Killing me softly

capitalism_tm.jpg

Всичко беше добре, дкато не дойде голямата лоша корпорация да ни ебе майката. По силата на стар договор Getty Images/Istock придобиха SXC.hu, изхвърлиха основателя Петер и старите админи и заринаха сайта със собствените си реклами.

На това отгоре не им отърва някой да качва качествени снимки на безплатното и да конкурира техните сайтове, които ги продават същите по $2-$3-$10-$50. От тези цени корпорацията прибира от 60 до 80%.

Напоследък номерът е да саботират добавянето на нови картинки. Преди минаваха за 24ч, сега отива по 2 седмици. Това директно удря по плановите ми да стана милионер! Цяло лято вися на 900 000 даунлоада.

Няколко от сериозните контрибутори вече се отказаха, като затриха всичко качено, но някак си е трудно да плюеш на примерно 1000 снимки, качването, тагването и одобряването на които е коствало години. Все още се търси и оформя сериозната алтернатива на сайта, ново място, което да не сере на главата на потребителите си.

Оказва се, че няма как демокрация и печалба да живят мирно и тихо, под един покрив. Демокрацията няма алтернатива, за това е по-добре да заведем в гората корпорацията, и кротко да я растреляме.

Photo by tijmen

You may also like...

7 Responses

 1. Are ve says:

  Mnogo ste mi smeshni komunistite. Hem iskate da pravite pari ama hem ne iskate da plashtate na niakoi drug da pravi pari chrez creativna misal

 2. Are ve says:

  ako e tolkoz losha corporaciata i kapitalizma da se varnem kam Todor Zivkovo vreme ko she kaesh?

 3. nname.org says:

  ше кажа че си много прост и трябва малко да го криеш това 🙂

 4. нико says:

  Жалко за сайтчето.. много беше полезно.

 5. daniel says:

  винаги ми е било интересно как про-демократите винаги изтъкват комунизма като враг без да знаят че всъщност демокрацията е пътя към социализма. просто през последните години някой алчни хора се постараха да убедят всички че понятието е свързано със зло.. и естествено не добре информираните хора веднага почнаха да повтарят като папагали.

  трябва да ги разтрелят тия зомбита 🙂

 6. hey guise says:

  Еми да, то Маркс е планирал революцията да се случи в Англия, където има развито индустриално общество. Но така се случило, че станало всичко в мужишка Русия, която за капак била тотално фалирала през Първата световна.

  А иначе една Швеция е тотален соц, предполагам, щом държавата ти взима над половината от парите, но пък осигурява супер пътища, болници, училища, и т.н.

 7. kind of a pimp says:

  смешни сме комунистите, а мой? на мен ми е смешно как вие допускате корпорациите да създават държава в държавата. и когато корпорациите затъват в собствената си лакомия вие работите 2 пъти – веднъж на работа и втори път чрез данъците си за тях, не за собствения си просперитет. и пак ги изкарвате на печалба, а вас ви съкращават от работа. не знам дали осъзнаваш до какви абсурди се стига напоследък във финансовата и политическата сфера. типични овчици сте – когато ви издоят и острижат вие сте благодарни на пастира, че ви е направил навес от автомобилен брезент! чат-пат теглят ножа на някоя овца и вие кротичко се благодарите, че не са очесали вас. овчи разбирания и съответно поведение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *