[video] Парите са новата религия

В миналото е било пълно с проповядващи как да си подобриш отношенията с Господ, а сега проповедниците те учат как да станеш богат. Лайв коучове, персонални бизнес гурута, световни маркетингови бранд величия, консултанти по на баба си гъза, формулата е стара колкото света.

The Formula Guy ме изкефи, защото е типичния негър, тъп като слонски гъз. Купил си книга за $40, прочел я, и започнал бизнес с продаване на собствен “бизнес курс”, по $5.  Online networking video marketing мамбо-джамбо, говори с термини, които е чул за първи път преди 3-4 седмици, както сам се похвали. В някои от видеата се е опитал да изглежда сериозно, като е сложил очила и костюм, а целият цирк е продължил месец-два и сам се е отказал. Или са го набили.

You may also like...

4 Responses

 1. joe says:

  Тоя е абсолютно същата историйка като 99% от българските “гурута” по маркетинг, брандиране, бла бла, бла бла.

  Уникално е как им вярват лелките – сигурно е заради влажно овчия, покорен поглед : ))

 2. nname.org says:

  родната лелка няма да клъвне на това, но би отишла на всеки семинар в работно време 🙂

 3. veso says:

  А защо само българските? В последно време доста лузъри се извървяха тъдява. Последно зяпах някакъв екземпляр, който след три годишен престой в пещера се светнал на тема “Силата на позитивното мислене”. Сега е в България и дава уроци по уебдизайн, свиневъдство и джобен тенис. Жената дори ни оборудва с негова книга – полезно четиво за хора с хроничен запек, примерно.

 4. kind_of_a_pimp says:

  джизъс, това са лъжепророци!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *