако лицензите бяха безплатни, щеше да е супер.

 17. Аз says:

  Имам доста дълъг поглед над този бизнес и да WiMax-а няма бъдеще. Всички фирми заложили на него са зле в момента а заплати не се изплащат / намаляват се и закъсняват нявсякъде в този бранш. Повечето фирми няма да успеят или поне не със сегашните си “специалисти”, 90% от които се правят че работят. Но това си е мое мнение все пак .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *