Иво Инджев е табу

ivo-indjev.jpg

Ако не влизате в интернет, надали знаете кой е този човек. Амнезията явно е заразна, защото неговите “колеги” и “приятели” от журналистическите среди дружно забравиха за неговото съществуване. Защото е човек с принципи и тръгна да иска обяснение от един от “доносниците”, лицето “Гоце”. И всяка дума за Иво Инджев може да им “довлече ядове” “отгоре”.

Иво издаде книга и събра 500 човека, но това беше отразено само от “лудите” Канал 3. Преди няколко месеца гостува при Гала, а “Станция Нова” го поканиха да коментира книгата и го титуловаха “скандалния журналист”. Опасявам се, че с това започва и свършва списъкът на свободните медии в България, при това те не коментираха нещата по същество, а търсеха скандала Инджев-Първанов. А тази книга се отнася за много повече, отколкото препирнята между един ловец от Сирищник и един журналист, този спор не е личен, а принципен и залогът е цялата държава. По вестниците – ни вест, ни кост, дори Капитал/Дневник подминаха темата. Още един блогър издал книга, даже му е втора, дай да отидем да вземем интервю на Румен Петков.

Трябва ли да има Новина, убити и ранени, за да влезе нещо в медийния поток? При положение, че и сутрешното кафе на Бойко е новина. Искате новина – ето ви новина: България е най-скапаната държава в Европа и нищо няма да се промени с тези роболепни медии.

You may also like...

48 Responses

  1. voxy says:

    Аз освен Nova чрез Иван и Андрей друг не съм видял да се заяжда с Гоце. Шегичките в Шоуто на Иван и Андрей са доста брутални 🙂

  2. Longanlon says:

    мда, и на мене ми стана чудно що изведнъж сякаш е умрял – ни дума за него

  3. nname.org says:

    иван и андрей са отворени, но там са просто (добродушни) шеги, не е някаква конкретна критика

    отделно не се взема страна, винаги има за Яне, Фидосова и Татяна Дончева по нещо

    като гръмна “младия милиардер”, 3-4 пъти се строяваха да се обясняват и да си изясняват позицията, което пак е роболепие, ще внимават в картинката още повече вече завбъдеще

  4. voxy says:

    ами не са безобидни шегите им, доста грубиянски и Гоце 100% ги е намразил, при Нова свободата е че го няма факторът Красимир Гергов, който вече се води и официален съсобственик на bTV 🙂

  5. Иво Инджев е табу в големите медии откакто извади данни за подарения мезонет на Гоце, за което и загуби работата си в bTV.

    Хубавото е, че тиража на книгата му се изчерпа за няколко дни а блогът му прави по 20 000 посещения на ден.

    http://ivo.bg/2010/06/07/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0/

    В Германия блогър предизвика оставката на президента, в България това все още не е възможно, но и това ще стане някой ден.

  6. Longanlon says:

    баце, не можеш да си представиш как много хора реагират на някакви лоши думи за Първанов

    за премиера, за дянков, за който и да е – псуват и не мислят. но стане ли дума за някаква грешка на първанов, нещо че не е най-най..

    човече, това е ПРЕЗИДЕНТА!!! той е свещен и КАК МОЖЕ да казваш лоша дума за него?@!?

  7. nname.org says:

    Президента е нещо като Свещенната Крава 🙂

    даже не е Георги, ами ПРЕЗИДЕНТА

  8. Еленко says:

    Капитал публикува информация в една от най-четените си (хартиени) секции – “Имена”.

    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/dialektika/2010/06/04/911985_dialektika/

  9. voxy says:

    на хартия може да е много четена, но в онлайн варианта има 0 коментара и 0 гласа

  10. nname.org says:

    аз го прочетох там, но съм забравил, че съм го бил прочел. един абзац е и дори няма заглавие.

    колоната на последната страница на K1 не е точно мястото, отредено за важните неща, случвало се е да пише кой е бил на рождения ден на Божидар Димитров и за футболен мач с предполагаемото участие на Бойко Борисов….

  11. ДС says:

    ” По вестниците – ни вест, ни кост ” – може би , защото един агент на ДС написал книга за друг агент на ДС ,пък и половината вестникарска гилдия / по -възрастните/ са били агенти на ДС

  12. legrandelf says:

    Кой е Иво Инджев? 🙂

  13. frog says:

    Разкайващ се агент на ДС, Елфе.

  14. nname.org says:

    @ДС: за мен Иво не е бил действащ агент, вярвам на обяснението му по случая, и достатъчно е направил против интересите на ДС

    ако на теб ти е по-лесно да кажеш “всички са маскари” – ок

  15. Галина says:

    Т.нар. ОПОСУМИ са много лош вариант, имитация на гражданско отношение.По-скоро изписват вежди и мият усърдно задни части. Благодаря на хората с позиции, прекланям им се. Тежко и горко на оня, казал гласно” Царят е гол!” пред широката аудитория.

  16. nname.org says:

    @галина: Опосумите са готини, ама за толкова време и те са се приспособили. просто кълват по малко, без да хапят, гледат си техните торбички да са пълни и имат голям успех на “ниските топки”

    за 10г “Сблъсък” не помня да са имали категорични позиции, освен по благотворителни кампании

  17. frog says:

    мхм… значи вярвай и на обяснението на гоцето – то същото. 😛
    няма да споря по този въпрос – вярвай в каквото си искаш, но ето ти едно възможно обяснение за мълчанието на много блогъри, да речем. 🙂

  18. wer says:

    Не България е скапана,а хората в нея,има огромна разлика.Това се променя със всяко ново поколение,забравят комунизма и СССР и се присъединяват към цивилизацията.Това е неизбежното подновяване на лицето на Земята.Не може да се спре,като валяк е и мачка всичко по пътя си,всякакви националистически идеи,дребно-феодални установени структури,нежелание за развитие и изключителни задни колела.Това е то глобализация,изрива всичкия тор.Да е добре дошла,отдавна трябваше да дойде…

  19. Галина says:

    @nname.org : Не искам “готини ” подобия на човеци. Уви, Иво Инджев ще сърба попарата на нашия малък,но много прост народ.Нали за това бяха коментарите дотук, моля ви се . . .

  20. Vlad says:

    Насила се мъчите да го изкарате автора нещо като десидент и потиснат от властта. Нещо не вярвам когато двама агенти на ДС водят война помежду си.

  21. Yesname says:

    Иво да си взима лекарствата, няква мания ли що ли, шизофрения ли!?? Само проверете какво е писал и казвал преди двадесет години, и ще разберете, колко много е мразил западният политически свят, а може и не само политически. Иво само знае да прави проза, от прозаични истини, банални, няма лошо, но неговото граничи с някаква болна мания, поне да беше прост блогър, а не журналист с претенции, .. Поне да имаше някакъв талант, а той пише като ученик. Верно, че неговите противници – ако са мръсници, че, да не би това да го прави светец. Защото съм го уважавал някога, преценям – че самотата зад компа му вреди, много по добре стои като репортер, може би е отличен репортер!

  22. д-р Аврамов says:

    Като млад бях в кумонистическия комсомол.Това не ми попречи да видя със собствените си очи капитализма и да разбера всичко за света.Младите никога няма да разберете кокво е система която те мачка като парче пластелин и те смила като ненужен отподък.ИВО дерзай момчето-ти си велик,затова ще ти завиждат всички посредствени

  23. Yesname says:

    др.Аврамов, щом смяташ, че тази система е мачкала – защо подкрепяш Иво Инджев, та нали е бил инструмент на тази система?? Кой не би искал да го мачкат така, репортер на високо ниво?! Мачкан е този, които не е получил дори никаква реализация, независимо от това че е имал големи способности! Наистина подценявате онази система!

  24. Yesname says:

    В края на 80те, мисля че беше 88година, имаше едни завърнали се журналисти, от някоя медия пропагандираща срещу тоталитаризма в България, може и ББС да беше. Бях на 13, но съм го запомнил, защото вече слушах редовно радио/DW,свободна европа, и др./ .. .. И днес се питам каква беше тази история, но тогава не се съмнявах че е инсценировка!

  25. Yesname says:

    Издържах до край, и не станах комсомолец, единствен моите съученици!

  26. Защо да е табу ?
    освен за това как иван и андрей го интерпретират?

  27. Иво Инджев, подобно на Димитри Иванов, Коритаров и т.н. е бивш агент не само на ДС, а на поне няколко тайни служби и разузнавания.
    Нормално за журналист от онова време.

    Защо Инджев е отритнат от всички и е принуден да пише само в блога си, често в стил “Ангел Грънчаров” вероятно ще остане тайна.

  28. kartie says:

    Не знам защо толкова ви вълнува факта, че колегите не му обръщат внимание. Ако отидете на блога му, а и самата книга е само на една тема- Георги Първанов. Просто нищо друго не го интересува човека- нито дали народа има работа, дали му стигат парите за хляб, парно и ток.
    И нито една статия на разследващ журналист няма. Само лични коментари на минали събития, от които никой не се интересува

  29. Novae says:

    Д-р Аврамов,
    Онази система кояти ни мачкаше е държавно-монополистическият капитализъм. Това нещо другарите не искат да признаят и предпочитат да ги наричат комунисти, даже се кефят. Според мен, който клейми комуниза е невеж човек.То него хич го нямаше, защото ни лъжеха, че него строим. Но, нека си го нажем направо- -по-весел и по-добър беше животът през ония 45 години.

  30. Теди says:

    Този трудно може да бъде уважаван. Не умее да губи, помня как като го смениха от поста му на директор на БТА се барикадира в кабинета си и дори до клозета не отиде. Колко директори за тези години ги смениха, мнозина несправедливо…Този обаче урева въртълъка тогава. Сега пак страда, медиите не проглушили света с книжлето му. ..

  31. Николов says:

    Защо се учудваме какво става в България дори и с доказал се журналист.Тук се живее още в епохата на руския социализъм,който епуснал такива корени ,че трудно ще се изкорени от мозъка на народа. Повечето хора се залъгват че тогава добре се е живеело,но има и такива като мене които бяха с висше образование и не можеха да си намерят работа ,тъй като директора е със средно образование,но верен на партията и заобиколен от необразовани но верни ласкатели.

  32. pachangel says:

    Не мисля че Иво Инджев е фактор в журналистиката.Имаше възможност да се учи в БТА от най компетентните журналисти у нас.От всяко дърво голям журналист не става така е и с господина.Бай Лозна Стрелков беше голям професионалист,писател,директор на БТА и най вече човек но при всичките му достойнства и атестации не се споменава дори и името му.Някой иска Ивчо Инджев да бъде постоянно в полезрението на медиите а това е позволено само на Бойко и Цецо.Защо не стане спортен журналист и само да пише за спортните постижения на Борисов ще го публикуват.Мерака за мерене с Първанов омръзна на хората и да слушат едно от последните лаещи кучета по кервана си е адски досадно.Тая работа не става само с лаене “трябва и акъл”.

  33. Longanlon says:

    хъхъхъ колко тролове изпълзяха от дупките си като по поръчка налазиха блога ти да плюят инджев

    любопитно

  34. nname.org says:

    идват от Свежо, изсират се и заминават…

  35. АНДОН says:

    първанов и инджев се ритат за да се харесат на наивните и балъците, а целта им е вбетониране във властта за дълго и на всяка цена. всякакви хватки и подлагане на динени кори са част от “Правилата” . по времето на тоталитаризма от такива като тях-агенти на ДС по-будните хора си патеха най-много!

  36. Live Angel says:

    То нали знаеш – хората по тоалетни серат! Но къде са защитниците – с аргументите? Да не би Инджев да е трол с блоГ?..? ^Трол е^ – е голям аргумент!

  37. Longanlon says:

    Live Angel, хората серат по тоалетните, а такива като теб – по хората…

  38. Live Angel says:

    Това, мойто момче го кажи на Иво, и на някой в тоалетната пред огледалото – когато се погледнеш в банята – след душевна промивка! … … … … Како те е ЯД – на рейтинга на Свилен!!? Ти си изчерпа номерата, вече, не си интересна маймуна, а и няма кой да насереш,.. Намери себе си – че се излагаш, хептен!

  39. ivanov says:

    Абе от тези гьон суратлии ченгета модел Инджев, Коритаров, Дм. Иванов, Грънчарката и пр.дебелооки писачи му писне на човеко. Нямат съвест и срама. Сите го плюват, оно дума, роса го роси.
    Що не клекне там къде му е местото, а си го мери с президента Първанов. Плъхъ се мери със Слон. С лъжи, клюки, и инсунации от най-долна проба.
    Ама този иска да натопи всички в блатото от помии и миазми, в което живее, и от което кряка вече 20 години.
    Нищо свястно не съм прочел от него. Сега мърси президента по-поръчка и за парички, слага са на новите днешни силни на дено.

  40. македонски says:

    Хората със собствено мнение никога през последните 20 години не са били на почит. Това е част от страшното наследство на социализма: раболепие, самоцензура, готовност да се продадеш на не особено висока цена. Затова нямаме и журналистика, само клакьори и печалбари. Затова и такива мишмуроци като г-н президента продължават да са във властта – пълно морално падение за българското общество.

  41. Daniela says:

    Bravo,Ivo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  42. dimitari says:

    иво е супер

  43. Натали says:

    Когато един мръсник плюе други мръсници, това не го прави автоматично честен човек. Инджев е посредствен драскач и болезнен грандоман. Герой по света не се става като напуснеш ДС, защото не ти давало да чукаш някаква германка. Но в България, страната на неограничените невъзможности, и това е възможно.

    Педофило-махлено-бакалско, такова е нивото на Инджев, Аман от деснеещи ченгета, по-досадни са и от левеещите.

  44. dimitari says:

    иво инджев е супер журналист с брилянтни статии

  45. Ивайло says:

    Ами този човек е доносника на ДС Ивайло който е предавал в младежките си години граждани на ГДР които са искали да бягат на запад на “Щази” . Най хубавото е че архивите на “Щази” са публични и достъпни в Интернет.

  46. веселин колев says:

    иво,браво ти си най добрият и смел журналист

  47. Villli Koleva says:

    мда…чета от време на време блога на г-н Инджев…и…да има си позиция човека….в блога му има цензура, което малко ме замисля защо…не пропуска и да отвърне на някой заядлив коментатор…защо?…защото е изключително дребнав и злобничък…което ми пречи да приема макар и адекватната му позиция…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *