Поради 9 милиона причини

Днес си отиде Re:Tv, една от двете независими телевизии в България с обществена позиция. Причините сигурно са много, но ето какво се сещам на първо четене:

сбъркана концепция: в програмата нямаше нищо развлекателно, никакъв сеир
кофти мениджмънт: от толкова милиона бюджет как не намериха 3 бона за свестен и използваем сайт. сигурно и по други параметри са се издънвали здравата
лошо разпространение: само кабеларки, дори не се качиха по нормален начин на Булсатком
кофти брандиране: много хора така и не научиха, че такава телевизия съществува, а логото и името на телевизията бяха дървени
слаб рекламен отдел: цял ефир си остана непродаден
кофти държава: цялата тази работа беше много трудно да се случи в България, и в крайна не продължи дълго. Тук има Първа програма и Втора програма
техническа ретроградност: повечето потенциални зрители бяха в интернет, а не пред телевизора
враждебна медийна среда: “колегите” по никакъв начин не помогнаха, въпреки че една обществена телевизия не им е конкуренция (“хляба”)

За сравнение TV2 се провалиха с много повече пари и с много по-народна концепция. По един или друг начин, Re:Tv остави следа.

You may also like...

7 Responses

 1. nname.org says:

  ето, рекламният им отдел се обади 🙂

 2. Rx-Ende says:

  Ще ми липсва Булевард България. Беше добро предаване.

 3. Марин says:

  Харесвах доста ReTV, но почти изцяло съм съгласен с твоите доводи. Дори ме присети, че им писах писмо да си направят радио за хора с бавна връзка към Интернет. Не съм изцяло съгласен единствено с първия ти довов – “сеира”. Харесваха ми и така – сериозни.

 4. Момчил says:

  Иво Прокопиев изглежда не му се получават обществените проекти. Нито BIBA, нито КРИБ успяват да постигнат нещо повече от показване с ББ по телевизията. Нито Дневник/Капитал да имат широка аудитория. И накрая скъпото удоволствие re:tv. Можеше да си купи по-сработена телевизия с аудитория, отколкото да се опитва отначало да прави нещо.

 5. ekaterina says:

  Абсолютно си прав! Лош мениджмънт и последните хора, които са виновни за това, което се случи, са журналистите. Тия хора /собствениците/ подвеждат колегията за втори път и дано повече никой не им се връзва.

 6. nname.org says:

  @момчил: прав си, с 9 милиона можеше да се купи ББТ или друга кабеларка и да се развие в посока качествено съдъжание

  Прокопиев и компания подцениха рекламната мафия. Трябвало е да спазарят рекламното време още преди да измислят името на телевизията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *