Пайнера Хъ Дъ

planeta_hd.jpg

Покрай офертите на Близоо попаднах на два интересни медийни екземпляра. Канал 1 HD – Мустаците на Mитко Цонев в 1080p и Планета HD. Първото му звучи като шега, може би се отнася само до мачовете от световното с добавен роден моно звуков коментар (все пак ще ги снимат в 3D), но второто е съвсем реално.

Не може да се отрече на Пайнера, единственият дипломиран инженер в музикалната индустрия, че винаги е тичал три обиколки пред другите технически. Докато Вирджиния и Рива саунд и подрапват топките и пишат жалби в Милицията, в Димитровград въвеждат авангардни технологии и са сред първите в света.

Пайнерците първи пуснаха безплатна 3G телевизия в мрежата на Виваком, качиха песени в Айтюнз, започнаха да снимат всичкo в 16:9 и първи в България ще излъчат сигнал в HD. Имат собствен видео хостинг за интернет, а най-големия им сайт е блог на WP. Вари го, печи го, Пионера си е Пионер, един път през живота си не се е жалвал от “пиратството”, просто си клати курвите и кротко строи нови сгради в замъка си. Адмирации. Понякога с работа се постига повече, отколкото с приказки.

You may also like...

6 Responses

 1. Longanlon says:

  Наистина е обиколки пред останалите!

 2. пламен says:

  бенетето надали ще пуснат нещо в хъ дъ освен световното – просто него по договор са задължени да го предават така.

 3. nname.org says:

  надали в БНТ имат идея за HD студио, освен ако Бойко не им го купи подарък от бюджета

  тия милиони всяка година са за пиене, не са за харчене 🙂

 4. voxy says:

  както предполагаш е – HD-то на БНТ1 всъщност е благодарение на Blizoo, които са им закупили техниката и са доплатили от SD до HD сигнал от световното по футбол, като само те ще пуснат канал BNT1 HD

  Пайнера наистина е напред

 5. Само не мога да разбера, ще ми трябва ли някаква екстра техника за да глиодам ХД-то или през булсата става ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *