Народопатология

Коментар от случаен българин:

 Според организацията “Менса” (тия, които правят тестовете за интелигентност) българите са на едно от първите места в света! Имаме изключително оригинални изобретатели, учени, изследователи, шахматисти световни шампиони, гениални студенти и т.н. Да не забравяме, че българи конструираха самолетите “Боинг”, лунохода, уред засичащ електромагнитната пулсация на ядрения взрив, нов вид двигател с вътрешно горене, принципа на ксерокса, нов вид скоростна кутия, електроцентрала от морските вълни, някои нови видове оръжия и т.н. Именно българи измислиха азбуката кирилица, на която в момента пишат над 150 милона души!

Само както винаги политиците ни не са на необходимото ниво, да не кажа по-тежка дума (много чалга, селения и парвенющина има там; за вождовете да не говорим). Истинските лидери, интелигенция, експерти и корифеи не ги търсете в парламента и МС – те не са там; за сега!……….

 

nname.org: Ние българите сме най-добрите, най-умните, най-надарените, ние сме Избраните, само чалгата и политиците ни пречат да превземем Луната и да вдигнем фабрика за шкембе на нея.  

You may also like...

40 Responses

 1. frog says:

  Да! И Първият човек е бил българин! :mrgreen:

 2. Пропуснал е да се изока и за “най-хубавите жени на света”.

 3. veso says:

  Тотални пропуски в псалма: българските джуджета са най-високите в света, българите мислят дори с гръбначният мозък!

 4. nname.org says:

  почти всичко е изобретено от българи, само че живяли на запад и работили по “техните” университети. как в СУ не изобретиха междузвездния двигател

  сещам се и за клипчето, в което Господ създал расата на Макенодоидите 🙂

 5. Някакъв зубрач е бил тоя…гледам, че спорта е пропуснал. Единия шах само е споменал. Но пък това за “Именно българи измислиха азбуката кирилица”…е, думи нямам просто – дори и на кирилица! :)))

 6. nname.org says:

  абе всичко без египетските пирамиди е българско, те и те щяха да са български, но бяхме заети с моста на Колю Фичето 🙂

 7. Yesname says:

  Всички народи казват че са измислили почти всичко, и най-много го казват и мислят в най-успелите държави. Но разликата с нас е че тук има най-много като вас, които много повече хулят отколкото да създават – или поне да подтикват към създаване и утвърждаване на някой можещ. Но за това едва ли някой е виновен, освен сляпото невежество на мнозинството и управлението. Наистина никъде по света няма такива самооплюнки като вас, макар и излишното надценяване също да е вредно – защото лъжата е вредна самозаблуда.

 8. nname.org says:

  сляпото патриотарстване не помага с нищо. успелите държави са успели, защото са позволили иновацията. почти всички велики българи са изобретили нещата си в “успелите” държави

  как може “Политиците” да са виновни за всичко, след като те са част от народа и са еднакво интелигентни и изобретателни и оценени от Менса

  може ли Дянков да е по-тъп от народа, след като преди 6 месеца беше част от народа и след година-две пак ще бъде част от него ?

 9. kind_of_a_pimp says:

  и аз съм на мнение, че известна доза самочувствие действа здравословно. ясно е, че не сме най-умните, не сме и най-дисциплинираните и обществено отговорните граждани на света. но прекалената самокритика определено има кофти ефект и води до всеобща апатия и отричане.

 10. nname.org says:

  малодушието ни е национален спорт

  дори Левски го продадохме за 30 сребърника 😉

  ако не ГОВОРИМ СВОБОДНО за падението си, никога няма да можем да се изчистим и да продължим напред, разчитайки на собствените си сили

  когато напиша такъв пост, винаги има 5 коментара за “самоплюмките” и лошото влияние на подобни постове, винаги някой е контра

  истината ще ни направи свободни

 11. Yesname says:

  Едва ли политиците се избират от народа, и едва ли – са част от народа. А за това че българска иновация се оценява само в други държави, какво говори това за политиците, а дори – и за българските бизнесмени. Но кой ти цени истината. Ниското национално самочувствие както и високото те кара да гледаш сънародниците си с други очи, след победа на националния отбор по футбол всеки българин е гледал по улиците другите българи с уважение и любов, нали, дори е целувал непознат – само защото е българин, а колко приятелства компании и бракове се създадоха. Отчуждение или Не!?? Истината е най-важна!

 12. nname.org says:

  с това съм съгласен, но нито Боинг, нито Лунохода, нито ксерокса са “български”, предпочитам да се гордея с левачката на най-големия селяндур, тя поне е истинска 🙂

  как ще коментираш патриотарското говорене в Македония, те и те са изобретили всичко, даже Господ ги е създал първи 🙂 аз намирам удивителни прилики между фалшивата гордост на случайния българин и тази на случайния македонец (не че не сме един етнос)

 13. Yesname says:

  Не съм много сигурен, до колко е разпространено бълнуването в Македония, нещо като бълнуване на екстрасенси го има и другаде. Диктатура, народът не е виновен! Никакви свободни медии, плюс ниско самочувствие на народа. Аз лично смятам че кирилицата е византийца, разпространена в България след Самуил.

 14. aneef says:

  С кирилицата конкретно се прекалява… те са били в командировка светите братя, с това са се занимавали 4livin’

  Велика България е било едно ужасяващо място с преобладаващо насилие. Не ме кара да се гордея никак и с нищо.

  За финал – Васил Левски не е съществувал… Освен в главите и сърцата ни. Като Зайцев в Русия, само дето на нас не ни стиска да го кажем директно.

  И винаги като се опитам да вметна някоя от тези мисли сред приятели се намират поне 3-ма, които са готови да ме обесят..
  Защо?

 15. UZUMAKI says:

  Аneef, ‘щото сме болни националистчета без ник’во покритие, за т’ва.

 16. gogo says:

  Човекоподобните маймуни са произлезли от бълхарите и станали хора.

 17. 5ko says:

  Ама защо сте пропуснали, че българите са и най-големите любовници 🙂 Ми това е най-важното и най-голямото 🙂

 18. Петя says:

  Българите са най-големите любовници ли!?
  ТОСП

 19. M says:

  Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата
  “Патрот” от Хр. Ботев

 20. Изумен Българин says:

  Е, наистина, какво сборище на комплексари спрямо националното си име, но пък с огромно самочувствие за компетентността си в области, в които хич ви няма!!!
  Да бяхте прочели нещо малко повече от вестниците и учебниците, писани от сервилните на външни сили автори!
  И изумявам как имате самочувствие на разбирачи точно за нещата, които не са ви ясни!
  Разбира се, че “Кирилицата” е Българска азбука! Тя изобщо не е изобретена от така наречените св. братя Кирил и Методий, нищо, че е наречена след време “Кирилица” в чест на св. Кирил. То е било пак от невежи като вас. Св. Братя са писали на “Глаголица” – не след дълго изчезнала от всички земи, на които е стъпила и изобщо не са използвали “Кирилицата”, освен върху нея да създадат “Глаголицата”. А “Кирилицта” е била в употреба само в пределите на Българската империя по онова време и никъде извън нея не е позната до края на Първото Българско царство.
  (Прочетете Емил Георгиев, Нашето АЗ, БУКИ, ВЕДИ, издадена още през 1981 г. Вижте също и Ганчо Ценов, Хуните, които създадоха Българската държава. 1939 г. В последната той разкрива, че св. братя са били на Българска дипломатическа мисия и сред Хазарите, и във Великоморавия).
  Така че “Кирилицата” е безапелационно Българска азбука, а Старобългарския е Четвъртия класически език в Европа, легнал в основата на езика, писмеността, литературата и културата на Русия, Белорусия, Украйна (и цялото останало ОНД), Влашко-Румъния и Молдова, Сърбия и Македония. Който не го знае, се отрича от едно от най-големите постижения на народа си – Българите, прескочило границите на страната и превърнало се в Четвъртата класическа азбука и Четвърти класически език, станали основа на литературата на цяла Източна Европа, че стигнало и до Тихи океан. А това, че не Българи занесоха азбуката ни, “Кирилица” и литературата до там, ни най-малко не намалява нашия принос. Те и САЩ са тези, дето разпространиха най-много английския език и култура по целия свят, ама той продължи да се нарича “английски”, а културата им – “англосаксонска”, а не американска!
  Не се учудвам, че има такива комплексари. Странно ми е, въпреки всичко, от къде вадят това огрпомно самочувствие на разбирачи, въпреки невероятното си невежество, неграмонтност и най-вече, самопрезрение – над себе си и над народа си!!!
  То никой не казва, че сме перфектни!
  Също и няма народ, без недостатъци.
  Но никой народ не се плюе и самобичува така безжалостно за грешките си, като вас!
  Отвращавате ме.
  Всеки нормален народ се радва и гордее с достойнствата и достиженията си. И съвсем не си изкарва на показ постоянно кирливите ризи, както правите вие;
  никой не забравя в същото време изкючителните си качества и приноси, за разлика от вас! Защото само така може да оцелее. Останалото е мазохизъм, който може да доведе логично до края.
  А тук явно преобладават ХЕЙТЪРИТЕ!
  Хора дето мразят всекиго и всичко, но най-вече себе си. За такива изобщо не е проблем да оплюят и онова, което представлява истинско тяхно национално достойнство и принос на народа им – основа на едно добро и здравословно самочувствие!

 21. nname.org says:

  твърде съм зает да карам новия си луноход “Балкан” и не съм имал възможността а се запозная с научните трудове по въпросите на Глаголицата

  последно, което гледах по Стъклен Дом, солунските братя бяха гърци, а тук не са стъпвали приживе. явно сме взели тяхното творение и сме го разнесли по руските чукари

  не знам “чия” е азбуката, но героически се опитвам да продължа да пиша на нея 🙂

 22. MacTeP says:

  На нас в България все някой друг ни е крив. Я политиците, я някой друг… нищо че ние ги избираме. Все пак сме най-умните и сме използвали интелекта ни в избора на управляващи 🙂

  Колко са велики българите разправят само хора, които не са работили с “тъпите” американци и разни други “гадни” капиталистически “експлоататори”.

 23. Opened_Eyes says:

  до Изумен Българин

  Браво за добрата обосновка и самочуствието на Българин.
  Един друг истински българин преди време е казал за тези смешници които плюят в пазвата си следното..
  ” О неразумни Юруде! Поради Що Се Срамиш да се наречеш Българин!”

  Любимо ми е.. човека се е изумил още преди доста доста годинки.

 24. Изумен Българин says:

  Е, е, ннаме.орг и МасТеР, освен, че не четете, ами и отказвате да мислите. А това е лошо за когото и да се отнася – за американци, гърци или руснаци. В момента, в който спреш да мислиш, ковчега ти е близо (като народ, държава, култура искам да кажа).
  Е, жалко ннаме.орг, че попълваш своите празнини в знанията точно от сапунен сериал, пък бил той и Български. Освен това, Глаголицата изобщо не е стъпвала в руските земи. Там е отишла Българската азбука и литература (Кирилица и книги, писани на нея) и е станала основата на тяхната азбука, език, литература и култура.
  А МасТеР, наистина ли вярваш това, което казваш – че ние сме си били избирали политиците? Е, казваш го, вярваш го, но изобщо не мислиш, нито се учиш от грешките си.
  Вече 20 г. чакам да имам реална възможност да избирам – и все още я няма.
  Изборът на всички ни е за кой точно ще гласуваме: за Гуню, Муню или за Путю.
  И за когото и да гласуваш, все ще сбъркаш.
  Щото това изобщо не ти е Западната демокрация, където хората действително избират политиците и управниците си. Тук си е един комуно-тоталитарен-мутрашки-шуробаджанашки-мафиотски свят. Такъв си го направиха още през 1944 г., а след 1989 г. синовете и внуците на комунистите започнаха да си играят на пазарна икономика и на действаща демокрация. И естествено, в земите ни до днес няма нито едното, нито другото. Така че, МасТеР твоят избор, на практика е БеЗ ИзБоР.
  Оглеай се – кое е нормално в страната ти? Здравеопазване ли? Икономика ли? Образование ли? Търговия ли? Услуги ли? Армия ли? Полиция ли? Съдебна система ли? Политическа класа ли? Стандарта ни на живот ли? Кое е нормално? Перверзия от всякъде!
  Че това го няма никъде в Европа, нито в Азия, нито в Африка.
  Комуноидите така са се окопали във властта, че ще видиш реални политически избори през крив макарон! Както и пазарна икономика, и действаща демокрация.

 25. nname.org says:

  @изумен:

  разгледай този линк:

  http://nname.org/category/politics/

  и ще видиш, че сме на едно мнение относно комунистическото присъствие

 26. frog says:

  Мнението за комунистическото присътвие го споделям, но означава ли, че трябва да се утешаваме с историческа и всякаква друга мегаломания? Само и само да преживеем настоящето, без да се гръмнем. Май да, като гледам хората. 😛

  П.П. Opened_Eyes, като ти е любимо, поне научи как се пише.

 27. Opened_Eyes says:

  Една правописна грешка в афекта ми от “засрамените” антипатриоти не ме прави по-малко Горд с своята Идентичност, Юроде!
  Културната идентичност е това което ни отличава – жалко че не го съзнаваш и искаш да се глобализираш на всяка цена и което е най-жалко… искаш да забравиш своите корени и минало вместо да се поучиш от грешките които сме правили и да си част от хората които ще се погрижат Българската нация да не ги повтаря!
  Вместо това седите зад компютърите и плюете собствените си братя. Смешно и жалко отношение!
  Тук глобализма дори не ни е виновен защото дори нации като Франция,Германия и Англия (които са сред най-големите подръжници на глобализма) защитават собствената си идентичност с зъби и нокти!
  Проблема Ви е че мислите че патриотизъм е мръсна дума и честно казано това е и мой проблем защото се налага да общувам всекидневно с подобни индивиди които са повече “граждани на света” отколкото просто едни местни мрънкащи всезнайковци

 28. frog says:

  Хъ, хъ, ТРИ грешки в една “любима” фраза, дето всеки я знае, Гордий ми с кОлтурата си, Болгарино. Паисий го е написал по-другояче, ама чукча само писатель . 🙂 И многоточието ти нещо не е наред. И съветите си ги запази за децата си. Плюс туй никой не те вре тука, за да си “общуваш” “със зъби и нокти”. Намерѝ Воините на Тангра, да си общувате патриотично.

 29. Opened_Eyes says:

  Виж жабчо убягва ти основното!
  А то е че може с това мислене съвсем спокойно да заживееш при твойте братя от Бангладеш които са ти равни по национално самочуствие.

  А аз може да съм простоват неграмотник ,но за разлика от теб и автора поне не втълпявам на себеподобните си комплекси и вина!

  Такива като теб сами предизвикват съдбата си – ако до две-три годинки еврото не се разпадне и нашите братя мюсолмани влезнат и те на общата суфра познай в коя страна като под ръка ще нахълтат един орди дюнер-кебапи и локумчета!? Тогава мой малък жабчо ще речеш на умряло за истинска Българщина ,но разбира се ,ще си постигнал глобаланият си идеал и ще е малко късничко за осъзнаване.

  Ето ти и мойта клетва :
  Дано детето ти като син/дъщеря на един истински глобално ограмотен баща се сдуши с нашите южни съседи ,залюби се с някой мургав красавец и приеме исляма.
  Тогава ще може с гордост да го наречеш Башибозук! Ти самият отдавна нямаш много глава така че също може да си го лепнеш ако разбираш иронията..

  п.п. ако не разбираш иронията преведи си башибозук блатен приятелю

 30. nname.org says:

  айде, ако обичате, да си размените скайповече и да се псувате там

 31. ааа, ни моъ гу пунисъ (така говорят по наше село) – най-големите патриот-идиоти са най-големи неграмотници.

 32. frog says:

  Няма да псувам де, nname, аз съм възпитана жена и тежките патриотични проклятия не ги отразявам. :Р Чаршафите на чукчата сами говорят.
  П.П. Извинявай, nname, ако нещо съм ти развалила обстановката. 🙂

 33. poohy says:

  Изумен Българин, споделям твоите знания и мисли и съм на мнение, че в нашата страна не са малко хората със същото виждане. Просто не вдигат врява. … чак сега отгатнах значението на думата хейтър. Елементарно, но ми трябваше време.

 34. aneef says:

  Къде са тия ХЕЙТЪРИ, които мразят всекиго и взичко…
  Ще ми се да ги хвана, па да им плесна по 2-3 шамара!!!

 35. nname.org says:

  бий ги с колана и ги карай да пеят химна. ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА!

 36. aneef says:

  Поради спорадично появавил се мазохизъм, се случи да зачета известна част от горните ви писания (да се разбира доза по-голяма от здравословната). Понеже усетих пяна по устите ви, злоба неразбираема и крив патриотизъм, ще се възползвам от правото си на отговор ;;
  Драги сънародници, изумени защитници на българщината и обикновени смешници, ‘що не се стегнете малко?
  Не намирам за нормално да се гордеете чак пък толкова много с неща, които не сте постигнали. Не е нормално да обиждате непознати вам хора, защото са на мнение различно от вашето. Не е нормално да изпишете толкова много текст, без да ви дойде наум, че малцина ще го изчетат целия.
  Изумения българин(коментар#20) влиза направо с “комплексари”, “хейтъри” и е отвратен от нас..?. Нас? Кои сме нас? В същото време в думите му има повече жлъч, злоба и зле прикрити компекси, отколкото във всичките предни 19 коментара взети заедно.
  Уважаеми Изумен и вие скъпи негови съмишленици, (само)иронията е качество положително и полезно. Поработете по него и стига с тая глуповата и патетична защита на българското.
  Да мразиш някого, защото е различен по цвят, вероизповедание или национална принадлежност е точно толкова тъпо, колкото да поставяш успехите на хора с ТВОЯ цвят, вероизповедание и национална принадлежност над успехите на другите. Второто е на вид по-красиво и благородно, но е, повтарям, точно толкова тъпо.
  Покрай хора като вас гравитират разни скинове, нацисти, расисти и друга подобна сволоч. Все хора, които на своя страна отвращават мен.
  Призовавам към умереност, защото както днес сте горди с това и онова(все неща, които не сте постигнали, помните ли?), така утре ще започнат да ви пречат турци, гърци и румънци – не че са ви направили нещо, просто са най-близо. А после какво, окупация над Полша?;;?; (вж. за иронията по-горе).
  Престанете да ме обвинявате в непатриотизъм, престанете да пишете тъповатите си коментари и престанете да обиждате хора, за които не знаете нищо.
  Никога не съм се срамувал нито от факта, че съм българин, нито от това, че баба ми е живяла на село. Срамувам се обаче от маймуни като вас и от малоумните ви изказвания.
  За финал – не съм писал толкова дълъг коментар от 2 години и не смятам да го правя поне още толкова. Няма да споря с вас и няма да защитавам повече гледната си точка, защото да се спори с папагали е занимание забавно, но безсмислено.

  Без лощи чувства, Светлозар.

  п.с. Милев, тук може да се получи ДЗРИФ 😉 след поста ми, извинявам се предварително… от др страна ще е забавно.

 37. nname.org says:

  разговорът с патриоти от този тип е като разговор с радиото

 38. Житан says:

  Къф – Светлозар си ти бе, ти си Петър Стойков – ироничния Айнщайн!

 39. aneef says:

  ко, ко, рече?
  сравни ме пак с тоя и ще ти навра матрицата в дупарата ;;

 1. June 15, 2010

  […] вече дискутирахме, една е земя българска и на нея се е родило де що има […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *