Бира, парк и кучки

pichki.jpg

(Снимка: Илко Илиев)

Борбата между поколенията продължава, тази година обаче ние сме възрасните, размахващи пръст. Варзоновцев и Кака Сийка коментират.

Мен също ме изненада този 15. 09, кварталът беше пълен с групи “мадами”, с фас в ръка и налазили по една бира в стъкло от магазина. Темата на разговор в автобуса пък беше, как една 40-килограмова “дама” обърнала 7 бири вечерта и всички момчета в компанията били потресени от количеството. “Можех и повече, ама нашите да не ми кажат нещо като се прибирам”.

Леко съм притеснен за “идните поколения”, ако си на 15 и дъниш всеки ден по литър, на 25 ще си парцал и ще изглеждаш перманентно бременна. Но това си е техния живот, нека си го съсипват както намерят за интересно. Надали е по-смислено да изглеждат добре и да разботят за шибана корпорация без душа. Да блъскат от сутрин до вечер и да си дават всичките пари за обувки.

Едно време баща ми искаше да ме научи да пуша, ударих няколко дръпки с него, видях що за глупост е и така и не пропуших. Проверката е висша форма на доверие, а децата просто искат по някоя минута внимание от родителите си. За това след десетина години ще мога да бъда забелязан по пейките на по бира барабар с “поколенията”. Така или иначе сме на един акъл.

You may also like...

15 Responses

 1. dzver says:

  Чичо, имаш ли огънче?

 2. nname.org says:

  нема Чиче, Бате! 🙂

 3. Longanlon says:

  копеле, на 14 години кой не е приказвал приказки за това колко бутилки водка е сгънал снощи?

  сякаш си забравил дееба, че кво ли не приказваме на тая възраст, само и само да изглеждаме много важни и по-големи…

 4. Grimm says:

  Едно е да удариш бира/фас на 15-16 години – скрит в парка, друго е на 13 това да ти е лайфстайла. Но пък от друга страна – както Лонганлон беше споменал, трябват да има след време и миячи и чистачи и общи работници и сервитьори.
  Страшно няма.

 5. Nymphe says:

  Съгласна съм с Langanlon 😀 Тъжното е,че границата пада с всяка изминала година… 🙁 и наистина от малки посягат към алкохол и наркотици само защото еди-си-кой е много готин като пуши и пие като 20 годишен 🙁
  П.П. Аз предпочитам да съм от ония, дето си дават парите за обувки 😀 хахахах

 6. Иван says:

  Нищо, след 10г ще има професори по Каунтър Стрике и Хироус, ха ха.

 7. Shro says:

  Едва ли аз съм най-добрия пример, ама на 15 поне веднъж седмично се напивах до припадък и после си повръщах червата, преди да заспя на някоя пейка.
  Тия фашизирани лелички, където постоянно мислят кое най-добро за консуматорската общественост според мене са далеч по-опасни.

 8. Боби says:

  Shro, не си сам, не си… За “добри примери” не мисля, че може да се говори, но за типични – явно и двамата сме такива 😀

 9. nname.org says:

  едно е да повръщаш петък вечер, а друго – да лочиш всеки следобед след училище

 10. Боби says:

  Разликата е в главата. Едно е да лочиш всеки ден кат бял човек, друго е да се нарежеш в събота кат негър. Всъщност, едно и също е, правихме го през цялата гимназия…

  Но всяко нещо е с времето си. Поживях си добре 6-7 години, не се оплаквам. От 10 години имам бизнес, ежедневните запои преминаха в малък single malt Bushmills след работа или Финландия с кампари. Цигари не пропуших, но имам наргиле и си внасям луксозни тютюни. Замених спането под маса със спане върху планина.

  Ако някой беше ни/ме видял преди 15 години в двора на ПМГто, когато за училище носихме 1 тетрадка и 1 дамаджана мерло, как на пейките до паметника на патрона трима човека разфасоват четвърт джоджен с машинки кат роботи – Е МНОГО ЯСНО, че ще изтрещи и ще има “вий сти бахти злету, лица!”

  Което е и реакцията, която явно е вилняла по 15.09.

  Да, от наште някои пропаднаха, други починаха, трети се излекуваха, има с по 2 деца, има с по 2 развода, има петролни милионери, има мафиоти, има хипари, има ВСЯКАКВИ.

  Това ми е Мислата. Не виждам нещо да се е променило коренно. Хора има всякакви.

  Прилича ми на самолетните катастрофи цялата хава – неимоверно по-безопасно е самолет пред автомобил, но понеже има голямо медийно внимание – САКЪН, н’са качвам в тоя фъркат варел.

  Айде холан. Добре, че са журналистите – да ни измислят проблеми, че иначе сме зели-дали!

 11. nname.org says:

  ти си мъж бе. в поста се говори за момичета

  крадат ни навиците и това е притеснителното. все пак се очаква да пазят фигура и да не ходят нарязани по улиците. че абортите са скъпи

 12. Боби says:

  А, пардон. Подведен от общата навалица по другите два блога пропуснах основната точка при теб – че всички аларми са ненужни, ако става дума за момчета, но важат за момичета 😀

  Peace!

 13. nname.org says:

  тука си при дъртите сексисти 🙂

  ти като отидеш при една жена, на парфюм ли искаш да мирише, или на снощния купон?

  нема лошо да пият, но състаряването става светкавично. ако младостта и външния вид са висшата ценност на това общество, ежедневната тройна бира не помага на никоя млада дама

 14. Vanya says:

  вместо обобщение: младите дами трябва да разпределят бюджета си както следва: 20% бира, 30% за обувки, 30% дражета за свеж дъх и 20% анти-ейджинг крем 🙂 бирата – най-големият враг на младоста и красотата 😛

 15. nname.org says:

  Ваня, схватлива си, явно не си пила нищо днес 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *