Пиратството продължава да ограбва

Ето един светъл пример, как в България може да се “успее” и да се печели от култура:

“Сред най-имотните в Министерския съвет е и Вежди Рашидов, който е декларирал 10 имота и над 30 декара ниви. Министърът на културата може да се похвали и с най-скъпия автопарк. През 2008 г. той е придобил “Мерцедес” C 320 за 150 хил. лв. и джип БВМ X3 за 73 хил. лв. Той е декларирал, че има в наличност близо 300 хил. лв.” (източник)

Не помня какъв беше Вежди Рашидов преди да стане министър, май беше общински съветник в София и бизнесмен. Интелигентен човек е, но на два пъти е правил побой с полицай на улицата… сигурно е направил някаква тънка игра, измъква от държавата пари по начин, който не е незаконен, например един чугунен паметник да струва 100 бона и винаги той да печели конкурсите. И после “Антибиотика” ми се оплакват, че никой не ги разбирал творчески и трябвало да си отварят краката, за да си записват албумите. Ами почвайте склуптурите, бе момичета.

You may also like...

5 Responses

 1. Едно време някой бе възкликнал към едно от лицата на кампанията на МК против пиратството, скулпторът Георги Чапкънов: “Бате Жоро, обясни ми, моля те, теб точно пиратството как те ограбва?”
  Това, което казваш, е хубав пример за ползата от пиратството. В случая Вежди няма как да го пиратстват, естествено, но популярността му вдига хонорара за паметника. Това се случва с всеки артист, който е станал достатъчно популярен през пиратството. Реже се прихода за посредника и парите отиват директно у артиста. Така че пиратството ограбва само лейбъла и посредника, никога артиста.
  А на Вежди заигравките с Мултигруп не ги ли помниш? Той фактически тогава забогатя. Беше придворен художник на Илия Павлов. 🙂 Измислил го е. 😉

 2. Peter Rabbitson says:

  Каква е тази мания да се гледа по чуждите чинии? Има – ми жив и здрав да е, какво има толкова да цъкате с език.

 3. nname.org says:

  @заексън: Рашидов трябва да е професор, за да научи младите склуптури да се реализират и в материлното

 4. Nakom says:

  Някъде дълбоко в българина битува мнението, че само овцата си разбира блеенето, респективно от нея по-добър овчар няма.И да направиш спортист министър на спорта, скулптор министър на културата и ченге министър на вътрешните работи явно се счита за “правилно”.

 5. o hai says:

  Точно така. Трябва спортиста да е министър на културата, ченгето министър на спорта, и скулптора министър на вътрешните работи.

  Не е интересно иначе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *