Да кажем НЕ на метъла!

 metal_sucs.jpg

Характерно за феновете на метъла е, че когато им кажеш истината, а именно колко жалко е да слушаш скандинавската помия, те реагират като убодени и вият като псета колко нетолерантно е да говориш срещу скъпия им метал. Това не е странно – деградирал и пропаднал човек трудно приема някой да му съобщава директно истината. Но тя не се изменя. Метълът не е само музика, в която мъже се обличат като жени. Той е начин на поведение, той е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, тя е път към канала с лайна. Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.

Ако някой не изясни на децата, че е така, за нас и нашата страна няма никакво бъдеще. Защото от тези деца, които ежедневно се тровят, ще израснат деградирали и морално разложени личности. Къде са българските бащи, чиито дъщери на 12 години се обличат и държат като мъже и пушат трева? Те на са мъже. Те са жалки плазмодии. Ако не е така, е крайно време да го покажат.

Метълът не е просто гадната свирня, която се носи от някой гаден бардак, тя е оръжие срещу българският народ, насочено предимно върху българските деца. Хората, които стоят зад появяването на този “феномен” не са хора, а изроди, чието място е в затвора. Освен че една група негодяи натрупаха купища пари чрез масовото изпростяване, основната цел на метъла е именно психически и духовно да замърси българският народ, за да стане той плячка на своите смъртни врагове. Тези, които стоят зад проекта”метъл”, вероятно дори не слушат собствената си смърдяща продукция, но знаят, че това е средство за поробване на българите. Първо духовно, а след това окончателно и явно, защото морално деградиралият народ не може да се съпротивлява, дори и пред явни безобразия. Това е механизмът.

Метълът е синоним на самоунижение, на прекланяне пред поробителя. Нашите предци са предпочели бесило пред чуждата отвратителна ориенталска скандинавска култура, а сега мнозина безумци я приемат доброволно за своя “култура” и по този начин плюят върху отрицанието и саможертвата на дедите си. Сякаш са слепи и глухи, сякаш са зомбирани.

ЗОМБИТА, ПРОЧЕТЕТЕ ОТГОВОРА на всичките ви малоумни коментари!

You may also like...

396 Responses

 1. nik666 says:

  Хаха, я да видим сега кой ше клъвне 😉

  • Johnny Reb says:

   Човече, ако прочетеш надолу ще се шашнеш колко са много! А то даже в статията има една задраскана думичка, която направо КРЕЩИ, че е ебавка, ама никой не зацепва, бахти спрелите хора, хах!… :Р

  • просто е сменил “чалга” с “метъл” 😉

   • Queen says:

    Напълно съм съгласна.. Именно това си мислех, четейки това. Смешно е, че половината народ предпочита циганията, която далеч не е по-добър избор пред метъла.. 😀 😀

  • Ivan Kara says:

   ТОЯ ДЕТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА Е ПЪЛЕН ПЕДАЛ КАКТО И ТИЯ КОИТ ГО ПОДКРЕПЯТ……

   ОСТАВЯМ СИ ФЕЙСБУКА И АДРЕСА

   Ivan Karastanev,

   ПЛОВДИВ,КВ.КАМЕНИЦА,ПОДЕМ 1

   ДА СЕ ЧУЕМ И ДА РАЗМЕНИМ ТУКАТИ А

 2. LOLZAVUR says:

  Прав си, само пият по тея паркове гадните метъли и после се прават на интелектуалци, мамицата им. Нема ли ли за вас барове, алоу? Пък и метълките ги мани, ебати грозотиите са.

  • Анонимна says:

   Хахахахахахахахаха нас ли ще ни оплювате бе по чалготеките се ебат по масите,13 годишните са като магистрални феи

  • Robert says:

   Q MRI BE LAINO

  • Муза. says:

   This post gave me cancer.

  • TheCreator says:

   um бро … нямаш си и идея за какво говорипш…

  • Аз says:

   Добре бе,приятел…Защо подяволите слагаш всички под един и същ знаменател? Смея да твърдя,че има доста красиви метълки,както и не всички пием по парковете и деградираме. В интерес на истината има много различни индивиди,даваш за пример 13-17 годишните.И пак го намирам за по-нормално от това някаква тъкмо излюпена кокошка да се мята по масите,докато трима едновременно и пълнят устата с телесни течности (досети се сам ако можеш какво имам в предвид).

  • Анет says:

   Извини ме, мили, но грешиш много, поради простата причина, че е от самото възпитание на младежите и мога спокойно с отворено съзнание да ти кажа, че ти си толкова зомбясал, че не можеш да разсъждаваш и да си кажеш, че не всички хора са еднакви и че само малцина хора подражаващи на този стил са такива, толкова слабо интелигентни индивиди. Ние членовете на метал обществото сме различни и заради този факт ние сме отбягвани и считани за някакви си изроди. Още нещо Аз знам истината и винаги я приемам такава каквато е!

  • Slipknot Maggot says:

   Абе лайнар отивай си слушай тъпата чалга и умирай педал недоклатен. Метълите ли сме били грозни, бе вижте се вие курвите на 13 се ебът за 20 годишни. А вие сте деградирали тъпаци даже повечето от вас, не могат да пишат к’во да кажа освен, че вие проваляте България с тая деградирала чалга.

 3. Светла says:

  Това от лекция по политпросвета от 80-те ли го извади ;-)?

 4. haplos says:

  Думата metal е английска и значи “метал”, но у нас тя има свое собствено уродливо значение – това е микс от норвежка, финландска, немска, а напоследък за капак и негърска музика, примесена с най-пошлата американска простотия.

  • nqma da kaja says:

   Много аматьорско haplos

  • Atina says:

   “негърската” музика както се изразяваш е основата на всички стилове като джаза соул блус и много много други за които простата ти главица сигурно не е чула. оставете си метъла и негрите на нас а вие сис слушайте ограничената чалгийка и не се занимавайте със “слепи и глухи”

  • Daniella says:

   Ти си адски непросветен. Метъл не е само немска, финландска и норвежка музика. Има и американски, английски, италиански, аржентински, гръцки и дори български метъл!

  • Данаил Георгиев Иванов says:

   Ти си много забил, пълен идиот, отивай да слушаш Азис братле 🙂

   • anito_biersack says:

    Не на Метъла ли майкооо пффф и кво да се слуша Азис ли абе просто който каквото да слуша ама просто това е пълна простотия -_-

  • Метълче проблем? says:

   Толкова си оригинален хах… -.- Айде моля ти се да не започвам да говоря за чалгата..

   • АНОНИМ says:

    Така Азис е известен певец, но зажалост сте много тъпи, за да разберете, че чалгата(старата чалга) е със смислени текстове, но иметъла е хубав. Всеки ИМА СВОЙ СОБСТВЕН ВКУС И СТИЛ НА МУЗИКА. ТАКА ЧЕ НЕ СПОРЕТЕ, А СЕ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ

  • Queen says:

   Американците са прости, че поне са си направили труда да измислят текст, a не само да повтарят бум-бау, ах-лелеле или някакви подобни срички, които дори и праисторическите хора са избягвали… Извинявай, “мила ми интелектуалке”, ама не мога да не се “преклоня” пред “висшия” ти интелект, като призная колко “голям” е смисълит на думите ти!! Жегна ме в емоциите, ще ревна!! Как може да си толкова жестока?! ;(

 5. aneef says:

  ахаха, голям си!

 6. Longanlon says:

  тц, просто е сменил “чалга” с “метъл” от некоя от многобройните античалгарски статии

 7. MadWizard says:

  Чики рики!

  Никой не е споменал и че не се къпят!

  • Един Метъл says:

   Чалгата какво е бе, мравки шибани. ДА ЖИВЕЕ МЕТЪЛА !!! ДА ми го хрускате мръсни скапаняци, искам, който го е написал това, да излезе срещу един метъл, че да запомнете тези обиди по рунтавия гъз на майка си, колкото и да сте прости, а то е много, мълчете, защото ние сме най-организирани и истински хора, КЪПИМ се за разлика от гнусните оскубани чал;гари, искам среща с грозофила, който е писал статията, ние сме най-много, най-мразени и това ни крепи, нека да ви е яд, да умрете от яд, защото метъла никога няма да умре !!! Запомнете гнусни хлебарки!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Chovek, razbirasht sarcasm says:

    Сьркьзъм да ти говори нещо? Тази статия ПРЕЛИВА от сарказъм, ама то от желание за конфликт, кой да разбере?

   • Антония says:

    А така!! Да мрат всички тъпи чалгари(курви,кифли и подобията им на мъже)

  • Qgox says:

   ne se kupe maikati :O si4kite mi priqteli sa metali i se kupat seki den

  • Leda says:

   Loool това пък от къде го измисли бе хахаха ЛОЛ щото от вшето тъпо общество на чалгии България пропада …. 13 годишни пикли изглеждат на 20 с тоя грим и кат си надигнат бюста НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЕСТЕСТВЕНА КРАСОТА ! Те нямат мнение за себе си но явно и ти нямаш !

  • FUCK YOU ALL. says:

   Защо ти е изобщо да обиждаш метъла? Знаеш ли на колко много неща метъла е научил хората? Знаеш ли, че метъла е КУЛТУРА, а чалгата НЕ? “Метъла прави българските деца проститутки.” Точно обратното е. Чалгата прави 13 годишни КУРВИ да се ебат по дискотеките. Те не са повече от ПРОПАДНАЛИ МАЛКИ КУРВИ. Чалгата какво е? Ако е музика, моля елате и ме застреляйте още сега. Както гледам, чалгата не те е научила и да си грамотен. После метълистите били неграмотни и пропаднали. Аз съм на 15 години и знам как се пише на български по-добре от теб, а слушам метъл ежедневно… Айде умирайте в дупки, шибаняци.

 8. haplos says:

  Глупости, аз ей ся се окъпах.

 9. nname.org says:

  това, където си въртят косата, са всъщност поклони пред САТАНАТА!

  • Abandonation says:

   Уоу,колко време ти отне да го измислиш ? Не всички метъли са нечистоплътна и деградирала сган,за разлика от чалгарите.Съвета ми към теб е, да си затвориш невежата уста и да се научиш да уважаваш мнението и вкуса на другида..Те еба у западналия индивид -.-

   • Chovek, razbirasht sarcasm says:

    Ама вие, тук, имунизирани срещу сарказъм ли сте, или какво?

  • Cerax says:

   А това, където чалгарите си въртят гъза, са всъщност поклони пред глупостта и СУЛТАНА!
   Боже, колко сте назад 😀

   • Rebel says:

    Хахахах,хареса ми,човече :Д Не чаткат колко са бавни и ненормалнооооо глупави

  • Вел says:

   таа па.. пХАХАХАХ

  • Гаден Сатанист says:

   We’re comming for you… >:)

  • Kristina says:

   А ти сигурно си от друга планета….Много е лесно на всички ви да плюете и да говорете безсмислици без даже да имате и капка знание и информираност относно тази музика. А и, метъла не е само скандинавски, а крайно необятен и сложен за обикновеният мозък.
   Но ,говорете, чешете си езиците,танцувайте по масите със салфетки и си показвайте телесата…това е невероятно изкуство и умение…
   Измет има във всяко течение…а вие сте слепи и глухи!

  • Fuck you nname.org says:

   Да ве и слоновете са микровълнови фурни.

  • Metall says:

   https://www.youtube.com/watch?v=RcxlexAJycY&hd=1 поздрав пхаха.. ама колко големи разбирачи сте повечето ..отрепки

  • Cranky says:

   По-добре пред рогатия от колкото пред … орязания, женствен, черен кат нощта и т.н., вариант.

  • FUCK YOU ALL. says:

   Колко дни ти отне да си помислиш? ХАхахахахахахахахааха, айде прекланяй се. Ние “сме сатанисти” Хахахахаха. Не дишам, падам от стола просто. хДД

 10. afx says:

  спроед мен трябва деградиралите елементи да бъдат затваряни в група “деградирали” а не непременно в група “метъли”.

  Покрай всеки музикален стил има боклуци… има и симпатяги 😀

  Друг е въпроса в коя група е по-голямо процентното съдържание, но това е съвем друга статия – Нужно е по-задълбочено изследване 😀

 11. frog says:

  ахахаха, аахахахааах, кхакхакхааааа

 12. voxy says:

  метъл-а не е нищо повоче от гаден шум, смърдящи асоциални нечистоплътници бунтуващи се срещу реалността, в която са пълни нещастници, определено е много вреден за децата, хохо, мнооооого по-вреден от други течения, срещу които се плюе предимно

  • Qgox says:

   e nadali smis decata sammi si izbirat kvo da sly6at maika mi be6e mnogo protiv tova ama kvo da se pravi ne mi e kazvala sly6ai 4alga 😀 😀 😀 prosto me ostavi da praavq kakvoto iskam.A otnosno samata myzaka li4no az namiram pove4e smisul v metul i rok par4etata dokolkoto v 4algata se pee samo za seks(vsqkavi interpretacii na seksa{da ti go dam li,dai go na eks}i nqkvi takiva glyposti)

  • FUCK YOU ALL. says:

   Майка ми и баща ми слушат метъл. И аз слушам метъл. Айде плс.

 13. vesela says:

  сериозно, това откъде го извади?

 14. ще гледам да не развалям майтапа чрез трисекундно търсене в гугъл!

 15. Jack says:

  Поне да беше сложил автентични метали на снимката, а не тези глем-рок фьешън- дендита с неясна полова принадлежност.

 16. vesela says:

  аз няма, за другите не знам 😀
  инак забелязвам, че липсва ‘шапката’ (или както там се казва) на ‘всяка неделя’ 😉

 17. nname.org says:

  това не е достатъчно тежко, че да има шапка 🙂

  • DieForMetal says:

   А ти си една тъпа кучка, ходи да ти вкарат 5-6 кура в остата и земи млъкни…. Метал Завинаги!!!

 18. dadaam says:

  безценно

 19. П. says:

  от сърце ме разсмя това подобие на текст :д
  Благодаря за което !
  И от сърце съжалявам авторът ..
  не чакам благодарности за това. 😀
  Стегни се, човек !

 20. Е не! Такава поквара и разврат … убивате ме понякога хора …

 21. voxy says:

  @П., а сега от сърце умри 😉

 22. Веселушко says:

  Много поучителна статия! Остава да си направим и логичното заключение, че едноименните фолк певкини и Веско Маринов ще ни направят ‘качествени’ хора :)))) Бягам да се самоунижавам и прекланям пред Сатаната, че инак ще взема да прокопсам в живота 😉 Айде със здраве….

 23. Eneya says:

  Това звучи като да е от хейт-генератор тип “само си изберете тема”.
  Наскоро четох нещо в абсолютно същия дух за инди рока, само дето беше на френски. 🙂

 24. Nasko says:

  Човек ти може да вземеш предаването на Юлиян Вучков хаахахахахахах 😀 Даже според мен ти си много по добър оратор от него 😀 Земи се стегни и си пии хапчетата редовно,наспивай се добре и не стои много пред компютъра,че виж к’ви ги правиш 😀 Обаче ти го признавам разсмя ме от сърце… 😀

 25. Лъчо says:

  Успя да ме разсмееш 🙂
  Аз като един смърдящ, нечистоплътен и асоциален бунтар срещу реалността казвам: това е музика, изкуство съответно е субективно дали е хубава или лоша, няма как да е другояче. За (суб)културите които ражда музиката същото се отнася – има метъли професори, има метъли наркомани, същото се отнася за рапърите, пък и за чалгаджиите (сещам се за един конкретен декан дето обича да ма’а гюбеци до един конкретен Красьо).
  Харесва ми чувството ти за ирония, жалко че част от хората не го разбират 😉

  Моите субективни причини да слушам тежка музика са тук: http://luchko.net/?p=863

  Сега обратно към скицника 🙂 поздрави!

 26. Лъчо says:

  И нещо по-интересно: http://www.backtoclassics.com/images/pics/michelangelo/michelangelo_christonthecross.jpg

  Вижте дясната му ръка :Р

 27. kind_of_a_pimp says:

  вторият от дясно наляво е Жоро Пентаграма

 28. Нещото says:

  Кво да се прави, чалга човека се развива. Този дето пее тигре тигре е май металист. А вкусовете на мутрите се развива, искат да мислят за нещо повече от сърбия. Може би е въпрос на имитация на успелия човек, нещо като дъртак с облекло на тинейджър….. Абе Евгени Дайнов!! Това е Ален Мак на десните.

 29. Злобюл says:

  Уеуе мауееее.Тоуа дето е написал статията ,ако я е написал сеуиозно, да ходи да си уъсне бастоня, после да набиуе жена си, да умие Голфа (Гоуфот) и да си уега….

 30. frog says:

  Сега пък десните, ахахахах! 😆

  Много яка тема 🙂

 31. Papsy says:

  Eww метъли!! Това са българските нърдове, само че по-грозни. Нямат никакъв фашън сенс, изглеждат като отрепки.

  • Един Метъл says:

   Научи се да пишеш грамотно, олигофрен!!!

  • FUCK YOU ALL. says:

   Убиваш ме просто ме убиваш! хДДДДДДДДД А не, не съм се смяла толкова много през живота си. Абе ти знаеш ли български? “Фешън сенс” а нененеене, умирам Хддд

 32. Павел says:

  Като мухоловка 🙂

 33. One word says:

  Слаб 2.

 34. Навремето един приятел – метъл, все се оплакваше как не си миел косата и след около седмица тъкмо започвала да се омазнява и тяхните го карали да се изкъпе… мръсниците му с мръсници !!!

 35. Аграрник от Симитли says:

  Къф метал ве, само хвърлял!!!! И само тука пропагдират разни бльекови, дьетови, гриндажи… Да живей чалгата от Грудово и Симитли!

 36. overdrive says:

  Кой говори за деградация тези ,които неемогат да си напишат правилно името ли ???? Тея дето се чудат къде да си набутат силикон ?? А какъв е проблема с дрехите нима никой от вас не носи черно?? или може би сте прекалено изнежени и всички ходите с розово лилавки парцалки А за какво се пее в чалгата? Аре не се правете на много музикално образовани зачетете малко кое от къде как и защо тръгва

 37. nname.org says:

  защо няколко метъла тука се изказват неподготвени?

  научете се да четете повече от заглавието и пак се върнете

 38. voxy says:

  метълите както виждаме са без чувство за хумор и трудно вдяват за какво иде реч

 39. Пенчо says:

  successful troll is successful 🙂

 40. thunderstruck says:

  tc tc tc tozi avtor tozi avtor…mn me kefi6 pi4aga tolkova si prav 4e ne kazvai na nikoi ama na nikoi 4e 6te ti se izhra4at v liceto.tva za vurteneto na kosite 4e e poklon pred satanata ne go znaeh vupreki 4e sum otrastnala s tazi muzika ma vij kolko si umen svetna me…bravos.a otnosno vuprosa 4e heavy metala prevru6tal momi4etata\jenite specialno v prostitutki…hmm misleh si 4e samo 4algarite go pravqt za da pripe4elqt i da si slojat silikonec predi da sa nalapali pi6kata na dqdo mitko-painera.Glupak si ti ama gi svetka6 ne6tata az otivam da degradiram s ujasnata,6umna,izpulnena s bezumiq muzika,a ti hodi da si nabie6 edna na drebnata pi6ka i otivai da vurti6 trutka v blizkata 4algoteka.E..ako si ot koinare naprimer nqma da ti e blizko no pone 6te si razhodi6 cvetnite parcali izprani sus savex za cvetno prane.Skinarska celuvka ot men s metalski kubinki :*

 41. aneef says:

  няяяяяу, тук вече става смешно. чудя се да ви драсна ли 2 реда, ама се притеснявам, че съм твърде неграмотен и ще вземе да ми проличи. я по-добре да си набутам малко силикон в гъза, така експериментално – от тъпите хемороиди и без това ми остават кървави петна по розовите прашки, нямам какво да губя… няяяяяу!

 42. nname.org says:

  @thunderstruck: научи кирилицата и стани на 16 и пак ще говорим 🙂

  • Доло Чалгарите says:

   Кой да става на 16 бе? Вие чалгарите като навършите 8 веднага сядате на малката пишка на митко пайнера, айде млъквай. Ходи и си обличай малките розови полички лапай следващия уй и престани да спамиш на най-добрия жанр в музиката!

 43. Penny Lane says:

  Метълът е стил в музиката като всеки друг. И за разлика от някои друго “стилове”, добили популярност напоследък, си има история и смисъл. Вариантите за автора на тази статия са два: или просто наистина е заменена “чалгата” в статията с “метъл” или просто е достатъчно ограничен, за да напише това.
  Метълът не е виновен, че на света има олигофрени, които го използват за оправдание. И влиянието му със сигурност е по-добро от това на чалгата…. На тоя свят има хора, които е време или да спрат наркотиците, или да сменят дилъра.

 44. Mrazek says:

  А какво ти е мнението за българския метъл? Предлагам ти да чеуш ДИАБОЛИЗЪМ и песента им “Страната, гдето се раждат ветровете”… Малцина българи не биха се разплакали на нея…

 45. nname.org says:

  дай линк към песента, въпрос на уважение е

  българските метъл банди не струват, освен трите, в които свирят мои приятели 🙂

 46. Размус says:

  Едно е групата, друго е мнозинството почитатели, също като с футбола.

 47. ахаха says:

  “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.”

  Ооо,не ти добре,ли си?Ние сме неграмотните,а чалга феновете какви са ?Цигани и заблудени дечица,които ходят в “Амор и “Син сити”,и съм сигурна,че се напиват,и дрогират даже,и “плющят” в тоалетната,тъй че не ми говори кой става проститутка и деградира.

 48. Абе says:

  Това попринцип е статия за чалгата и този секси мъж просто я е откраднал и заменил названието “чалга” с “метъл”,не се връзвайте 🙂

 49. public image says:

  …шшш , човек, не ти ли се иска да си едно от тия типчета на снимката през 80-те :))))))

 50. noname says:

  Бреей не знаех,че скандинавците са ни поробили,малоумнико!

 51. aneef says:

  ахахахаха, разбра ли, малоумнико. аз съм миризлив метъл и съм fo’ real! nqh, nqh…..

 52. begemot says:

  хахаха коментарите придават завършеност на статията 😀

 53. nname.org says:

  вместо да го опровергаят, повечето коментари май подчертават казаното в поста 🙂

 54. aneef says:

  болезнено прав, болезнено прав!

 55. raliii says:

  ae idete da se ebete nqkade az moga da dokaja 4e ima i krasiwi metali***i 4e ne met1lite a chalgarite se razgolvat qsno li wi e….

  • frog says:

   Бхахахах, айде стига сте се излагали бе, много чувствително го раздавате. 🙂 🙂 Чувство за хумор нямате ли? 😆

  • aneef says:

   предполагам изглеждаш по-добре отколкото пишеш. айде докажи колко красив метъл си. тръпна да те зърна ;;

 56. Стоян says:

  Всеки има право на различно мнение и грешен вкус…
  Чалгата е стила с който може България да се гордее понеже тя е националната ни гордост и сензация за чужденците (както се беше изразила една поп-фолк фенка – горкото девойче)
  Нека всеки си слуша това което на него му харесва без да налага мнението си и музикалните си предпочитания на околните… това е признак на тъпанарщина и простащина и кретенизъм според мен.
  А този пост е леко смешна антиреклама на този който го е написал – подтекста е – много съм тъп и ограничен 🙂

 57. Ванеса says:

  Хаха! Това изобщо не е вярно. Чалгата превръща момичетата в едни фукли, които се обличат като проститутки – с къси розови блузки с широко деколте, много къси поли и лачени ботуши с много висок и тънък ток, а не метъла.

  • nname.org says:

   метълът пък превръща момчетата в такива фукли!

   • Христо Деведжиев says:

    Само за обяснение метал и рок произлизат от джаза. Типично бунтарска музика с невероятни текстове (за рок и метъл говоря) и хубава музика (джаз). Времето е било такова да изразяваш твоята лична или колективна съпротива със слушането му, начина на обличане но дори и в най-странните форми на рока и метъла не може да се доближи до уродливостта на Азис напримерно (който се бори за нещо което да му влезне някъде) и не само той. Пропагандирането да си вземеш чичко с парички, ланче и баварец, да показваш как не можеш един смислен текст извън тази тема да напишеш, да пееш на плейбек и да се жениш и развеждаш за друг богат чичко е сигурно най близкото до метъла nname.org? Всеки да си слуша каквото си иска, но да се запита дали иска сина му да пее като Азис и да става педерас(защото е модерно), дъщеря му да се облича като уличница и да действа като такава(защото е модерно), да се боготворят някакви персони с недоказани качества (плейбечета и такива които мислят нотите за морзова азбука) и най-вече затъпяването че сме много добре като си щракаме с пръсти и припяваме някакъв азиатски, сръбски или турски рефрен с повторения да припадане. Глупав народ лесно се управлява. От мен толкова ЗАСЕГА

 58. Мартин says:

  Абе я вие луди ли сте в метала има смисъл в чалгата кво има пронография, рапа някви цитират само глупости, хип хоп ам кво да кажа нямам думи хауса по как да е но метала не е само стуржене давам пример Metallica Nothimg Else Mathers Така че по добре си траите с шибаната ви чалга

 59. Надя says:

  Бих препоръчала на автора на тази статия за в бъдеще повече да чете и по-малко да пише. Съжалявам, но пълното непознаване на жанра или субкултурата, за която сте седнали да пишете морално-критикуваща статия, означава невежество, ограниченост, както и определено ниско интелектуално ниво.
  Няма да коментирам нито епитетите, които използвате не на място, нито безумните сравнения, които правите, нито правописните грешки. Нито това, че голяма част от написаното се отнася много точно за един друг музикален жанр.

  • nname.org says:

   наденце, голяма си ми интелектуалка! и сложни думички знаеш, браво

   • Надя says:

    Извинявай, миличка, ама малко си закъсняла да оригиналничаш – с такива реплики се заяждат 11-12 годишните дечица 😉
    В по-късна възраст го правят обикновено хора, които нямат какво да кажат, при това в повечето случаи звучи меко казано смешно. Сега например 🙂

    • Аз, същия says:

     Ти така и не осъзна, че статията всъщност е хумуристична, нали? Никой не очаква всички да са добре запознати с тропите, използвани в сатирико-хумористичната литература, но едно пародийно произведение обикновено не изисква огромен интелектуален потенциал, за да бъде разбрано като такова. Та, не зная какво ви липсва – чувство за хумор, или предното.

 60. Мунчо Ангел Педро Алфонсо Петров Ивайлов says:

  10/10, много добър трол

 61. brum brum says:

  maleee .ujs est 4e metalite sa pove4eeeee mnogo pove4e i k1t tolkoz ti stiska da napravi6 “uspe6na” grupa sre6tu metalite napravi go v1v facebook 😉 ama za tova se iska moz1k 😉

  • nname.org says:

   стани 8-ми клас и ще говорим

   • Един Метъл says:

    Айде ела ми мацка, да те видим колко си силна лице в лице, хайде отивай да четеш урока си по ”свинщина”, завърши 7-ми клас и ела да се видим, да ме видиш какъв съм миризлив, мръсен, сатанист, хайде бейби, ела, чакам те!!! :* А, и да живее АЗИС – той е по-добре от рок и метъл класиките !!!!!

 62. Полина says:

  За “автора” : “Ооо колко си прост и има ли смилъл със теб да говоря!…” http://vbox7.com/play:19e623af (още една развращаваща младежта и деструктивна за цялото ни общество песен. ПЕСЕН, КОЯТО ПРЕВРЪЩА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА В РОБИ И ПРОСТИТУТКИ !!!)

 63. Някой си.. says:

  Към автора. Не мисля,че Вие сте по-различен от това,което описахте във “статийката” си. Вие нямате никакво право,да атакувате този вид музика или като цяло всякакъв друг жанр. С публикуването на тази статия просто доказвате,че Вие,който се опитвате да ни обидите,спадате на по-нисшо стъпало. И към тези персони,които ругаят и псуват стила,вие със какво се откроявате?

 64. Lucifer says:

  Тва е много добра статия. Явно някоя чалга певица или фешънче тип кифла/кифльо дето слуша онея негри от гетото или проститутките на сцена(които според него/нея са създадени от метъла) -фолкпевици…аАре моля ви се,не слушайте,като не харесвате…обаче недейте да се правите на велики умове и да пишете глупости за чалгата, едно огромно общество,което е направило избора си на музика…

 65. Lars Ulrich says:

  Първо чалгата е далеч по-долна масонска музика.
  После метъла е доста по-як звук от чалгиите.
  Какво да кажем за комплексираните чалгари.
  Металите ходят по паркове щото обичат природата и я ценят.
  Няма по-големи пректъпници и боклуци от чалгарите.
  Чалгата е музика на комплексираните педерасчета.Тва чеметалите се обличат така ги прави още по големи мъже от някви си комплексирани и смачкани чалгарчета.
  Освен това метъла е култура и е изключително сплутена общност.Металите за разлика от чалгарите металите като вършат нещо влагат много повече мисъл.Освен това чалгата е истинска пумия за слушане.
  Чалгата пък е няква си турска пумия.Аз не мога да разбера как на връх Великден може да се слушат турски кючеци- на връх християнския празник…

 66. Lars Ulrich says:

  ако Бетховен беше жив щеше да преви метал

 67. Лубомир says:

  Както се пее в една не метал песен ”О колко си прос ” който го е писал това !

 68. Amy says:

  Да си ебете майката чалгарска проста ве, да горите в ада 😉

 69. Eternal Night ... says:

  Съжалявам ви наистина! Бях почнала да пиша “роман” за това изказване, но разбрах че няма смиъл.
  Ще кажа само няколко неща
  1 Не ни слагайте под общ знаменател! Колкото са хората по Земята, толкова са и различията по нея! С други думи – Има метъли и метъли!
  2 Но за хората харесали това има само една дума и тя е ОГРАНИЧЕНИ! Не виждат по-далече от носа си!

 70. xaxaxaxaxaxa says:

  с пъти бих предпочел метала пред циганската музика (4алга) тва само на балканите се слуша тая помия ве !!! вижте в другите държави кво слушат с 2 думи КУЛТУРАТА !!!

 71. antoaneta says:

  tochno tova bih kaza i az! mnogo qka statiq XD

 72. Shad3 says:

  “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.”

  (rofl) (rofl) Да и от къде стигнахте до този извод. (Готин е нооо напълно грешен)
  Да земем на предвид чалгата… Хората които я слушат (визирам особено дамската аудитория). Къси полички а отдоло нищо (показват втората си професия).
  А Метълистите кво… Слушат си и играят хек (И ПИЯТ БИРА… ДОБРЕ ДЕ МНОГО БИРА). А външният им вид е по скоро ужасяващ (плашещ) от колкото проститутски (с тея шипове черепи железарии). Ама вижте поне може да ги предавате на вторични.

  “Защото от тези деца, които ежедневно се тровят, ще израснат деградирали и морално разложени личности.”
  Е познавам бая … бая УМНИ МЕТЪЛИ …. Това каква музика слушаш реално няма нищо общо с интелектуалното ти състояние. Та нали различните народи имат различна народна музика но всички имат и умни и тъпи.

  “Тези, които стоят зад проекта”метъл”, вероятно дори не слушат собствената си смърдяща продукция, но знаят, че това е средство за поробване на българите. ”
  И тук човекът който пише се филмира от всякъде…(може и да се дължи на шизофрения). Човек ти заслушвал ли си се някога в метъл О.о Има ужасно смислени текстове в някой от песните… Не защитавам всички … има и ужасяващи песни. Но все пак е музика. И няма никаква световна конспирация. “В русия съм…В русия съм…”

  “Метълът е синоним на самоунижение, на прекланяне пред поробителя. ”
  Това същото е говорено за Християнството…. Метълите са бунтари къде видя “преклонение пред поробителя” а и пак този филм “за световна конспирация” …. “Хабу бабу ?”
  Самоунищожение… хубава дума но Метълите не се самоубиват (е има и такива де)…. Но случаите при чалгарите, Емотата са повече но пък не зависи от музиката а по-скоро от социалното му положение.

 73. voxy says:

  @antoaneta “ne sym prosta putka, zawyrshih s 6.00”

  ела ми направиш една свирка като си заваршила с 6.00, металкоооооо, каде са умрелите дартаци метали каде са сескапилните блондита в чалгата….

 74. Alexandra says:

  Прочетох и статията и коментарите и ми се стори направо жалко. Всичко е една пълна простотия. Метъла поне има някакъв смислен текст, а не е като повечето чалга текстове, в които ако се пропусне секс или нещо такова направо би било чудо. А и металите поне не ходим полуголи в чалготеките, не се натискаме на всеки срещнат. За къпането е твърдо мит, това, че има някакви жалк отрепки, които не се къпят е друг въпрос, също така и има много красиви металки, най-малкото човек като се роди, още не знае каква музика ще му хареса. И как така човек деградира от метъла? А и метъла възпява проблемите на обществото най-вече и ние поне не живеем в някакъв измислен свят…

 75. Dafariel says:

  “Метълът не е само музика, в която мъже се обличат като жени. ”

  Ти изобщо чувал ли си за метъл групи след 70-те? Rammstein, Mettalica, Iron Maiden, Dream Theather, Skillet, Stemm и т.н. . А относно това, че “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.”, ти случайно да си чувал (и гледал) песни на Глория, Гергана, и тем подобни? Просто вземи да се стегнеш.

 76. vivil says:

  Тази статия е писана от някой безмозъчен чалгаджия…
  Все пак всеки си има право да избира музиката която да слуша, а външният вид на метълите не е ужасяващ. Спрете се вече с такива тъпи статии, все пак България е демократична държава..

 77. Dimityr Chuchurov says:

  ami az mislq 4e ne METAL muzikata kara hortaa v Bylgariq da degradirat a 4lagata i prototiqta deto se izliva v diksotekite – “pevicite” oble4eni kato kurvi i roditelite s niski kriterii i piltyk um za6toto v Metla i Rock muzikata ima profesori , lekari , advokati svetovni li4nosti a v 4algata osnovno katalog za pedali i prostitutki tykato rabotq s horta ot PAINER i jiker mediq smelo moga da go tvyrq ty4e zamislete se dobre predi da pi6ete po telata koe kakvo pravi i za6to se polu4ava tyi

 78. No name says:

  По-жалко, смешно и нелепо писание не бях чела.Жалко! Жалко за невежеството, жалко и за ограниченото ти мислене приятелю. От глупав, по-глупав :-))) освен да се посмеем, май друго не остава :-))))

 79. Ивайло Желев says:

  Хайде сега навсякъде, където видите думичката “метъл”, я заменете с чалга. И ще се получи нещо наистина достоверно.

 80. Павел says:

  Баси измекяра който е писал тая статия,по-добре ли е да се слуша чалга и турска музика?Ами не благодаря предпочитам си метала пък на който не му харесва да не я слуша!ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЛОШ ВКУС ЧАЛГАРЧЕТА!!!

 81. lemmy says:

  Това са думи на една жалка девствена вампирула която няма собствен живот и по цял ден виси вкъщи и пише подобни глупости в педалският си сайт !!

 82. Киро says:

  Това е шега,нали? 🙂

 83. Росен Костов says:

  Не знам кой го е писал това, но да му имам гъбите…

  ФАКТ: Няма метълисти наркомани. Няма метълисти, които регулярно извършват престъпления. Скандинавският блек метъл не е метъл като цяло, групата, чиято снимка е отгоре не свири дори хеви метъл… Средното IQ на метълист е двойно повече от средното IQ на чалгар…

  С една дума мога да ви кажа да идете и да си заврете нещо отзад. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АЗИС, ТОЙ “ЩЕ ВИ ОПРАВИ”

 84. Mai4eto says:

  Брей, голям интелектуалец се е извъдил автора на тази статия 🙂 по-голяма глупост не бях чела. Преди да напише такава помия, защо не беше прочел някой текст на метъл балада например и да го сравни с чалга безмислиците, в които освен за оборотни и напълно тунинговани моми и за едното е**** или за пачки, за друго не се пее, да не говорим, че музиката в 99% е крадена от комшиите ни, били те сърби, гърци или турци.

  • Irrelephant says:

   Определено има доста повече акъл от теб, след като ти си тази, която му се връзваш. Замени метъл с чалга, скандинавско със сръбско, прочети го пак и се замисли…

 85. Irrelephant says:

  Дано не греша, но си мисля, че съм единственият “метъл”, който реално е разбрал за какво иде реч в статията…
  9/10 заради тъпащината на mazniti mietali

 86. Omo! says:

  Най-бунтарската музика ни поробва xD Разбирам, ограничен народ сме, ама чак пък толкова….
  Може ли да попитам този “умник”, който е написал статията, какво музика да слушаме,ние, българските деца? Каква музика има в България, та да я слушаме?

 87. Hooked says:

  TROLL, LEVEL 439932. Така се замислих, след като прочетох статията, че си пуснах Slayer и деградирах!

  • s.e.v. says:

   УЖАС, ПРОДАЛ/А СИ ДУШАТА СИ НА ДЯВОЛА! ХАХАХ
   ПУСКАМ СИ ЕДИН W.A.S.P. И ПРОПАДАМ В БЕЗНИТЕ НА АДА!

 88. Cerax says:

  Я, чалгарска статия със сменено име! Брех, не знаех, че като слезете от масите, сте могли да пишете, бе 🙂 Има надежда все пак, щом успяхте да смените едно име и да превърнете чалгарската омраза в някаква друга. Продължавайте в същия дух, някой ден, можете да измислите и нещо смислено и вярно 🙂 Е, този ден е още далеч, де, но все пак има надежда 🙂

 89. Баси мамата. Имам предложение, хайде да сменим метал с чалга и скандинавски с турски или, както е написал автора ОРИЕНТАЛСКИ, и получаваме префектното описание на чалгарията в БГ. Аз не си спомням по времето на метала да е имало толкова БЕЗВКУСНИ И ПРОСТАШКО КУЕРВЕНСКИ прехи по баловете както тази година, ама какво ли разбирам аз. Но нека да погледнем малко другояче: Метал е подразделение на Rock n’Roll, а чалгата на какво е родственик. Ало изкуствоведа/дка, вземи прочети малко и тогава се пробвай да драсколевиш небивалици.

 90. SoulStice says:

  Моля Ви, преди да си давате мнението ,ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ДА СТАНЕТЕ СМЕШНИ ПРЕД ЕРУДИРАНИТЕ ХОРА ТУК. Нито знаете какво е Сатана да твърдите, че еди кое си действие било сатанинско, нито може да твърдите, че метъла не е музика , а някакво дрънчене и шумове , при положение че има цели направление в метъла, в които активно се използват симфонични оркестри и филхармонии, а чалгарите тук слушат песни, с основно участие на кларинет и тъпан, които се пеят на плейбек от певици без гласови данни, но пък с много силикон. И не знам кой може човек да притежава наглостта да твърди, че метълите са деградирали , при положение че абсолютно всички чалгари могат да бъдат събрани в един калибър – нискограмотни, нискоинтелигентни , уеднаквени (розова/лилава тениска , къси дънки , чантичка през рамото, задължително подпухнали бицепси от финтес , коса почти нула номер,ходене в 10 часа вечерта със слънчеви очила покриващи половината от лицето ), с никакво чувство за самосъзнание. Ако някой се мисли за човек извън тази категория, моля нека да даде отговор (сигурен съм, че дори от структурирането на коментара му ще си проличи невежеството) . За съжаление много хора ще повярват на тази статия без да проверят информацията , тъй като са прекалено заети да стоят omnes die във фейсбук.
  “Deceive yourself by yielding
  to soft words that cause no pain
  Enrich yourself with different views
  Learned without disdain”

  • s.e.v. says:

   Поздравления за изчерпателния коментар!
   Сега да видим какво ще отговорят ”разбиращите” от музика автори! \m/

 91. Dimitrov says:

  Абе вие работа нямате ли си … възпитавайте децата си да мислят , пък те ше решат кво да слушат в един момент. Тва им е най-малкия проблем в българия . Факт , както аз , така и родителите ми (вече поостарели) слушаме всякаква музика ( без чалга ) . Водеща е любознателноста в тоя принцип , ако човек се ограничава в един или друг стил , самия обръч от познания като цяло за това изкуство му е тесен….. и естествено , че ше мисли , че може да дава акъл на хората кво да слушат и какво не……Koй не иска да пие една , две , три бири в парка подяволите ???!!! Автора е идиот , хроничен чекиджия и най-вероятно е прекарал по-голямата част от живота си тъпкан с простотия от родителите си….партийни членове …… аман от поредния крепостен селянин….

 92. Kimmie says:

  yas бе!!! Много си добър 😉 след този пост ме накара да се преориентирам и да стана чалга проститутка,не метъл такава 🙂
  Милко Калайджиев FOREVER!

 93. Dementia says:

  Доста тъпа статия, с която естествено не съм съгласна! Малко неграмотно написана и доста повторения на думата метъл, явно в речника на автора не присъства неин синоним. И да щях да забравя… ПОНЕ метъл бандите си пишат сами текстовете и мелодиите, а не крадат едни от други 😉

 94. Douche says:

  Смятам че, някой си е поиграл да смени думичките “чалга” с думичките “метъл” 😉

  • No Name says:

   Хораааа… чак сега разбрах в каква ОГРОМНА заблуда съм била… През целия си досегашен живот се чудя какво не ми е наред, защо съм толкова тъпа и деградирала, а то защо било.. Музиката ме правела такава… Уфффф… направо не знам… Още сега се обаждам на някой пластичен хирург да си запиша час за уголемяване на циците и слагане на силикон в устата. Може би трябва да си вдигна и малко дупето… Трябва да си запиша и час при фризьор за удължаване на косата, слагане на изкуствени мигли, ноктопластика, а вероятно трябва и да се изруся… все пак Азис (бъдещият ми идол) казва, че “русо гладно нема”. Трябва да мина и през Мола за да направя един шопинг.. нали ще ми трябват някакви по-изрязанки дрешки, къси полички и т.н. И накрая, но едно от най-важните неща е да си направя резервация довечера за актуалния чалга клуб… пък може да обиколя и няколко такива… (Ако някой може да ми помогне по въпроса – да пише.)…. Нали трябва да намеря банана дето да го хвана и чичкотото-паричко дето да ми плаща в зелено-зелено и с бял мерцедес да ме преследва в живота…

   Малееее…. чакай беееее…. к’ва съм тъпа… (явно ме държи още от метъла)…. Е, как ще го направя това като още не съм научила новия ми майчин език – циганския…. Пфууу….

   Тц, тц, тц…. трябва ми спешна ПОМОЩ… някой да ме насочи към правилния път….

   П.С. И търся някой “деградирал металИСТ” и “морално разложена личност” на който да си подаря двата билета за Sofia Rocks, защото категорично отказвам да се “тровя” с тая “гадна свирня”…

   😀 😀 😀 Ааааа-ха-ха-ха-ха……

 95. Di says:

  Дори не си струва да си хабя думите по вас, некултурни, зле изказващи се, и все такива “интелектуални” фенове на чалгата и всяка друга рекламираща порно индустрията музика(извинявам се, че наричам това музика, но термин за блей бек изпълнения с зле направени фотошоп постери не съществува). Бъде все така щастливи в помията си!

 96. Спас says:

  За това ли 99% от населението на българия слуша сръбско , турско и зиганско ? Заради “скандинавския метъл”. Човека написал тази статия е неграмотен , ограничен и не осведомен. Господ да ти е на помощ!

 97. Hades says:

  Душите на всички богоизбрани ще бъдат подложени на вечен терор егото под Сатаната. Времето ви изтича бързо!

 98. ShadowSHunteR says:

  BITCH PLEASE!!!Айде да не отваряме темата за музикалните стилове!Ако метъла е цитирам “Метълът е синоним на самоунижение”,то тогава моя въпрос е следния:Чалгата според Вас какво е?Къде сте видели 12 годишни момичета да се обличат като мъже и да пушат трева?По-скоро сте виждали 12 годишни момиченца да се обличат като проститутки и да шмъркат в името на чалгията на която слушат и копират.Замислете се реално в наща държава има ли музика?Според Вас има и се нарича “чалга”.Имам новина за Вас:”Това не е музика!”.Писнало ми е мишоци да обясняват и да плюят по металистите.Слушайте си гнусната крадена от чужди страни музика и това е!Аранжиментите в тая чалга са крадени от къде ли не.Текстовете се пишат от текстописци,а не от тея дето ги изпълняват-нещо което в метъл музиката не се случва.Обърнете внимание на групи като ODD CREW,VENDETTA и LAST HOPE.Това са хората които творят музика в България!Айде сега отивайте пред телевизорите,пускайте си чалгийките,си слушайте крадените аранжименти и си припявайте текстовете за секс и за нищо друго.

 99. h2o says:

  Метъли,скинове,рапъри,чалгари – Утайка на обществото!!!

 100. s.e.v. says:

  ВИЕ ИДИОТИ ЛИ СТЕ?
  Ха, да видим до какво пък води мръстната ви мазна и кирлива чалгия- половината не умеете да пишете, една книга не сте прочели! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ НАЦИЯТА НИ ЗАГИВА ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС!!!!КОЙ ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА УТРЕ? КУРВЕТАТА, НА КОИТО СЕ ВЪЗХИЩАВАТЕ ИЛИ ГЕЙОВЕ, КОЙТО СЕ ЧУДЯТ НА КОГО ДА ГО ТУРЯТ?
  ПОЗДРАВИ НА ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ И ЗДРАВОСЛУШАЩИТЕ ТУК! LONG LIVE ROCK ‘N’ ROLL! \m/

 101. yordaniy says:

  В кратце мнението ми за статията и автора й…

  Вариант 1: Случайност – Някой си няма работа, чуди се как да си уплътнява времето и в момента се наслаждава на коментарите…

  Вариант 2: Убеденост – Някой изключително плиткоумен си е излял душата с написаното. :slap: Мога само да му пожелая децата му да станат диви метъли, за да пооправят (евентуално) гена във фамилията и да му докарат безсъние…

  Вариант 3: Сарказъм – Някой фен на метъла е написал пародия, в която просто е заменил “чалга” с “метъл”… …и в момента се наслаждава на коментарите… :whistle:

 102. Атанас Комсийски says:

  Ако мислите ,че има нещо достойно в текстове като “С чужда кола влизам сега” “Чикита Чикита” “Доко Доко со мангез” “Изпрати ме пак до нас и така нататък” , ако мислите ,че чалгата не превръща децата в гейове и проститутки , ако мислите ,че е по-добре да слушат Азис или Софи Маринова или Валдес … не знам какво да кажа.Освен това металите съвсем не се обличат като жени И СЕ КЪПЯТ,Обличали са се като жени тези които свирят ГЛЕМ МЕТАЛ , каквито от отдавна няма.А относно личната хигиена – това е до човека , няма значение каква музика слушаш.Ако някой поне малко е слушал метал ще знае за стотиците песни в които се пее именно за достойнство и чест вместо за квартални кръчми , бясно каране на червено и най-култовото ” И СЕ СБИЙ ЗАРАДИ МЕНЕ , ВСИЧКО ЖИВО ДА НИ ПСУВА” .Не знам кой олигофрен реши ,че метала цели да манипулира народа с цел деградация :Д просто тази статия би била адекватна ако се сложи цялата в кавички , но ако някой наистина мисли това – честно казано го съжалявам , защото това е пълно малоумие !

  • Тия де се обличат като жени са от агитката на софийския педераст Ицо Петрофф – комунистическа отрепка, психопат и наркоман, който бе нает само за да опошлява рока, но който е мнооооого далеч от рока и хеви метъла. Близо 30 години съм групар, досега като жена не съм се обличал, а тия лайна против метъла са на принципа де крадецът вика “Дръжте крадеца !”

 103. Виктор Иванов says:

  Много много селска статия, всички сме едни и същи … има пълни селяни “метъли” и пълни селяни “чалгари”, пичове вместо да се карате тука ходете някъде и се радвайте на хубавото време …

 104. Станислав says:

  Първото което е “автора на тази “статия” нека най-малко да отиде да се научи как се пише статия дадена информация която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се проучва и анализира преди да бъде спомената или написана някъде.
  Относно
  метъла , хората които го слушат са много много по наясно с истинските социални проблеми (не случайно защото това е бунтарска музика срещу келявата система ) а не някаква деградирала чалга която е главен инструмент на системата да промива мозъците на хората и където основен елемент са вулгарните кръчмарски и селски текстове на песните! Относно масовото изпростяване…. ХА! Нека да се направят малко статистики да видим първо сред простите колко от тях са метали и колко чалгари (нещо което автора отново не си е направил труда да проучи и е написал абсолютно неправилна и лишена от всякакви факти информация! Относно за дългите коси това е буквално тематика която няма и смисъл да я обсъждам защото ако поне “автора” си беше направил едно мъничко проучване за дългите коси от древността насам с какво помагат на нервната система и защо тогава са носили дълги коси ще разбере колко му е лишена от логика неговата статия!

 105. name says:

  Сега ако застанете зад думите си и излезете от анонимния интернет, ще има смисъл да се спори с Вас.

  • Валентина М. says:

   Ти първо виж как си се “написал”, тогава казвай на другите да излезат от анонимния интернет!

 106. Black Adder says:

  Хахаха, `баси майтапа! Просто сменете на всякъде “метъл” с “попфолк” и ще разберете шегата. Всъщност си е бая черен хуморът.
  Азис случайно да не би в мъжки дрехи да се облича!? Преклоняването пред поробителите си е под формата на бози ала “Перла”, където саундтракът не е на Iron Maiden.
  А и за съжаление, хлапетата предпочит “чакарака” пред “Holy Diver”.

 107. Vlado999 says:

  Папкам си аз сметанка от поръчаната КИФ-ла с двойна доза ЦИЦИликон (обичам кифли с мляко ся …), гледам си аз плакатчето на Гей-зис със (Ж)Шартиерите (ей така просто за бонус втвърдяване) и се замислям за оная 16 годишната дето я отъртихме в петък вечерта в син-селото (или ситито, ако някой “ерудит” го мисли за такова) в отделението за отделяне на преработените отпадаци (за “ерудитите” ще поясня -> т’фа е кенефа).
  И в този почти сюблимен момент, да вземат да пуснат по радиото -> http://www.youtube.com/watch?v=tGtEgyuW5Hk
  (преди да сте чули песента, моля не четете долунаписаното, че “ерудитите” измежду вас няма да го схванат)
  Аз разбира се направо побеснявам, какви са тия пропаганди, как може да ми пеят там за някакви битки, за някакви убийства и някакви терористи и т.н. “Жирафа” ми от гордо изправен (особено след гледането на плаката на Азис), моментално зае поза “плачеща върба” (абе … казано иначе клона почна да сочи надолу). И както съм ядосан почвам да взъня на всякъде -> парламента, президента, мин съвет, агенция за закрила на животните, 69 импулсен телефон и т.н. за да изкажа искреното си възмущение от тази пошла пропаганда, която някаква си група епизод си позволява да прокарва. Разбираме се всички накрая, справедливия съд ги осъжда на смърт чрез разчленяване (така де, нашия съд е най-добрия) и веднага след екзекуцията се прибрах спокоен за будещето на Мангалия! Пуснах си Азис, викнах си нова кифла по телефона (тая беше с тройна доза *и*икон, че мно’о ми се беше припило млЕко). Замислих се … “Ех колко сме си добре, по телевизията ни пеят (полу) голи жени, или полуголи травита, кифлите са евтини, че са много (да живее родната пропаганда), дашни са, че в “модерните” песни точно на това ги учат … абе добре сме си.
  Тия като Епизод не ги знам на какви се направиха О’Шипка да ми пеят, агитатори … някакви деградирали неандерталци. Добре, че няма кой да ги слуша, че да си живеем добре в Мангалия!

 108. Кристина says:

  Потресена съм…..нямам думи. Вие, чалгарите, мръсни, долни на какво ви е научила музиката? В коя чалга песен се пее за мъртав твой приятел, в коя песен се пее за любовта без да се споменават думите “съблечи ме”, “гаси тока” и не знам какви още недодялани изрази създадени за плоския ум на чалга феновете? Кажете ми коя песен носи послание, от което да се просълзиш? Не сте нищо повече от глупази всички вие чалгарите. Елементарна работа! Разберете го най-накрая! Чалга се слуша в България, а МЕТЪЛ СЕ СЛУША В ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!!!!!!!! Не е истина……ходете и прочетете нещо преди да ми се разсъбличате и да ми се кланяте пред изпълнители, които даже и пола си не знаят!

 109. Христина says:

  Явно сме били под Скандинавска власт, не пред Османска. Ей тва е….. а скандинавците били се с нас на Шипка? История четете бе хора….

 110. roxystars says:

  Ако авторът замени “скандинавски” с “ориенталски” и “метъл” с “чалга” се получава доста смислено писание 😀

 111. Vladimir says:

  никой ли не зацепи че това си е чисто трололоаз се спуках от смях

 112. saseff says:

  Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.

  a чалгата във министри и банкери …

  • Ядосаният Скинар says:

   Чалгата превръща хората в изроди!Само кючеци и превръща момичетата курви!Метъла не прави хората изверги чалгата го пправи!!!ЧАЛГАТА Е МАНГАЛСКА МУЗИКА!СЪЗДАДЕНА Е ОТ МАНГАЛИ,А ВСЕКИ МРАЗИ МАНГАЛИ!

 113. metallica73 says:

  kogato Azis sabere 60 000 xilqdi na ,,Vasil Levski,,pri ceni ot 60-70 leva za bilet togava pak 6e govorim!!

 114. Pav says:

  Онзи ден четох едно ревю на TES V: Skyrim, кеото общо взето казваше същото – че играта превръщала децата в сатанисти и отричала всичко християнско. Сега пък метъла бил упадъчна и деградирала музика.
  За мое огромно щастие онази статия се оказа пълна гавра и мега успешен трол. Искрено се надявам и тук случаят да е такъв, защото иначе не ми се мисли. Ако наистина има човек, който го вярва това, то не ние, а той е изпадналия деградирал боклук.
  Anyway, 5/10 понеже си пропуснал да споменеш много неща, например че не се къпем и мЕришем, пърдим и се уригаме навсякъде. Oсвен това не разбираме нищо от изкуство, за разлика от чалгарите, от които почти всеки свири на поне един инструмент и умее да рисува.
  Айде peace out и кур за чалгарската измет.

 115. Aila Haataja says:

  Г-н Световно Неизвестен, моля, преди да сте направили нещо толкова велико, колкото например албума “Reign in Blood” на Slayer, НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ. С какво си мислиш че ни засягаш изобщо? Говори си – не ни пречиш. М, да – и хлебарките сигурно си имат мнение по някои въпроси, но look at all the fucks I give. 😉

 116. LOL says:

  AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHHAHHAHXAHAHHAHAHHAHXAHAHHAHAHAHAHHHHAXHAHXAHHAHAHAHAHAH най-жалкото нещо,което съм чела АХАХАХАХХОХООХАХААхахаааха и мазни кючеци ли да слушаме?пхахаха хаххаа много зле..

 117. Огнения Човек says:

  Който от вас чалгари, прости, долни е написал това, да знае, че вие сте много по-зле от нас. Ние не ходим по барове и дискотеки (във вашия случай чалготеки или бардаци) защото бащите ни не са милионерчета които не знаят какво да си правят парите. За разлика от вас, повечето от нас работят усилено за да изкарват джобните си, а тези които имат късмет и помагат на родителите си. В статията се говори, че сме приели чуждата музика – ами това е защото тук така наречения “поп фолк”, или по-известен като чалга, просто не става за слушане. Ние може да приемаме чуждата музика но поне не правим подобни извращения със собствената си народна музика. Смея да твърдя че всеки един “метъл” е по-музикален от всеки един от вас, олигофрени. Така че най-грубата обида която мога да ви кажа е: останете си такива каквито сте.

 118. Rebel says:

  Колко фъкин прости сте,не е истина. Точно чалгията ви мръсна ги превръща в т’ва. + че НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА се слуша метъл,НЕ чалгия. Писал го е някой яко прост, пъпчив смешник

 119. Rebel says:

  А,да,д,д,а,и да попитам,КАК МЕТЪЛЪТ ЗАРОБВА,СМЕШНИКО,АХАХАХАХ????????????????? Морон

 120. mrrtt says:

  прочетох статията и си помислх “2/10 troll harder”, после прочетох коментарите и си помислих “10/10 GOD OF TROLLING GODS”

 121. Музиката е следствие от културата на хората, не обратното. Причината за неправомерността в характера се търси във възпитанието. Дали ще е метъл,чалга или рап, няма значение. Написаното тук не изяснява проблема, а само изобличава некомпетентността на автора.

 122. Стоян Рафаилов - http://www.facebook.com/stoyan.rafailov says:

  Хаха, авторе, авторе… Ти имаш ли представа къде се намираш. Нарочно си оставям страницата, ако някой иска да поговорим на тази тема, а за автора мога просто да кажа, че е некадърник без бъдеще !

 123. PUke says:

  http://www.youtube.com/watch?v=kBLaiCF23iI&feature=related
  ето как се пее лайв за сравнение а на такива текстове кое им е сатанинското?

  http://www.youtube.com/watch?v=-dQxtShXmC8
  (puke) мялко е трудно да се каже това НЕЩО от къв пол е ама … изводите са си за вас …абсолютна порнография..

 124. Yasho says:

  Защо метъла не е проста музика?
  Този стил в музиката води началото си от зараждането на блуса, или познатата дванадесет тактова блус схема. От тази зародила се края на деветнадесети век музика, бързо се разждат, два от най-авангардните и ценителски стила, а именно джаза и рок музиката.
  Музикалната еволюция на тези стилове е забележителна до толкова, че хора със слаба музикална култура, при сравнение на корените с наши дни не биха открили никакво сходство.Ето защо МЕТЪЛ музиката не е просто аларма и дъндания, това е изкуство с необятен експериментален потенциал и дълбоки корени, вярно е, че за да ти хареса е нужно тренирано ухо, но пък точно това го спасява от елементарноста на комерса.

 125. Джин гиби says:

  Божее, колко мъка има по този свят, Боже…Не съм предполагал, че има толкова много комплексари. Не можах да изтрая до край да изчета всичко…от коментарите, де…
  Идеята на автора не е лоша, но не е ли тази провокация също компенсация на нещо?…

 126. drag says:

  ami az mislq 4e ne e to4no taka za skandinavskiq metal si donqkade prav no ima i po smislena metal muzika a dali 6te propadne6 kato slu6a6 metal zavisi samo ot teb ne samo metal muzikata te kara da degradira6 a sa6to i 4alga i rap i tehno ako trqbva da kajem 4e samo metal fenovete degradirat obli4at se kato jeni pu6at treva i t.n. tova bi bilo laja za6toto tova ne e to4notaka az slu6am metal i nikoga ne sam vzimal narkotici tkaka 4e ne si prav v dne6no vreme hoata sami re6avat kakvo da pravqt muzikata ne e opravdanie za deistviqta na horata mnogo moje da se spori s tova

 127. Keit says:

  Жалка история,написана от човек, който явно е доста умствено необразован. Когато не знаеш нещо, не дрънкай напразно за него, защото явно си проличава колко си зле. Първо каква е тази ‘ориенталска скандинавка култура’?
  Като във всяко нещо и тук има своите издънки. Но погледнете истинския метъл, погледнете посланието,което носи! И ми кажете къде виждате робство? Метълът не е само музика, той е начин на мислене и живот. Метълите са хората, които не се притесняват свободно да изразят мнението си, независимо дали ще бъдат одобрени или не, от заобикалящите ги и от общоприетите норми. Ние имаме свое виждане за света, уникално. И не се стараем да бъдем разбирани, защото никои гении не са били разбирани. Ние сме ние. Всеки от нас е толкова различен и интересен. (разбира се, и тук има онези изключения, които си мислят,че за да си метъл ти само трябва да пиеш бира в някое паркче и да се правиш на простак). А ако аз тук тръгна да упреквам чалга музиката, която създава поколение на курви и проститутки, търсещи по-големи заможни чичковци? Нима и вие няма да кажете, но не всички са такива? Така,че никога не поставяйте хората под един общ знаменател.
  ‘’Той е начин на поведение, той е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, тя е път към канала с лайна.’’ Глупости. Самоунищожението и духовната си деградация човек може да постигне с издигането в култ на онази ориенталска вълна наречена чалгария. Мразите циганите, а ги издигате в култ. Кефите им се?! Що за безмозъчност? Браво кефете се на Азис,а после ние сме вървели по пътя към канала с лайна…
  Мога съвсем спокойно да ви заявя, че рок-метъл семействата са с много по-здрави основи. И онези истински метъли са с много по-будно съзнание от всеки друг срещнат. И вместо да си губите времето да пишете подобни безмислени публикаци, айде първо се образовайте се. Запознайте се с такива хора и чак тогава ги пишете врели-некипели. Със здраве, хора и дано ви дойде мозъка в главата един ден и да оцените истински стойностните неща!

 128. phoenix says:

  Оценявам хумора вложен в тази статия.

 129. Milly says:

  Начии,който е написал тая шитня просто не разбира нищо от музика.Метъла е начин да изразяваш собствено мнение,да бъдеш независим….И всеки има право да слуша каквото му харесва.Що не казахте нещо за дрисливата си чалга??Именно тя превръща децата в проститутки и стриптизиорки!!

 130. Кели .. says:

  Братленце … метала може да е развратна култура,но не й по-развратна от чалгарската .. момичета на по 11,12,13 годинки почват да правят свирки по кенефите ..(при нас т’фа е позор ;} )..почват да носят повече грим от колкото дрехи ..ии к’фо от това нали ?! .. ахахаха после ние сме деградирала култура ..вие имате ли си напредстава как изглежда едно норамлно метал момиче ? .. ако не аз ще ви кажа .. черен паталон,черна тениска на любима група и ако е по-хладно кубинки .. ако е по-топло кецове …
  Земете млъкнете като нищо не знаете вее ! :@

 131. Evil Ork says:

  Ей чалгари, ще дойдем да изядем роднините ви! Вас пък ще ви изтърбушим, от червата ви салата ще си направим, а за маслинки ще ползваме мазните ви очички.
  Аре гледайте си шибаните турски сериали и мълчете, дупедавци смотани. Много знаете вие какво е метъл. Пендели недоносени и пачаври със силиконови трътки !

 132. rising demon says:

  putki mainiiiii 6e vi eba hristiqnskiq guzzz gniite v ADA!!!

 133. Григорова. says:

  Желая човекът, написал тази статия, лично на мейла да ми отговори коя според него е правилната култура и подходящата музика за развиване на младите, а и на старите хора у нас.
  Благодаря!

 134. V. Sabev says:

  Аз се поразрових малко и открих оригинала. Enjoy 🙂

  Характерно за феновете на чалгата е, че когато им кажеш истината, а именно колко жалко е да слушаш балканската помия, те реагират като убодени и вият като псета колко нетолерантно е да говориш срещу скъпата им чалга. Това не е странно – деградирал и пропаднал човек трудно приема някой да му съобщава директно истината. Но тя не се изменя. чалгата не е само подобие на музика, в която мъже се обличат като жени (бръснати крака, оскубани вежди и розови тениски). Тя е начин на поведение, тя е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, тя е път към канала с лайна. Чалгата превръща българските деца в педали и проститутки.
  Ако някой не изясни на децата, че е така, за нас и нашата страна няма никакво бъдеще. Защото от тези деца, които ежедневно се тровят, ще израснат деградирали и морално разложени личности. Къде са българските бащи, чиито дъщери на 9 години се обличат и държат като курви и се снимат голи за Импулс? Те на са мъже. Те са жалки цигани. Ако не е така, е крайно време да го покажат.
  Чалгата не е просто гадната свирня, която се носи от някой гаден бардак, тя е оръжие срещу българският народ, насочено предимно върху българските деца. Хората, които стоят зад появяването на този “феномен” не са хора, а изроди, чието място е в кочината. Освен че една група курви натрупаха купища пари чрез масовото изпростяване, основната цел на чалгата е именно психически и духовно да замърси българският народ, за да стане тя плячка на своите смъртни врагове. Тези, които стоят зад проекта” чалга”, вероятно активно слушат собствената си смърдяща продукция и знаят, че това е средство за поробване на българите. Първо духовно, а след това окончателно и явно, защото морално деградиралият народ не може да се съпротивлява, дори и пред явни безобразия. Това е механизмът.
  Чалгата е синоним на самоунижение, на прекланяне пред поробителя. Нашите предци са предпочели бесило пред чуждата отвратителна ориенталско – циганска култура, а сега мнозина безумци я приемат доброволно за своя “култура” и по този начин плюят върху отрицанието и саможертвата на дедите си. Сякаш са слепи и глухи, сякаш са зомбирани.

 135. Lifelover says:

  Ти си голяма работа, да знаеш!

 136. Ами мога ли да ти еба путката майна ционистка на тебе, шизофреник, наркоман и гей нещастен дето си написал тия тъпотии? Чувал ли си ти някога метъл бре? Що не идеш да си прегледаш болният йеховистки мозък в някоя карлуковска клиника? Да ти го начукам на смърдящия псевдоморал сатанински дето си го написал/а това нещо! Да ти еба чалгаджийската семка да ти еба аз на тебе! Какви роби и проститутки сред метълите бре, аланкоолу! Гледай да не те споходя нейде че тясно ще ти стане и в Щатите нема да се спасиш! Да ти еба главата проста да ти еба аз на тебе! Аз предпочитам най-грозната метълка пред най-красивата чалгарка, щото 1. не смърди, а е чистка. 2. нема силикон. 3. не се шиба за пари с остригани анаболни наркомани и плешиви баровци. 4. ще ми роди деца. 5. не е тъпа пача де друса гюбеци и люби мангали, педераси и чифути, а е горда българка. А тебе ще те завра в приемната на Детска Педагогическа Стая отдето си изпълзял, гнусен комсомолски глист, и ще ти поцинковам кофата ! Ще ти направя очилата на епруветки ! Майка ти и педерас ще еба барабар с всичките ти роднини, сектантски швестер чифутски! Антихрист мръсен !!! Мамицата ти долна !!! Яж лайна и умри !!!

 137. If says:

  Ние българите имаме явно освен проблеми с правописа и кирилицата, но и с понятия като сарказъм, ирония и самоирония. Няма нищо! Само ме е яд за реплики от сорта, че метъла бил само шумове и дрънчене. Такива реплики уеднаквяват метъла с един друг мой любим стил – “ноиз”, който е точно това – дрънчене и шумове. Ако някой се позаинтересува да потърси музика на Симеон Дотков и Suicide Fetish, препоръчаното не е чист нойз и заслужава да се чуе.

 138. Vasil Marinov says:

  I sq kvo da po4nem da slushame dolnoprobna chalga koqto “ne uvrejda bulgarskite deca i ne gi kara da zatupqvat ” porovete se malko za istoriqta i kulturata na Metula i Rock-a i pak shte si govorim 😉

 139. POLINERO Владо says:

  Чудесен,…закачлив текст!! И добре като ИДЕЯ!! Автора да ми се обади да го черпя едно Питие когато е в Клуба ми!! Наздраве Пичове!!

 140. HHH says:

  Всичко е ясно. Тази статия е била за чалгата, но някой обиден фен е решил да смени думата чалга с метъл на определените места. Жалки сте!

 141. Сашо says:

  Цитирам – Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.
  А чалгата ги прави – Монахини ли?!?!?!

 142. Stranger says:

  Деградирал човек за мен е този , който съди даден човек по музиката , която слуша.. Това дали става за слушане или не , не можете да го решите вие за цял свят , всеки си има слух , всеки си харесва нещо в даден стил , не съм метъл , не съм и интелектуалец.. Но малко осъзнаване трябва , едва ли не в тази дребна статия се казва , че метъла е причина за моралния опадък на Българската държава – за такова нещо не може да става на въпрос в никакъв случай , не можеш да кажеш , че нещо с което си доставяш удоволствие , разрушава мисленето ти , мисленето на един метъл-наркоман е такова защото той е деградирал не от метъла , а по рождение , или от липса на възпитание , липса на пример , липса на баща.. Мисленето на един хаус маняк-наркоман е такова поради същите гореизброени причини , и това важи и за чалгара,рапъра,рокера,стебъра,фолкъра,бийбърфена-наркоман.
  Като цяло нелепа статия , чисто и просто заради повърхностно изявените доводи ? (ако мога да ги нарека така) а за духовно,душевно или каквото там поробване говорите , от музикален стил едва ли ще се получи !

 143. Lucifer says:

  По-тъпа статия не съм чел! То да се смея ли, да плача ли? За коментарите няма какво да говоря. Някакви розови чалгарчета се правят на умни и знаещи ахахахаха..
  Обществото на метълите и много по-сплотено, това че на вас не ви харесва НАС НЕ НИ ЕБЕ! Събудете се малко и излезте от тая шибана държава да чуете какво слушат в другите страни, защото явно малките ви мозъчета не могат още да загреят а?

 144. Rock says:

  Какви са тези измишльотини! Искаш да кажеш,че трябва да слушаме чалга като останалите,защото сега това е на мода?! Човече осъзнай се,защо всички сте толкова слепи,мислите ни за наркомани и пияндета,аз например слушам Рок и Метъл денонощтно,но нито пия,нито пуша,нито пък се друсам,а тва за сексът е пълна простотия напротив метълистите са много по-сдържани в това поведение от колкото чалгарите. Друг е въпросът,че половината чалгарки,който познавам и са по на 14,15 ги ебът всеки дневно!Това е въпрос до човека,а не до стила му! Спрете да пишете такива глупости,нямат нищо общо с реалността и оставете народа да избира,какво ви пречи това! И защо за бога тази тъпа и нелепа война между чалгари и метълисти не спре!!! :/ Жалки сте!

 145. Alex I.L. says:

  Ti moito momche koito si go napisal tova si na purvo mqsto izkluchitelno proZD i ogranichen chovek i na vtoro mqsto adski zabluden. Chul si neshto ot nqko che metal muzikata e edi kakva si i to ne ot koi da e a ot nqkoe tupo ciganche – chalgarche i si reshil che imash mnogo golemi topki za da sedish i da pluesh i daje da se osmelqvash da slagash vsichki pod obsht znamenatel. Az sum chovek koito cql jivot sviri rock muzika kakto i metal estestveno i vseki den se kupq imam normalna higiena ne sum narkoman piqnica ili propadnqk zavurshil sum muzikalno uchilishte v sofia qm normalna hrana izglejdam normalno i ne se schitam za tup. A ti qvno si pulnata protivopolojnost na tova zashtoto kato gledam kolko puti spomenavash dumata “bokluk” “gaden” i prochie prosto vijdam chalgarskata ti zloba izpisana na liceto ti bez dori da te poznavam. Oshte neshto kato te gledam kolko si zapoznat s istoriqta na metala mi stava muchno che si se zahvanal s tazi tejka zadacha za tova mislq da te prosvetlq malko. Metala dragi ne proizliza ot Skandinaviq a ot U.K. United Kingdom ,Velikobritaniq, Liverpool i rodonochalnicite sa BLACK SABBATH. Prosto da si znaesh da ne se izlagash pak. POinteresuvai se malko ot horata koito pravqt tazi muzika i dori i tezi v BG kakvi sa interesite im kakvai sa moralnite im cennosti i togava trugvai da pluesh. Ne kazvam i ne otricham fakta che ima pulni bokluci sred horata koito slushat tazi muzika, no ne mojesh da sednesh i da slagash vsichki pod obsht znamenatel.Osobeno puk v tvoq sluchai.
  P.S. : Zaduljitelno mi vurni otgovor !!!

 146. anonymous says:

  хахахаха значи метъла превръща българските деца в роби и проститутки а поп – фолка не … само като ги гледаш как се разсабличат и пеят простоти какво си мислите че е .. в днешно време чалгата прави децата различни а не метъла…метъла се пее за дракони , рицари , свобода и т.н.

 147. Ели says:

  Повече се насладих на коментарите, отколкото на статията… То бива бива кьорави хора, ама чак пък толкова… Откровено си личи, че е анти-чалга статия, даже накрая е задраскано “ориенталска” и сменено със скандинавска, да не би някой да пропусне случайно, че е подменено. Ама що пък да се мисли, по-лесно е да скочиш веднага да храчиш 😀

 148. дар says:

  Ехехехеееее, к’ва глупост е това 🙂 рок и метъл се слуша и кльопа в цял свят бре … западналото българско общество е чалгарско и затова в тая залупена държава на се котира чалга простотия. По добре някой 17-18 годишен тинейджър в парка с бира в ръка от колкото многото дъщерички на 12-13 ооблечени като проститутки. Студентски град е меката на чалгата и утре тия “вишисти” ще заемат ръководни постостове :)))))))))))

 149. please don't think any more says:

  Абе вие чувате ли се бе !!! Българската култура да не би де е мазната чалга ! Всяко момиче от 10 години нагоре се чуди как да си облече по къса рокля и как да и се виждат повече циците.
  И какво това ли е ценностно система??? Друг път!
  Мога да ви кажа, че всичко написано по-горе не е вярно изобщо!

 150. Raya says:

  Хахахахаха!Моля авторът на това нещо, което много трудно може да се нарече статия, да ми разясни дали е по-добре българските бащи да гледат 12 годишните си дъщери да се кълчат полуголи докато около тях звучи дива чалга с текстове от типа “Напипай го…” и подобни.
  За разлика от авторът и поддръжниците му обаче хората, които слушат стойностна музика не прекарват часове злобеейки срещу нещо, което просто не разбират. На всички ни е ясно клишето за “гадните метъли” и на много им е удобно да го повтарят просто защото са прекалено глупави и елементарни, за да разберат за какво иде реч. Много е жалко наистина.

 151. М_В says:

  да ти сера в устенцата…ти си човек явно ,който си стои само в къщи пред компчето и смело изказва мнението си,шото около теб няма хора,които да ти слушат глупостите даже…комплексарщината и липсата на социални контакти,от какъвто и да било вид ти влияят доста…липсата на секс ти оставя достатъчно свободно време да мажеш с лайна по стената…между другото вчера казах не…на майка ти… 😉 Лайноядец Пореден се кръсти ! 😉

 152. 12346 says:

  ЕХо това е снимка от 80-те сигурно,тогава това е било на мода всички са били така и по дискотеките са пускали рок,а скъпоценният ти поп-фолк е бил създаден специално като стил заради тези фолк дивите да си показват цомбите пред България така,че чалгата даже не може да се нарече стил музика и да си чул в някоя друга страна някво такова чудо като в БГ,не а метъла го има из целият свят така,че не ми се прави на голяма клечка и на много модерен чалга най-много се слуша при циганите даже едно време е било само при тях,но ето ,че циганите завземат страната!

 153. Daniella says:

  Аз съм Метълка и не мисля че съм грозна. Още повече, че това което е написано горе, е пълната глупост. Аз бих казала същото и за чалгата, например. Мисля, че това е писано от някой тесногръд и необразован човек. Съжалявам, но силно не се съгласявам. Смея дори да кажа, че метълите са едни от най-интелигентните хора. И колкото и да изглеждат страшни, на тях ,може да се разчита много повече, отколкото на някой долен чалгар.
  Все пак замислете се, масовата музика в България е именно чалга, а тя на какво учи? Как да се събличаш и да се кълчиш по масите? Хаха, с безсмислените текстове, развратените клипове и еднаквото звучене. Това ли е музика?!
  Хаха, наивници, поне в метъла се разглеждат различни теми и аспекти от живота. Всяка нота е със собствено значение. Те са разнообразни и всяка група е уникална по своему.
  Така че преди да говорите и да нападате, замислете се малко и проучете нещата!

 154. In Sanity Concealed says:

  Тази статия показва закърнялостта на деградиралия селски комунист. Помня когато бяхме малки ни учеха, че имената на глупците висят по стените…Която и да си ти nname.org си една чалга във вечен оргазъм от гюбеците и кючеците, без име да – т.е. БГ обществото деградира дотолкова, че малките момичета на по 13-14 припяват “хитовете” на родните певачки. Па те всичките на малки имена се наричат: коя ти Галена, коя Милена, Мара, Нина (може и екстра), Глория (нищо, че е туркиня), Азис (гъзис)…много дълъг списък. Гнус, позор, падение на българския морал и ценности.Това да се пее за банана и нескрито да се правят задявки за секс по най-просташкия начин, жени се сравняват с “тъпи овце”, на Радка пиратка дънките и цепят, водят разни к..ви в квартални кръчми, примерите са безброй във ВСЯКА песновка; мелодиите най – често не са оригинални, я от гръцка, я турска, сръбска песен. Деградацията е пълна. Рок музиката се слуша и пее по цял свят, нашият бълвоч (чалга бел. ред.), този балкански феномен си го има само тук у нас. Безмозъчната/безименната организирана магистрална к..ва ти откъде си съчини това?!? Преписано и поредактирано леко от някой учебник по полит-икономика или нещо подобно от 1982 г. да речем от пропагандата на БКП ще да е. Ти толкоз акъл нямаш драга! Метълите си въртим косите на Сатаната да се кланяме?!? Никога не ми е минало през ума…а вие чудеса на природата силиконени проститутки си въртите гъзовете в поклон на Султана, Турция и самореклама, някой може да клъвне на селските ви сбирки в чалготеките, а ако и гащи нямаш със сигурност ще си имаш клиентела! lmao

 155. Александар says:

  Не създавайте напрежение 🙂 Нека да уважаваме различните и да живеем в мир 🙂

 156. die or kill urselves says:

  Всеки има право на вкус, винаги се примирявам с това, но щом има хора оплюващи метъла, няма как да не се обадя по-строго.
  Таа? Децата чалга ли да слушат? Хм, неведнъж Европа и други страни извън нея са се смели на България заради музиката, с която е най-разпространена в нашата страна. Като започнем от Русия и скандала с хипопотама азис, та стигнем чак до сигурно източници, твърдящи, че концерт на ПАЙНЕР “звезда” в Америка е струвал двойно повече от концерт на Роксет, Тина Търнър и т.н., което е просто жалко. В България защо спряха да искат пари за турнетата на пайнер? Ами защото никой няма да отиде, е затова. А на метъл фестивал се изсипват минимум по 50 хиляди човека, да не говорим за повече, въпреки че са стигали и до 120к за два дни. Защо в училищата смятаха да забраняват слушането на метъл, а мазната чалга да си стои барабар с кифлите. Четох по-долу един коментар
  “метълите нямат ФАШАН СЕНС”
  За кви дебили си говорим в нашата страна. Футбола ни е зле, защото играчите висят по дискотеки и пият с кифлите, волейбола ОК, друг спорт в България реализация няма. Политиците са типични чалгари и те, с изключение на г-н Цонко Цонев и кмета на гр. Пловдив. И двамата РАЗБИРАТ от музика.

  Това е МНОГО тъпа тема и просто съжалявам, че трябваше да кажа всичко това, но просто, да оплювате вкуса на някой е доста тъпо. То си е ваша работа де, не искам да държа сметка какво ще говорите.

  We are few, the proud, the metalheads!

 157. Валентина М. says:

  Моля, моля! Ти, създателю, на тая глупост, явно си най-долният чалгар, който живее в България! Добре, твое мнение, но ако се замислиш, карайки строшената си бричка по магистралите какви виждаш? Проститутка, която слуша метал или такава, която слуша чалга?! Не мога да повярвам какво прочетох. Току що ти обиди над 20 000 деца, които са заклети фенове на тази музика, включително и мен и тва няма кой да ти прости.
  Една антитеза: кажи сега, какво допринася скапаната ти чалга на населението? Не е ли тя, която разваля децата и особено момичетата!? Да не би някое дете като гледа някой мъж, който има грим и лак да иска да стане магистралка? Или пък слушайки противната чалга и гледайки всичките им скапани порно клипове, не иска да си сложи силикон, ако е женска, или пък да има някакви неприлични фантазии на живо, ако мъжко, и да стават някакви изнасилвачи и т.п?
  Ти си просто един гултак, скапан, потънал в лайната от слушането на скапана музика, която, очевидно, е чалга и, който търси малко внимание, човек без работа, който се опитва да наложи скапаното си чалгарско мнение на хората, публикувайки тая глупост в интернет!
  Заключение: Ти си едно скапано, проклето, безмозъчно плазмодо, без едномилиметрова гънка в щраусовия си мозък!
  Благодаря ако сте на мойто мнение и майната ви ако не сте.
  Късмет с чалгата! ^^

 158. nadi says:

  Явно тази статия е написана от някой изключително интелигентен индивид…Нямам думи…Най-много ми хареса частта с проститутките :Д Толкова много се смях.Браво!Малко си сбъркал метъла с чалгата,но както и да е..Божее,за тая държава май наистина няма голямо бъдеще!

 159. johnniepop says:

  Това тук се оказва най-подходящото място за следния поздрав: http://soundcloud.com/nuclearblastrecords/nile-the-inevitable 😉

  Сега с още по-голямо удоволствие ще си слушам новия албум на Opeth, после новия на Gojira, после новия на Fear Factory, после …

 160. Първо- пише се “скъпия им метЪл”. Второ- “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.” Така ли?!?? А аз си мислех, че тази долна помия, която хората наричат ЧАЛГА кара всички момичета да изглеждат като проститутки. Защото не знам дали сте забелязали всички момичета още от 6-7 клас…как излизат “натокани” с късите полички, високите токчета и един тон грим! Да не говорим за “мъжете”, които по-скоро приличат на жени… с розовите тениски, страшно тесните дънки и слънчевите очила. Такава е модата в България!!! А всички вас ви е срам да си признаете, че заради тази ЧАЛГА България пропада и хората стават все по-прости и некултурни! Обиждайте метъла колкото си искате, но има метъл изпълнители, които са на сцената от 30-40 години (което е доказателство за таланта и славата им), докато чалга и поп изпълнителите издържат едва по няколко години! Вярно, има някои “истерични” подстилове в метъла, но никой не ви е карал да ги слушате, нали?! Обиждате музика, която не разбирате! Знаете ли също така, че голяма част от песните в метъла имат СМИСЛЕН ТЕКСТ, ЛОГИКА, ЗАМИСЪЛ, ЧУВСТВА…за разлика от чалгата и поп музиката, които само повтарят неща от рода на “ей сега ако те хвана” и т.н. Няма да ви убеждавам, защото знам, че човек веднъж останал с такова впечатление трудно се променя. Но ще ви кажа да се огледате!!!!!

 161. ДА ЖИВЕЕ ХУБАВАТА МУЗИКА! says:

  Ей,виж сега,не те знам какъв си,но явно не можеш да погледнеш “държавата” ни отстрани. НЕ МЕТЪЛА, А ЧАЛГАТА прави децата проститутки и така нататък. Виждал ли си как се облича днес едно 12 годишно момиче?! Метъла е музикален жанр,който има супер много фенове, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ! Аз лично слушам Рок и Метъл И СЪМ ГОРД ОТ ТОВА,че съм различен от 3/4 от българските деца които мислят само за секс,за това как да покажат гърдите си през тънката блузка и кой е новият безсмислен чалга хит. Точно ЧАЛГАТА разваля народа,виждал ли си един нормален клип на такава песен? Без голота и така нататък…аз лично не съм и силно се съмнявам,че някога ще видя. Мога да ти кажа,че едно момиче което слуша рок или метъл музика (не говоря вече за ЕМО или ГОТ стила и хората които се обличат така) е много по-умно и по-красиво,защото именно не е разголено както кифлите и не мисли за това къде ще се напие и с колко човека ще прави секс довечера. Да НИЕ може да пием бира в градинките, И КАКВО ОТ ТОВА? Мислиш,че само ние го правим ли?! И какво като сме различни от това което ОБЩЕСТВОТО иска да бъдем? НЕ МИ ПУКА ЗА ОБЩЕСТВОТО, ще слушам каквато музика искам,мога да ти кажа,че в една метъл песен има 100 пъти повече смисъл от колкото в една чалга песен. Това,че някои хора не харесват този музикален стил,НЕ ИМ ДАВА ПРАВО ДА НИ СМЯТАТ ЗА ИЗРОДИ! Всеки човек има свой вкус и нещо го влече.Нашия е такъв. ПРИЕМЕТЕ ГО.

 162. Лазарина says:

  Хм…тази статия би била вярна ако думата “метъл” се замести с “чалга” и думата “скандинавска” с “ориенталска”… мом(и)че, защитаваш БГ култура и БГ деца от пошлост и простотия – да, точно – мястото е в долнопробните дупки – т.н. чалга дискотеки, с леки жени и комплексари, с безмозъчни рими на т.н. песни и проститутски одежди…това не е култура – това е падение…

 163. harridan says:

  Ей, благодаря ти, човек! Тъкмо се чудех откъде смърди така на лайна, а то било от iPod-a! 😀

  Някак си обаче ми се искаше да се беше развихрил повече с изразните средства. Докато не почна да се хиля с глас, игнорирайки напълно факта, че съм в офиса, не си дал всичко от себе си.

 164. Проект "Метъл" says:

  Аха, значи смятате че тровим нацията…радвам сте със самочувствие на интелектуални гурута! Нека прочистим нацията от нормални хора! Нека генерализираме! Нека не гледаме детайли! Нека не опознаваме преди да започнем да плюем! Радвам се ,че за вас една цяла култура е нищожна ,а вие сте богове! Нека там в когото вярвате е с вас!

 165. ROXX says:

  MA HORA S MEKI KITKI HI4 NE IM HARESVAM PISANIATA!

 166. Манон says:

  Тия от снимката не са метали ами са някакви рокаджии от 80-те и казвам някакви защото видове рок и метъл има много, но е абсолютно нормално статията е писана от дегенерати чалгаджии който сигурно не са виждали азис що за гей е 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=1vQCEElY3q0&feature=related
  Ей на тия гейове да попаднеш и да си споделиш мнението за метъла, чалгаджия мазен 🙂

 167. Антония says:

  Колко жалка статия..и как си личи че е копи пейст от някаква друга..и колко ли е грозничък низък ,смешен и пъпчив е плъха дето я е писал…хаха жал ми е за вас бре..

 168. fierce says:

  Ти хич не си прост чалгарски олигофрен,не… Айде да живее АЗИС щото е връх в интелекта на държавата и да живее чалга културата щото тя ни помага така силно да просперираме.Умри бе,гнидо лигава ! Бягай в някоя чалготека и се задуши от простотия !

 169. Pavlin says:

  ВЪХХХ!!! Такава изцепка не бях чел отдавна !!! Жалко за изхабеното място, на което се намира “статията”… метали та метали… а е къвто си искам мога да бъда. Пък на който не му харесва да ми лапа чепа и да се оправя… с другите течения в България може да се просперира СТРААААШНОти казвам. Мазни общаци са тези дето си мислят, че само едно течение, било то метал или квото и да е, може да определи човека. Ае чао и да ми лапате МЕТАЛСКИЯ уй чалгари мазни дето сте много напред.

 170. Dimitar says:

  Подкрепям мнението, че някой май е заменил думата “чалга” с “метъл” :D, толкова много простотии на едно място рядко се виждат

 171. Хора, що се палите така?!
  Нямал си работа някой, написал глупост за да се забавлява на коментарите 🙂
  Аз се развеселих доста от статията, но коментарите ме натъжиха. Що обиди и ругатни – от какъв зор?!
  И на самите чалгари им е ясно колко са прости, но така им е по-лесен живота. Не виждам смисъл от спорове 🙂

 172. MadHamish says:

  Готина провокацийка. Ама трябваше малко повече плам и жар, повече изобретателност в характеристиките. Иначе, като гледам, бая народ се връзва, екстра. 🙂

 173. Vesselina says:

  Милички непросветени мазнотии, половината “нормални хора”, които познавам(нормални според вас) след училище отиват на кафе, след кафенето да се ебат, а след ебането на дискотека, а после пак ебане. Защо пускате смешните си “констатации за живота”, когато дори не можете да се похвалите с любима книга, защото освен някоя детска книжка- друго не сте чели, а майките и дори не са успели да намерят време, за да ви прочетат някоя страничка. И вие смеете да говоите за духовна извисеност? Знаете ли, че има метъли сатанисти, православни християни, будсти,шиндуисти, хиндуисти, католици, атеисти (неверници), евреи и т.н. ? И това, че сте видели някой потен метъл след концерт не си мислете, че той не се къпе с векове. Ами какви ще сте вие след 4 часа да куфеете? Искам да ви кажа, че метълите са хора както всички останали и те се делят не на метъли и чалгари и др., а имено на чистоплътни, поддържащи се, умни, прости, лъжци, убийци, крадци и др. Това не е от музиката! Въпреки че не харесвам чалгата, а имено класическа музика, опера и метъл(всички видове), мога да кажа, че познавам както страшно поддържани чалгари, така и дебели мазни мизерници. Кажете ми- вие, противниците на метъла, кои сте да казвате кой какъв да бъде? Вие, кой си мислите, че сте и вие- оглеждали ли сте себе си, а и другите около вас? Нормално ли е за вас, това да ти се виждат прашките от дебелия задник с целулит и стрии? Нормално ли е на едно момиче “нормално”, с класа да му се вижда мръсната презрамка от сутиена? Нормално ли е при нашите криви тротоари, не да си обуеш едни кецове, а да си сложиш 15см токове? Нормално ли е, чалгари? Като не сте просветенив дадена насока не я коментирайте, затворете си устите, нив не ви обсъждаме музиката точно, а външня вид и то не само на чалгарите, аз като метълка се възмущавам от всякакви евтини прояви на държание и съм прочела повече книги от колкото можете само да изброите, в жанрове, непознати за вас. Обличам се с нормални рокли, цветни, с цветя, с панделки, в цветове различно от черно, но съм метълка и да, слушаме си музиката и не ви задължаваме да я слушате както вие си мислите, че всички вашите помии трябва да слушат! Посочете ми 5 имена на български поп-фолк певици оставили следа в световното културно наследство, такива, на които могат да им се направят скулптури, алеи с техните ликове и такива, които ги знае целия свят. Кажете ни ги!

 174. DILLIGAF says:

  Милички непросветени мазнотии, половината “нормални хора”, които познавам(нормални според вас) след училище отиват на кафе, след кафенето да се ебат, а след ебането на дискотека, а после пак ебане. Защо пускате смешните си “констатации за живота”, когато дори не можете да се похвалите с любима книга, защото освен някоя детска книжка- друго не сте чели, а майките и дори не са успели да намерят време, за да ви прочетат някоя страничка. И вие смеете да говоите за духовна извисеност? Знаете ли, че има метъли сатанисти, православни християни, будсти,шиндуисти, хиндуисти, католици, атеисти (неверници), евреи и т.н. ? И това, че сте видели някой потен метъл след концерт не си мислете, че той не се къпе с векове. Ами какви ще сте вие след 4 часа да куфеете? Искам да ви кажа, че метълите са хора както всички останали и те се делят не на метъли и чалгари и др., а имено на чистоплътни, поддържащи се, умни, прости, лъжци, убийци, крадци и др. Това не е от музиката! Въпреки че не харесвам чалгата, а имено класическа музика, опера и метъл(всички видове), мога да кажа, че познавам както страшно поддържани чалгари, така и дебели мазни мизерници. Кажете ми- вие, противниците на метъла, кои сте да казвате кой какъв да бъде? Вие, кой си мислите, че сте и вие- оглеждали ли сте себе си, а и другите около вас? Нормално ли е за вас, това да ти се виждат прашките от дебелия задник с целулит и стрии? Нормално ли е на едно момиче “нормално”, с класа да му се вижда мръсната презрамка от сутиена? Нормално ли е при нашите криви тротоари, не да си обуеш едни кецове, а да си сложиш 15см токове? Нормално ли е, чалгари? Като не сте просветенив дадена насока не я коментирайте, затворете си устите, нив не ви обсъждаме музиката точно, а външня вид и то не само на чалгарите, аз като метълка се възмущавам от всякакви евтини прояви на държание и съм прочела повече книги от колкото можете само да изброите, в жанрове, непознати за вас. Обличам се с нормални рокли, цветни, с цветя, с панделки, в цветове различно от черно, но съм метълка и да, слушаме си музиката и не ви задължаваме да я слушате както вие си мислите, че всички вашите помии трябва да слушат! Посочете ми 5 имена на български поп-фолк певици оставили следа в световното културно наследство, такива, на които могат да им се направят скулптури, алеи с техните ликове и такива, които ги знае целия свят. Кажете ни ги!

 175. daiski says:

  Ми като не ви харесва метъла – стойте си У дОма и ходете на опера! Слушайте си чалга, танцувайте по масите и нека скъпите Ви момичета стават проститутки на по 13-14 годинки!
  Да живее нАуката и интелектуалното затъмнение…

 176. Sabrax says:

  Метълът превръщал българските деца в роби и проститутки! Ха ха ха проститутка слушаща метъл :))))) Ако някой знае такава да каже, с удоволствие ще си я наема:). Уви истината е друга-проституцията и чалгата се водят ръка за ръка.Като се замисли човек, кои са хората слушащи чалга-това са циганите, проститутките и дивите селяни, като под “див селянин” нямам предвит къде живееш, а каква ти е културата на възпитание! Колкото до деградацията, много ще ми е интересно, да се направи проучване за коефицента на интелигентност, при хората слушащи метъл и тези слушащи чалга.Какви ли ще са резултатите???

 177. Vampiressa says:

  Хахаха! Наистина се забавлявам с тази статия! Не мога да спра да я чета!
  Нетолерантното е ти да се изказваш така крайно срещу стил музика, който явно не харесваш и не познаваш. Има деградирали и пропаднали хора навсякъде, но те не са такива заради музиката, която слушат. Метълът не е музика, която можеш да характерезиаш само с това, че мъжете се обличат като жени…това дори не е вярно. Това е просто нещо страшно далечно от чалга стереотипа, толкова различно и непонятно за кифлите и батките, че щом се плашите от това, още по – добре! Да метълът е начин на поведение, на визия, но всеки е свободен да бъде това, което е! В роби и проститутки мисля че се превръщат децата от друга култура(чалга напр.) И какво само метълите пушат трева в България?!? Хаха. Иначе браво – богат речник и добра граматика, чак се изненадах…Но не пиши така уверено за неща, от които не разбираш…

 178. FUCK OFF says:

  Ха-ха.. ирония и сарказъм на доста ниско ниво. Не се излагайте с тези глуповати статии. Поне да бяхте развили идеята си по-прецизно.. Предлагам ви да седнете на дивана и да се занимаете с някое интересно четиво, ще ви е полезно. Току виж е развило маалко въображението, което ви липсва..

 179. Evil Dead says:

  Като изключим че тази статия е писало някое сиромашко циганче мога да кажа само че вашата така наречена “Чалга” се слуша само в България румъния македония турция.Я си размърдайте така и простите ви мозъци и помислете че метъла се слуша в цял свят 🙂 дори и в тези държави :).Та метъла е нещо като религия на за метълите а за вас чалгата е просто едно нещо което ви помага се изсерете сутрин.Извинявам се че написах “румъния македония турция” с малки букви но според мен това не са държави за уважение:) Та скапаната чалга можете да си я заврете в гъза и да си я слушата в “маълътъ” Лек ден ви желая 🙂

 180. Evil Dead says:

  И забравих да добавя че по смешна от тази статия и по неграмотно написана не съм виждал.И както винаги е крадена и с разменени думи но какво да си говорим все пак е писана от чалгар а те умеят само да копират 🙂

 181. Не мога да повярвам на очите си. Това е едно страшно хубаво съчинение на идиот! Авторът ме изумява с изяществото на езика ни, с красивите епитети, които не знае как да употребява и най-вече с идиотизма си. Само искам да вметна, че метъл песните не са кавър на вече съществуващи песни. В метъла не се пее само за това, как ще се напиеш, ще изтрезнееш и пак ще се напиеш. Метълът, също така, сам по себе си не провокира голотата на момичета на възраст 10-12-15 години в заведения. И само да добавя, че голяма част от чалга певците, преди време са се опитвали да се занимават с подобна музика, но са видели, че народа ни е прост и лесно ще го дрънкат с чалга. Благодаря!
  П.С. към автора: Ромите сте все още малцинство, така че не си налагай мнението.

 182. Vikernes. says:

  До малоумната маймуна маймуна написала горния коментар: Ей, идиот, ако те набарам някъде и вашите няма да могат да те познаят!! 🙂
  STFU and GTFO 😉
  Ае, няа да ти падам на нивото, отрепке шибана.

 183. Wtf44 says:

  awe pi4 q si gledai rabotata i si ostavi horata da si sly6at kakvoto iskat i kfo tuka mi se prai6 a ? pedal

 184. yolita koeva says:

  Хард рока превръща българските деца в роби и проститутки.

 185. katorz says:

  “Нашите предци са предпочели бесило пред чуждата отвратителна ориенталска скандинавска култура” koga po tochno sme bili porobvani ot skandinavci i kolko po tochno ima avtora na statiqta po istoriq ?

 186. Михаил says:

  Хахахах… истински ме разсмя тази статийка. Не бях чел нещо по-тъпо от първия Хари Потър насам! Личи си, че си някой прост до болка чалгар, на който му е кипнало да чете анти чалга статийки и постове. Нямаш грам идея за какво пишеш обаче…

 187. Иван Генев says:

  Те такива глупости не бях чел, аха да захапя и видях темата на сайта. Е не мога да се обидя от по ниско интелигентни хора.

 188. Иван Генев says:

  Те такива глупости не бях чел, аха да захапя и видях темата на сайта. Е не мога да се обидя от по ниско интелигентни хора!

 189. BOJE_KOLKO_STE_ZLE says:

  BOJEEEEEEEEEEEEEEEEE PALNA PROSTOTIQ ..tva e vqrno kato zamenim metal s 4alga … ina4e tez,koito ste go pisali o4evidno ste mn izostanali hora,nai-veroqtno slu6ate 4alga i si nqmate ponqtie ot tozi vid muzika..taka 4e ai bez takiva prosti statii molq..

 190. Onibaka says:

  Някой не си е пил хапчетата и го е обзела воленсидеровщина.

  Извинявай, че дъщеря/сестра/приятелката ти те е отсвирила за пича с черната тениска.

  Извинявай, че ако текста не е на български, не го разбираш, и че ако някой по-образован не ти качи субтитри, филма за тебе не става.

  Извинявай, че като пуснат любимата ти песен, някой с повече акъл сменя канала или спира звука.

  Извинявай, че ние можем да се смеем на всеки пример за твоята музика, а на тебе ти трябва 3 часа + google + речник, за да можеш да изкажеш дори нискообразовано мнение за една песен от нашата.

  Но най-вече извинявай, за дето като е раздаван акъл ти си бил на концерт на .

  Надявам се да имаш късмета докторите ти да са си пускали рок и метъл докато са залягали над учебниците, вместо да са праскали кюцеци, и да получиш всичката психиатрична помощ, от която толкова очевидно се нуждаеш.

  В мислите си ние сме с теб. Успех в борбата с олигофренията.

 191. c3k0 says:

  kuf si ti e piko4 na pi6kata mi 4alga 6te sviri6 kato na dydyk drislio
  metala bil skapan maika ti e skapana ot ebane po diskotekite

 192. c3k0 says:

  nedoraslo otro4e na magistralka kfoto si iskam takova 6te sly6am e

 193. V. says:

  Не знам какъв както вие се изразихте “плазмодий” трябва да си освен ограничен, деградиращ, мозъчно изостанал, чалга слушащ имбецил, за да се изкажеш така неподготвено. Не знам кой вие е осведомил, че метълът е само крясъци и стържене на китари. За това позволете ми да бъда този, който ще ви просветли, че метълът си има съб-жанрове (Black metal, death metal, doom metal, glam metal, gothic metal, groove metal, power metal, speed metal, stoner metal, thrash metal, traditional heavy metal) и fusion жанрове (Alternative metal, avant-garde metal, Christian metal, crust punk, drone metal, folk metal, funk metal, grindcore, grunge, industrial metal, metalcore, neo-classical metal, nu metal, post-metal, progressive metal, rap metal, sludge metal, symphonic metal, Viking metal), което като цяло прави около 30 ВИДА МЕТЪЛ, който, колкото и изненадващо да ви се стори, НЕ ЗВУЧИ ЕДНАКВО :ОООО. Това, че вашето деградирало съзнание асоциира метъла само с един от неговите жанрове (който да призная, наистина не харесвам) си е ваш проблем и най-вече ваш пропуск. Защото когато се тръгва да се публикува тъй недодялан коментар за музика, от която НЕ разбирате, поне се постарайте да се запознаете със всички факти! Метълът има изключително силно послание, което не е за всеки, естествено. И това, че някои не могат да го възприемат не им дава право да хулят и плюят жанра музика. Камо ли да изразяват такива силни емоции и “мнения”, че музиката, видиш ли, превръщала младежта в “роби и проститутки”. Роб на какво по точно? Роб на силни текстове и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО сложен начин на свирене. Роб на свободата и силата на свободното мислене, към което се стреми метълът ли? И като заключение метълът е сурова, тежка и силна музика. Не е за всеки! И все пак фактите за важни за такова, меко казано, неподготвено изказване. Благодаря!
  пп. Мнение на човек, който като цяло метъл на слуша.

 194. nonamezzzzz says:

  наистина, правилно, така е, аз лично се осъзнах благодарение на тази статия и от утре, не, даже от довечера минавам на чалга и комършъл гей хитчета за умствено изостанали 😀

 195. :) says:

  Мнодо благодаря на автора,задето така искрено ме разсмя с необоснованите си глупости.Все пак трябва да има и такива хора като него, които да ни напомнят в какъв беден на музикална и изобщо всякаква култура народ се превръщаме.Държа да отбележа,че положих усилие и прочетох цялата статия и да “Поздравления!” – по -голяма простотия не съм чела никога :)))))))))))

 196. Proto says:

  мисля че някой е объркъл метал и поп-фолк … жалко за него !

 197. Пънев says:

  ХАРАБИЯ ЛИ ХАХАХАХАХА ВЕЛИК ВЕЛИК Този ми пълни душата ве маина нема по голем от този заклевам се браво брат ти си аи ся си напи6и и именцето да те видим колко жалка гнида си че омразваш толкова много кво да не би приателката да те е зарязала заради някои по-умен далгокос индивид ?

 198. Милен(не съм метъл) says:

  Чакайте малко!Тук се говори за хеви метъл.Това е музика!Какво ми говорите за чалга?Тук говорим за музика,като метъла,хард рок и не един и два други жанрове,които ще останат вечно в сърцата на хората.визирам дори и операта и класиката!Това е музика.Чалгата няма място.Аз слушам музика,а не чалга 🙂

 199. Борис Георгиев says:

  Смея да твърдя, че слушам всичко и не принадлежа на точно определено музикално направление. Студент съм в София и ходя на чалготеки, на черно и на метъл партита. Истината е, че на метъл парти не съм виждал непълнолетни момичета ( под 16 ) да се кълчат по такъв начин, да пушат, да пият и да притискат интимните си части в тези на хора, които са на очевидно много по – голяма възраст. Не визирам софийските чалготеки в Студ. град, защото охраната проверява на всеки личните карти.

 200. Godless says:

  You’re going down… :)))

 201. Lady Darkness says:

  И тук се намесвам аз! Факта, че наричате метъл феновете “роби и проститутки” ме навежда на мисълта, че бъркате метъла с така известната чалга. Да знаете, че много ме развеселихте. За какво пеят глупавите, силиконови, разголени пайнерки. За секс, пари, разбити сърца и пр. В метъла текстовете имат някакво послание. Музиката се прави с любов и желание, с чувство, а не с жалки глупави ритми и текстове, коитозомбират слушателите. Чалга се слуша само по балканските страни, а метъла… в целия свят! By the way скандинавска култура rlz! 😀 Аз лично не съм я “приела”, но определено ме кефи и някой ден скам да посетя някоя скандинавска страна.. не мисля, че има нещо лошо в това, така че преди да пишете ултра тъпизми се подсигурете с аргументи, а не с жалки клевети!
  Айде със здраве! :)))

 202. fuckyou says:

  koi moje da e saglasen s tva?Samo tiq deto sq si sedat v tqh i biqt po cql den 4ikii.Bili negarski?Abe ei, te negrite imat po hubava muzika ot syrbiq deto tolko im se kefite. I 50 godini “demokraaciq” da ima pak 6te si ostanete sy6tite mi6ki

 203. Алооо лойнярооооо, иди завърши средното, че да ти се разбира какво пишеш, пък после гивори за лайната си!

 204. El Cochino says:

  Авторе, не си даваш сметка, че с една хумористична статия казваш много истини. Прилагам доказателство – коментарите на масовката тъпи метъли, които не са хванали иронията. Проблемът им обаче не е метъла, а масовото затъпяване на нацията. Всички вас поздравявам със следното парче…

  Стадото, наречено български народ
  http://www.youtube.com/watch?v=fNcsDvjN9g0

 205. fuckyou says:

  И аз познавам хора, които харесват друга музика.Ама се търпим.Не става само като се плюем едни други.Харесвайте си чалгата, ама малко уважение.С такива статии само си показвате какви ограничени хора сте.Малко уважение.
  П.С.Рокаджиите пиели,а вие кво паравите?.Мислете малко.

 206. Някъв тапет says:

  Не слушам метъл, но честно казано това е най-тъпата статия която съм чел. Не само че е писана от някой, който си няма ни най-малко понятие от музиката, за която говори, но и този някой очевидно има комплекс за малоценност и се опитва да привлече внимание с подобни простотии. 99% от “фактите” представени в този текст са смукани от пръстите на някой тесногръд чалгаджия с много свободно време.
  Крайно време е Господ да си прибере версиите !

 207. xaxa says:

  хаха :Д ние се къпем , просто вие не излизате от банята ,щот треа си скубите краката и веждите :Д и да се гримирате :Д … пък надали (отделни песни на )queen са скандинавски :Д … поне ме накара да се посмея
  признавам че долу са писали и лапета “метълчета” където също са в мъгла ,но моля ви – не даваите повече на необразовани цигани да пишат статии в интернет xD

 208. Metal4ever says:

  Защо не сравните металите с чалгарите….,ще видите кой се облича като жена—>(азис),кой е по-интелигентен.Но от всичко най-важно е музиката.Heavy Metal музиката е оценена от света,
  а чалгата оценена ли е……..?

 209. Plami says:

  Чалгата РАЗВРАЩАВА!!! Точно чалгарите ходят по заведенията да се напиват и напушват. Какво, по-точно доказват с това…….. че са прости и ограничени? Песните им приличат на порно клипове, а певиците (ако въобще могат да се нарекат такива) ходят по кръчмите да забавляват пияните мъже. Няма да обиждате метъла, защото в него поне има смисъл, за разлика от чалгата. Точно тази долна и западнала музика – чалгата, дърпа България надолу.

 210. RavenLord says:

  Няма пък! Ще кажа ДА. Пукни се от яд, гад!!! 😀 😀 😀 😀

 211. Haunted says:

  Значииии…нека и аз да си напиша коментарчето и да ти докажа, че си наистина много тъп и единствения деградирал и пропаднал човек тука си ти и всички, които нямат достатъчно ум да проумеят, че на тоя свят не всичко е гадната ви чалга, кючеците и гюбеците ! Да започнем от тук- “Характерно за феновете на метъла е, че когато им кажеш истината, а именно колко жалко е да слушаш скандинавската помия, те реагират като убодени и вият като псета колко нетолерантно е да говориш срещу скъпия им метал.” За какъв изказ на истина ми говориш щом като ти самия не знаеш какво представлява метъл културата ? Каква ти истина ??? Всеки може да си мисли, че знае всичко и да критикува другите без дори да разбира това, което критикува ! Аз мога да критикувам чалгата колкото си искам тъй като постоянно съм заобиколен от нея и виждам за какво става въпрос обаче не го правя нали ? Проблема е там, че на вас всички хора с различно мнение и различен вкус за музика не стават за нищо и са идиоти…защото никой няма да тръгне да ви обижда мизерната чалга безпреди това вие да сте си отворили устите ! И следващата тъпа измиюльотина- “Метълът не е само музика, в която мъже се обличат като жени. Той е начин на поведение, той е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, тя е път към канала с лайна. Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.” – И пак ще го повторя…говориш без да знаеш нищо за метъла ! Тия мъже, които се обличат като жени се срещат най-често в глем-а така че не си мисли че във всички поджанрове метъл изпълнителите се обличат така…това просто е техния стил…пък и не ми говори кой се обличал като жена и кой не ! Я си погледнете мазния Азис и тогава ми говорете кой бил жена !!! Значи метъла превръщал децата ни в роби и проститутки така ли ? Или го прави чалгата със еднаквата тематика в текстовете си ? Може ли някой да отрече, че в чалгата се пее за едно и също ? Децата слушат тия простотии всеки ден и когато видят, че и другите го слушат го мислят за готино и модерно, а всъщност е абсолютна простотия ! От малки си промиват мозъците с гадната чалгия и искате после да не хойкат по баровете по никое време, да излизат с идиоти и т.н. Приятно ли ще ви стане ако видите дъщеря си да върти гюбеци по някоя маса, а около нея наредени само кочове, които я чакат да изпие следващото си уиски за да правят каквото си искат с нея ??? Тъпо е да казваш, че метъла прави децата проститутки при положение, че всяка една “магистрална фея” знае на изуст новата песен на Азис и всички други останали нови чалга “хитове” ! “Ако някой не изясни на децата, че е така, за нас и нашата страна няма никакво бъдеще. Защото от тези деца, които ежедневно се тровят, ще израснат деградирали и морално разложени личности. Къде са българските бащи, чиито дъщери на 12 години се обличат и държат като мъже и пушат трева? Те на са мъже. Те са жалки плазмодии. Ако не е така, е крайно време да го покажат.” – Тук отново виждам само глупости, глупости и пак глупости ! Първо-Какво има да се обяснява на децата ? Или по-точно- кой ще им обясни ? Нахаканите чалгарки със малоумните си песни ли ? Те ли ще го направят ?И с риск да прозвуча като някой който се пъчи и иска другите да знаят, че е метъл и, че това е най-великата музика на света (което не е лъжа, но все пак е тъпо да го натякваш на всички при положение, че те не могат да го разберат) – да не кажа във всички (тъй като не всички групи имат една и съща тематика) , но във повечето текстове на доста метъл групи се пише само ИСТИНАТА ! Истината за всичко около нас…тези песни ни карат да продължаваме напред въпреки всичко и всеки, да не се предаваме, дори да живеем на пук на такива нещастни идиоти като ТЕБ драги ми чалгарски читателю !!! Така…тука ще сложа два линка ако някой (въпреки, че не ми се вярва някой да го види) иска да види за какво говорех досега http://vbox7.com/play:59f58823 и http://vbox7.com/play:df48462b ! И не ми разправяй тия глупости, че метълите се дрогирали и т.н ! Тия неща може да ги прави всеки…независимо дали слуша метъл, чалга, хаус, рап, хип-хоп или реге ! “Метълът не е просто гадната свирня, която се носи от някой гаден бардак, тя е оръжие срещу българският народ, насочено предимно върху българските деца. Хората, които стоят зад появяването на този “феномен” не са хора, а изроди, чието място е в затвора.” -Гадна свирня, а :D:D:D:D ? Доста смешно звучи точно от теб ! И все пак не се безпокой…не си единствения глупак неразбиращ от музика, който нарича сложни композиции и текстове написано от сърце “гадна свирня” ! Мога да ти кажа, че това определение се вързва точно със чалгата ! Един и същ мазен ритъм, едни и същи песни написани с малко по-различни думи, едно и също във ВСИЧКИ песни ! Другата част от поста няма смисъл да я коментирам тъй като е изключително ТЪПА и не си заслужава да си хабя повече копчетата на клавиатурата 🙂 ! Ти самият знаеш, че това твое писание е с нищо по-различно от всички други “умници” изказвали се преди теб и явно ще има такива, които ще продължават да го правят ! Ти самият знаеш, че това е пълна глупост !

 212. zakk says:

  Ei sme6nik predi da obijda6 tazi muzika i tozi lifestyle se informirai malko za kakvo stava duma Metal e muzika stimulira6ta buntat za prava i bunta kum izmislenite idiot6tini metalite sa unikalni hora koito ne sa takiva kakvito gi predstavq ob6testvoto te sa dobri kat vidat nqkoi v beda 6te mu pomogbat s muzikata vurvi edin duh koito samo 4ovek ovajava6t se sebesi i s malko um 6e razbere daje be si napravih trudat da go do4eta ne ovajam trudut da nqkuv sme6ko koito sledva dr kat ovca i ima selako vijdane za jivota i otdelno tazi grupa koqto pokazva6 sviri glam rock a ne metal i otdelno muzikata im e velika vzemi se informirai malko ! Za vseki metal rockadjiq blusar ili muzikant s su6tite vijdaniq 6te kaja ne6to koeto trqbva da znaete I to e Streinght Pride Respect Familly

 213. Maugli says:

  е т’ва вече ме разби… метълът правил българските деца роби и ПРОСТИТУТКИ… ако ми покажеш една чалга певица която не е облечена като проститутка, евала ти праа… ‘бахти глупавия народ…
  и металите може да пият по парковете ама не правят проблем на никой за разлика от тъпите чалгарчета които се чудят с кой да се сбият и заядат… и не може да кажеш дали някой е интелектуалец или не заради стила музика която слуша…

 214. чичо гошо says:

  Доживях да прочета материал, възхваляващ чалгата и оплюващ метъла. Обществото продължава да затъва и не разбирам защо продължавам да се изумявам от хорското невежество. Чета ти статията и си мисля, че все пак е хубаво, че поне е написана грамотно, което също ме изненадва. Поради някакви лични причини ли си намразил/а всичко, свързано с метъла? Например някой представител на нашата субкултура да не е постъпил лошо с теб? Искрено се надявам, че някой ден ще разбереш коя от двете посоки по правата метъл-чалга затъва повече и завлича повече нещастни душици със себе си. Хайде със здраве и дано умреш в кофите.

 215. ДГД* says:

  Нека да ти обясня – чалгата превръща децата в пронститутки ,а не метъла вземи си влей акъл малко в тая глава защото заради ей такива като тебе ДЪРЖАВАТА е на тоя хал.
  Чалгата една безмислена простотия която след години ще изчезне! А колкотото до това не сме слепи,ти си сляп и не се виждаш колко си смешен . Само ГОСПОД и ЖИВОТА има право да съди някого ,а ти в случея си НИКОИ . така,че дръж си мнението за себе си ! x]

 216. Todor says:

  Първо да кажа, че видях заглавието и си казах : Ами..да, в настроение съм за смях !
  Значи тва което е написано е НАПЪЛНО НЕвярно, защото идиота, който е писал това е обърнал нещата с чалгата.
  Първо, че металите ся свястни хора, не са “ЗОМБИРАНИ” както е написано, а повечето метъли са свястни хора, пичове, хора които си заслужават да ти бъдат приятели.
  А пък 100% тва е някъв чалгар дето го е написал с поне малко мозък в главата да напише цялата тая глупост грамотно.Повечето от информацията горе се отнася за чалгата. ЧАЛГАТА кара момичетата да се обличат като проститутки, да се напиват и да ги е*ат на купони, да бъдат големите звезди. И точно чалгата кара българския народ да бъде толкова прост.
  И да ви кажа, че един метъл би помогнал на някоя баба да пресече улицата, а един кифльо/кифла би я задминал. Или в рейса всеки един нормален човек, но не и чалгар би отстъпил място на възрастен.
  Това са факти и прости примери 🙂

 217. анонимно says:

  така, нека първо да помоля, метъла да не бъде бъркат с пънка! границата между двата стила е малка, признавам, почти незабележима за непросветени хора (нищо не намеквам с това), но съществува. грешното впечатление за метълите, готиците и рокаджиите е останало именно от пънкарите, не го казвам с мисъл да обидя някого. в днешно време всеки един стил се е променил, малко или много, но защо именно метъла да е свързан с нестабилна психика и достигане на дъното на обществото? бих казала, че именно тази музика е трудна за разбиране, не е за всеки, не е комерсиална, тя е неопорочена и такава ще остане. не тя е причина за гореспоменатите постъпки и поведения на деца, не желая да споменавам от какво реално е повлияно решението на малко момиче да се облича като момче или да се е*бе по барове. само искам да кажа, че това няма НИЩО общо с музиката!! това е въпрос на възпитание и личен избор. и в заключение, нека само изтъкна, че:
  1. комунизма вече отдавна го няма, а смисъла от национализма е нулев
  2. бащата и майката на създателя на тази статия също са слушали рок или метъл, тази музика не е от вчера и няма да загине днес

 218. xGugiTheFreakx says:

  Ауе ейй майка ви ще еба от де го измислихте тфа уе ,трупотравестити?!?!Бахти тъпия народ дет сте -.- как можете да изръсите такава простотия за метълът уе ,лудияя але-ле :Д Ари спрете да си набивате такива филми щот не сте интерестни !

  • xGugiTheFreakx says:

   ДА И ЗАБРАВИХ ДА ДОБАВЯ ЕДНО НЕЩО !! : НЕПОЗНАВАМ ЧОВЕК КОЙТО ДА СЛУША ЧАЛГА И ДА НЕ СЕ ОБЛИЧА РАЗГОЛЕНО И ДА СЕ НАТИСКА НА ВСЕКИ ВТОРИ!!И КАК МЕТЪЛЪТ ЩЕ ПРАВИ ХОРАТА ПРОСТИТУТКИ КАТО НЕ САМО МОМИЧЕТА СЛУШАТ ТОЯ СТИЛ ИИ !!! В ЧАЛГАТА СЕ ПЕЕ САМО ЗА СЕКС И ТАКИВА ЛАЙНА ДОКАТО В МЕТАЛА НЕ ! 😉 ‘ВАА ЕБА УУ ТЪПИТЕЕ ЧАЛГАДЖИЙСКИ НАДУТИИ КРАВИИИИ !

 219. peter_sl says:

  Метала е супер селска музика! Всички чалгари който познавам завършиха по едно-две виши а металите едвам-едвам станаха абитюренти. Искам да ви кажа че чалга звучи и в космоса а метала каде е? Докато не се забрани метала Балгария няма да просъществува.

  • блабла says:

   Ти май не си от тия дето са завършили .. това каква музика слушаш няма общо с образованието.
   Ако е така хайде всички да слушаме Бах и Моцард,та държавата да просперира .. глупак ..
   И честно казано не знам кое е по-селско – Азис или Джеймс Хетфийлд .. на кой от двамата би предпочел да подръжава твоето дете ? 🙂

 220. ПЕЦО РАБОТНИКО says:

  Аз сам много против метала, за6тото само идиоти го слу6ат. Само пални дупки, криви билки и манафи, дека пи4ка не са вишли.

 221. Праведен says:

  Всичко казано звучи много вярно, ако замениш “метъл” с “народна музика”.

 222. IRON MAIDEN says:

  Na toia koito e pisal statiata, da mu sera v ustata mrusna pederaska, i ti umrat decata, da ti eba maikata tupa.

 223. за да ти пробие жалкото нещо което си намисал замени метъл сас чалга защото точно там е истинскя проблем!Вижте се вие ве шибана зган I Blame to everyone of you,викате че “си метаме косите” амми вие ве ко прайте метате си заднизите нали сващаш , ния си мятаме главите ,а вие задниците на койт дет му е мозакът!И я се погледнете отстрани как се убиличате “момчета” сас розави тесника блах , блах…

 224. Damn says:

  Хора, вземете се в ръце, осъзнайте се малко поне!!! Човекът си прави майтап, а вие се нахвърляте като хиени на мърша :Х Чак ми става неудобно колко прости и злобни трябва да сте за да се мятате на някаква си статия без изобщо да се поспрете и да се позамислите над нея… Ако наистина сме такива коне с капаци и приемаме всичко буквално, то ми става ясно защо народът ни е толкова лесен за баламосване и съответно за мачкане.
  Към автора: статията ти е добра и ме накара да се замисля колко сме тесногръди и даже надути точно ние металарите и колко сме близки по акъл и изказ с така любимите ни чалгари Т_Т

  • nname.org says:

   твърде много овце, твърде малко хора…. уви

   • asdf says:

    какви овце ве ей мишка метала е изкуство чалгата е мизерна лигавщина

    • Anglos says:

     РОФЛ. Метъл и чалга – заветната опозиция. Сладко е да се върнеш тук след две години. Само аз ли не слушам само един музикален жанр и не критикувам чуждия личен избор?

   • Ниньо says:

    Forca BIAD!

    2 години и продължаваш да жънеш трол точки. Евала!

 225. mas7er123 says:

  samo METAL be zagubenqk mahni q taq tupa 4alga i drugite naebani pesni kato rapa ili popa ili o6te tam … METALA e nai hubavata muzika !!!!

 226. asdf says:

  МЕТАЛА Е НА ВЪРХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЕ ЧАЛГАРИТЕ ИДЕТЕ СИ ***** ** ****** ****!!!!!!!!!!!!!!!

 227. Господ says:

  Професор Вучков? Това ти ли си?

 228. Предрусал с паркизан says:

  А вие, деца прекрасни, доестихте ли се каква БРУУУТАЛНА гавра е това ? Цялата статия си е просто бъзик, нищо повече и ако все още има маймуни, НЕсхванали това – ами по-зле за тях.

  Работата ми тук е приключила
  Капитан Очевидно

 229. Вен says:

  Аз бях метъл-почитател на времето. Сега осъзнах много неща…..едно то тях е че тази музика е средство за НЛП(нервно- лингвистично програмиране) много мощно, подсъзнателно средство.
  Не само този стил музика е средство за НЛП на западняците, а сегашните льольовци и повлекани (гага) също.
  Най-безобидната музика е нашия поп-фолк..:))

 230. VicTiM says:

  Забавна статия. Не знам как попаднах на нея. Е, интересно ми беше да я прочета цялата. 😀 Не знам защо се впрягатe, хора. Вижда се, че е на майтап, защото всичко написано е в огромен разрез с истината. Лошо ще е ако не е на майтап. То тогава деградирала и морално разложена личност ще се окаже автора. Но ми се струва малко вероятно. 🙂

 231. По-добре изтрий тази статия, защото няма абсолютно никакъв смисъл. “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.”… А Азис, Галена и всички други останали курви в какви ни превръщат, по-точно? Това е смешно. Метъла (няма значение кой стил), съдържа смисъл и милиони чувства в една песен. А къде виждате смисъл и чувства в песен която се пее само за секс? Метълът не е самоунижение, защото първата жена в метъла а именно Доро, пее в една нейна песен, как е против агресията, насилието и прочие.
  Смешно е, безмислено е.
  Нямам думи, това е най-глупавата статия която съм чела някога.
  Нашата музика се случа от… доста повече време от колкото Чалгата, и определено това не са десет години.
  Нашите деца се снимат голи и си пишат по снимките “ти за мен си само секс”, а именно – това е от чалга песен. И не пропадат защото слушат Мерилин Менсън, а защото искат да бъдат като Андреа или Азис.

 232. nwobhm says:

  metala e poveche muzika ot kolkoto vashite chalgi i ako iskash da znaesh ne vsqka metal grupa se oblichat kato jeni ama nqma ot kude da go znaesh tezi koito se oblichat kato jeni sa glam metal grupite a ne vsqka metal grupa i e mnogo poveche mujka muzika ot kolkoto vashata chalga koqto dori i muzika nemoje da se nareche

 233. iv says:

  От толкова време насам не се бях смяла така xD най-вече с това: “Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.” Като го прочетох се смях с глас и започнах да си мисля че наистина ги има и такива хора :/ все пак да погледнем статията от тролската страна 🙂

 234. Теодор says:

  До “приятния” индивид, написал тази статия. УМРИ. Просто УМРИ.
  Ти, чалгарско недоносено братче на циганска проститутка и мафиот, отиди и се застреляй публично. Нито знаеш, нито си слушал метъл през живота си за да знаеш за какво се пее, какво се свири. Единствено “едно ферари с цвят червен” ти е в главата. Платена путка, това си ти! Кво, Майнер мюзик не им изнася, че все по – малко хора слушат простотията им и сега трябва пак да се нападне качествената музика. Зомбито си ти, о мършо миризлива.

 235. Sen Jermen says:

  Заменете думата “метъл” с “чалга” и статията ще придобие смисъл 😉 Моля ви хора, погледнете отвъд всичките глупости, с които ви залива медията. Помислете малко и след това вярвайте 🙂
  Обичайте се ^^

 236. Jsaon666 says:

  Незнаем дали е майтап но бих му набил на афтора един голям чеп в чалгарският му анус.Помежду другото да ги видите мазните смрадливи чалгии как се друсат и се шибат като гърчави прасета в тоалетните.А пък шмъркащите химици дето са се назобили като прасета се шибат в дупенцата щото не им стават корнишонките и тръгнали да ни коментират чисти цървули и кифли майната им.

 237. Джулия Илиева says:

  Абе хора защо не си го начукате така лекичко.А какво да слушаме българските курви ли – като Андреа , Галена . . и там другите леки жени.По добре запазете малоумното си мнение за себе си , защото сте смешни и жалки.Нас ли ще критикувате . . я излезте в събота вечер по дискотеките да видите какво става. . бутат алкохол на 12 – 13 годишни излезли от тях с поли колкото мъжки колан , деколте до пъпа и сутиен с 30мм. подплънки я се осъзнайте . . . и не правете такива коментари щот някой ден на някой ще му писне и ще ходите с посинени очи………………..изроди нещастни .

  • Джулия Илиева says:

   Дори и да е ебавка . . има хиляди , който не са . . тъй , че . . ;д

 238. BloodyNightmare says:

  Ах, ние нечистоплътните, неизкъпани и миризливи метъли. За разлика от вас ‘чалгарите’ където за всяко нещо, лепят етикет. НИЕ поне знаем как да се забавляваме :Д искрено ме разсмя с глупавата ти статия, който и да си ти. Точно в днешно време малките пишльовци и големите ‘цицоманки’ са тези които се излагат, особено ако погледнеш днешната младеж, можеш да си потресен и никой няма да храня, защото ми е пределно ясно какво ще е, ако кажа, че точно в метъла, не да ми цитираш 2,3 групи скандинавски и финладски метъл, намирам смисъл. Като погледеш текста на някой от силикономаните, примерно азис педераса, и някоя велика НЕУМИРАЩА песен! на ДИО, сам ще видиш разликата, в това кое е по- добро. Айде със здраве, дано другия път се научиш на нещо много по- добро 😉

 239. MuseOrphelia says:

  Ми хайде да праскаме кючеците тогава! 😀

 240. Аман от хора без чувство за хумор. Две години и половина по-късно продължават да валят глупостите…

 241. Това ли е пост-а с най-много коментари в блога ? Сигурно поне е в първата десятка 😉

 242. Hitler says:

  ebete si maikata

 243. Хитлер says:

  ебете си майката

 244. kakvo lo6o ima metala
  tapi heitari deto osven da spamqt n6 drugo ne pravat
  kato4eli 4algata e po svestna
  ili bg rapa deto tekstovete sa samo prostotii
  vseki si ima svoi stil za slu6ane
  i toq deto e napisal taq statq ne e ured
  samo metal

 245. samooo metal says:

  kakvo lo6o ima metala
  tapi heitari deto osven da spamqt n6 drugo ne pravat
  kato4eli 4algata e po svestna
  samooo metal
  metala e varha
  tova e za piklioto deto e napisal taq statq
  _I_ _I_ FUCK YOUUU

 246. esi says:

  eii pkliooo ti nz smisala na metala
  taka 4e ne govori
  Метълът превръща българските деца в роби и проститутки
  😀 😀 😀 sme6ka
  naprotiv tova e tvoqta 6ibana 4alga
  to4no 4alagarite sa s nekvi kasi poli kato prostutki
  i az sam metalarka i sam na 12 godini
  tova zna4i 4e sam жалкa плазмодия
  taka pone pi6e v teksata
  e ti nz n6 za metala
  tova 4e slu6a6 metal zna4i 4e pu6i6 i se obli4a6 kato mom4e
  e ne ne ne :d to e sme6no
  ti poznava6 li kato fr nekoq metalarka
  nqkoi metalarki sa svestni i ne sa grozni
  nema6 pravo da pi6e6 taq statq
  6oto vseki si ima svoi stil
  4algar/ka mrasna/en
  FUCKK YOU

 247. so cute says:

  😀 😀 😀 😀 😀 o ne ne razbi me ot smqh

 248. esi says:

  😀 sme6nooooooo
  lele taq statq me razbi ot smeh
  ama to i az sam metalarka
  i sam to4no na 12 godini
  tova zna4i 4e sam tapa plazmodiq
  xaxxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
  a nai sme6noto e Метълът превръща българските деца в роби и проститутки.
  tova po skoro e 4algata
  taq statq e mnogo sme6na 😀

 249. Теди says:

  Не е лесно да си глупак, нали? :ДДД
  Що за простотия е това?
  Не, честно, толкова не съм се смяла от много време..
  Това са пълни лъжи..
  А вие може да си запазите шибаното си комплексарско мнение, за себе си!

 250. esi says:

  1.http://www.youtube.com/watch?v=9EnUgjqYgWE ili 2. http://www.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM
  razliki:1.muzika koqto samo balgarite q znaqt
  2.muzika koqto se slu6a v cql svqt
  1.muzika koqto sled 2 godini nikoi nqma da q pomni
  2.muzika koqto e nqkade ot 90-te i vse o6te se pomni
  1.muzika koqto prevra6to momi4etata v kifli i prostitutki
  2.muzika koqto e smislena i ponqkoga mi u4i na po dobro
  1.tova ne moga da kaja 4e e muzika za6toto ne iskam da obijdam istinskata muzika
  2.velika muzika
  Samo metal!!! <3

 251. I love metal says:

  abe gnusna orodliva mi6kooo mur6lqk dolen kopele mrasnooo
  kiflooo Метълът превръща българските деца в роби и проститутки. po skoro e to4no 4algata
  grozen mazuhist
  fuck you ku4kooo
  _|_ _|_ _|_
  skapana dri6laaa pikla

 252. Anglos says:

  Забавното е, че малцина забелязаха иронията в цялата статия, както и в следващата. Още по- забавно е да видиш как “чалгари” и “метъли” се хвърлят в поредната битка. Изумително е как двама човека с различни музикални предпочитания не могат да се разберат. Това са проблемите на двадесет и първи век. Красота. А стереотипите, макар и представени по този начин, за съжаление са чиста реалност. Твърдения като “ако слушаш това значи си такъв” пораждат възхищение у мен. Ако наистина позволявате на музиката да променя до такава степен светогледа ви- тъжно е. Да, има “пропаднали чалгари” и “метъли, които се наливат с бира”, но музиката в случая не играе роля. Всичко зависи от самосъзнанието и ценностната система, както и възгледите, а подобни клишета можете да задържите за себе си.

 253. Rozalia says:

  tova samo edni 4algari mogat da go izmislat!pulni gluposti!

 254. barin says:

  Ако има по-хубава музика от метъла, по-специално готика, то това не е чалгата. Най-добрата музика според мен е gothic, new age, symphonic metal, doom, viking, pagan, world, folk-black, celtic, progressive, disco’80…….

 255. barin says:

  Ако има по-хубава музика от скандинавския метъл, в частност-готик, то това категорично не е чалгата.

 256. andrea says:

  vijte i az slu6am metal i ne mislq 4e tazi statq e vqrna
  4algata e ocenena samo v bulgaria dokato metala e ocenen v cql svqt
  mnogo metal pesni sa klasiki i vinagi 6te se zapomnqt v istoriqta na
  muzikata
  nqmam ni6to protivn 4algata
  prosto ne q hatesvamda 🙂
  vseki si ima sobstven stil muzika taka 4e ne mislq 4e trqbva
  da pi6e6 takiva statii

 257. nelly says:

  Чалгата е леко порно музика а метала ката кръвта ти да заври :*

 258. metal fen says:

  METAAAAAAAALL (rock) SEKTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP долу чалгата, горе краката на чалга кифлите и ФОСТАТАААААААА! хах

  П.С. Аз пък слушам и метал и чалга и рап и ко..направо съм някав изверг тука 🙂

 259. Морт says:

  Хахахахахаха Метаите сме единствените интелигентни хора чада мои това е инстроментална музика или музика изливаща се от душаа soul music

 260. Rumiana Mihailova says:

  Прочетох повечето мнения направо бях в захлас!Този,който го е написал или е искал да се погаври с психиката на чалгарчетата или…човека просто се нуждае от продължително лечение!
  Но ако реша да последвам примера на писателя,вложил толкова сарказъм то мнението ми би звуало така:
  В нашата мила Родина нахлу едно “музикално”течение,толкова силно и подмолно,че проми мозъците/това е едно вещество,което се намира в черепната кутия и което хората попаднали под влианието на това течение определено не са получили като дар!/,направо ги издуха и превърна младежта в България в пълни олигофрени!Думата ми е за поп-фолка и чалгата!”Музика”,в която трудно се различава долно До от горно До/под До -да се разбира тон от Гамата..за неразбалите…нали се сещате..до,ре ,ми…май не се сещате/,текстове,които са толкова вдъхновяващо прости,че дори първолаците ги наизустяват/и това е идеята/…”Певците” и “Певиците”/ами не съм сигурна дали това е правилната дума,с която да ги определя,но искам да ви дам насоката на мислене/ имат толкова изразително актьорско поведение и никак не се стараят да прикрият силиконово оформените си тела/да се бяха сетили да сложат малко силикон и в челата-да ги трансформират от череп на дриопитек в Хомо Сапиенс/,които сластно се извиват под виещите звуци,че дори децата в детската градина успяват да развият сексуални фантазии/това е целта/!!!Та думата ми е,нека дружно насърчим бъдещите роби,раболепната безмозъчна пасмина да продължава да точи лиги и да осакатява духовно/а защо не и физически,както става на практика/себе си и своите поколения!Създателите на този вид “Изкуство” имат определени цели и са ги постигнали…все пак умни роби на никого не са необходими!!И от мен да знаете Метал музиката е опасна за вашето здраве!!!Тя развива мисленето и ви прави потенциално опасни!!!Така е…Спете …спете… Поздрави от една потенциално опасна!!!

 261. една от грозните "мазни" метълки says:

  не мога да зацепя вече кой коментар е саркастичен и кой сериозен, и това е защото за жалост има много глупави хора които са сериозни в недомислените си думи 😀 😀 😀

 262. Данаил Георгиев Иванов says:

  Пълни идиоти ^^. Чалга – музика за проститутки и гейове.
  Dubstep/House- това дори не е музика, това са машини.
  Rap-друго освен Путки, треви, секс и прочие няма 🙂
  Metal- реализираш, че живееш в ИСТИНСКИ свят, будещ те от съня, пълнещ те с енергия и най – важното RESPECT-а към обществото! 🙂

 263. Anastasia Nikolaevna says:

  НЕ СРАМИ ЛИКА НА СТАЛИН С ГЛУПАВАТА СИ СТАТИЯ ! МЕТЪЛА Е КУЛТУРА ИЗВИСЕНА ДО НЕБЕСАТА ! МРИ В ЛАЙНА КОПЕЛЕ. 🙂

 264. Тино says:

  И простотията не свършва.Какво ви бърка дали някой металяга пие в някоя градинка или не? Сега ще кажете , че чалгаджийницата е най-добре.Ми НЕ.Всеки си има вкус,тъпо е така да пишете за този жанр ,в който има толкова много групи,които са по-известни от вас поп-фолк почитатели.Има песни ,в които се чува по-ясно текстът,а има такива ,в които-не.Post-hardcore-ът си има собствена красота,която никога няма да разберете.Не всички метъл песни са Post-hardcore или Death metal.

 265. Деян Белчев says:

  Хммм, не мисля, че проблема е от музиката, а от самите манталитети. Да те води за носа една публикация, означава, че човек живее в интернет пространството, а не в реалният свят. А това какво слуша всеки, си е изцяло него проблем, аналогичното на това да натягаш на някой какво да слуша, е същото като това да кажеш на един човек как да си хвърля спермата у жената, по правоъгълен начин, по звездообразен, по спираловиден, еми невъзможно е. То човек, ако сам не се научи как да мисли, да живее и разсъждава, то музиката ли ще го научи? Айде моля ви се…

 266. Gerry says:

  вие наред ли сте?! Мога да ви кажа,че аз съм отраснала с металисти и от както се помня слушам метал.Даже мога да заявя че се гордея с това и че не съм като повечето ми съученички,който ходя с някакви хипер късите поли,даже ми викат че съм утребка е нека е така,но да видим след време кой къде ще свърши… !!!

 267. nelly says:

  Металите били мазни и гнусни ли !Ти наред ли си бе ? Да ти дам снимка да ме видиш ,ще видиш колко съм грозна хахаха. в сърцето ми е Метъла и толкоз.Ти не си добре. Хубаво ли е децата да слушат чалга и да ходят облечени като шаврантии?Да се качват по масите и да танцуват на някви там за пари ?Вземете се ориентирайте към точната музика независимо кога и как хора метъла е точната музика.Оставете я, да влезе в сърцата и душата ви пък тогава ще си говорим пак.

 268. Dastosh says:

  Първо на първо метълът е СВЕТОВНА музика (не скандинавска) и второ на второ що не си ебеш майката ТЪПА да не ти я еба аз!?

 269. Радосвета says:

  Метъла превръщал децата в роби и в проститутки ?! Ох,леле. Трябва да си много спрял,за да си мислиш,че метъла ни превръща в роби и проститутки. Трябва да се славим на чалгата ли ?! Да гледаш как някакви жени и мъже (и то какви мъже) се кълчат голи .. Тц .. Просто не знам. Правилната статия е “Да кажем НЕ на чалгата”. Не знам просто .. Метъл ЗАВИНАГИ !!

 270. Ъм, сериозно?? says:

  И така прочетох около 300 коментара…
  Значи, на метълите, четящи тази статия (само за протокола, и аз съм такъв), ще препоръчам да отворят тълковен речник и да проверят значението на думата сарказъм 😉 Не знам дали разбрахте, но статията е шега, не е достатъчно сериозна дори да бъде тролски експеримент с тъпотията на масите.
  Драги чалгари – вие вървете на ма… абе вървете в Пловдив!

 271. Васил Костов says:

  Колко да си зле?

 272. Георги says:

  Тази статия явно някой комплексар я е писал .

 273. Mihail says:

  Tozi koito e napisal tova e basi oligofrena, kak moje da sudi metala taka poneje e vidql edna grupa deto sa svirili edin opredelen stil metal i se obli4at po opredelen na4in da sudi celiq metal q da vzeme da oburne vnimanie na 4algata deto teq 4algarki slagat silikon na koto im padne i hodqt po4ti goli deto sa primeri za podrajanie na hilqdi i hilqdi momi4eta. TI SI BAHTI I OLIGOFRENA I SIGORNO SI NQKOI ISPADNAL 4ALGAR Q POUMNEQ MALKO BE OLIGO.

 274. Метълче проблем? says:

  Не знам дали тва е просто поредната глупава ебавка (с извинение) или наистина някой до толкова малоумен човек дето да си блъска главата и се чуди какво да измисли, за да има какво да напише го е написал, но.. Идея си нямам какво толкова имате проблем с метъла? Някой задължава ли ви да го слушате? Някой кара ли ви да се обличате по даден начин? Окей да оставим това… Кой болен мозък е измислил тая глупост?!?!? И защо никой не казва нищо за чалгата?!! Нима чалгата е нещо уникално и нещо.. на което…. дори малките деца трябва да подражават на чалга певиците със 50 кг силикон в циците?!? Хаха на къде отива държавата ни не знам…. Останах без думи наистина имам много неща за казване, но не мисля, че има нужда да си правя труда да пиша нещо, което всъщност всички българи знаят. 🙂 Чалгарчета кажете не на живота си най-добре! 😉

 275. Алекс says:

  Предпочитам да науча децата си да слушат метъл отколкото Криско,килата и Азис.Защото точно тяи ги учат да стават проститутки и да се дрогират.И да поправя автора,точно пропадналия български рап и чалга подтикват децата към марихуана и други наркотици,и точно от него има деградация и пропадналост.

 276. Nikola says:

  KUCHKOOOOOOOOOOOOOOOOOO KVO BE BE KVO NE METALA TOVA MI E JIVOTA A CHALGATA,A SHTOM SI TOLKOZ ZAINETERESUVAN OT CHALGATA ZAVRIS SI Q V GAZU KUCHKO PROKLETA :@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  • Kris :) says:

   A taka e napstvai gi Edno xybavo mama Im chalgari mizerni prosti da eba zaradi takiva boklutsi Kato chalgarite I chalgata Bulgaria e zatunala v lainata na max :@

 277. Аля says:

  http://vbox7.com/play:649a33da06
  като гледам не е МЕТАЛАРКА

 278. "degradiraliq" says:

  Maika ti gnusna skapan chalgar nemoje da obijdash nqkoi stil samo zashtoto ne ti haresval we pomiqr. V chalgotekite po dobre li e we gnusna svinq???

 279. Nyctophilia says:

  И кое тогава да слушаме чалгата ли? В метъла мъжете не сe обличат като жени, но чалгарите се обличат като за магистралата. Да пишете за метъла по – добре ли е отколкото за чалгата. Или искате да слушаме Криско и новата му песен боклук ,,Видимо доволни”. В България има много малко музиканти които правят качествена музика. И мога да ви уверя, че в метъла не се използват толкова порнографски движения като в чалгата, рапа или и в поп музиката. И мога да ви уверя, текстовете са много по смислени. ЗАТОВА ЧАЛГАРИ ДОЛНИ НЕ НИЕ НЯМАМЕ ВКУС ЗА МУЗИКА А ВИЕ. И заради чалгата деца на по 10-11 години вече са правили се*с повече отколкото някои възрастни.

 280. Hrisi says:

  Please, KILL ME!!!!!!!!!!!
  Какво сега, искате да кажете, че чалгата не влияе на Българските деца????

 281. Denis M says:

  Значи писна ми всеки път като се прибирам и минавам през парка тези метъли да правят жертвоприношения на дявола!

 282. Radostin Ivanov says:

  Мисля, че съм чел точно същата статия, само че за чалгата. Който я е написал просто е сменил чалга и чалгари с метал и метали. Очевидно е, че човекът изобщо не разбира от музика и музиканти. Метала е единственото място където ги има тия неща. Навсякаде другаде музиката и дори изпълнителите станаха електронни. Но вие си слушайте боклуците и оставете истинската музика на истинските ценители.

 283. Yana says:

  Искам да кажа няколко неща за чалгарите.
  1. ЧАЛГАТА НЕ Е НИКВА МУЗИКА.A МЕТЪЛА Е МУЗИКА!!
  2. ЗНААЕТЕ ЛИ ЧЕ,МЕТЪЛА НИ ПРАВИ ЩАСЛИВИ И СПОКОЙНИ (НАУЧНО ДОКАЗАНО),А ЧАЛГАТА -ОТВРАТ!!
  3.ТЕЗИ КОИТО СЛУШАТ ЧАЛГА СА ЗАГУБЕНЯЦИ И ТЪПАЦИ(ᗒᗜᗕ),А ТЕЗИ КОИТО СЛУШАТ МЕТЪЛ СА ЯКИ И ГОТИНИ ٩(。•ω•。)و
  4.METAL IS THE BEST \m/!! CHALGA IS NOTING!!。゚(TヮT)゚。

 284. Kris :) says:

  Mama vi ybuta chalgarska da e*b. Ne metala prevrushta detsata v prostitutki I podobiq a shibanata chalga kudeto ako spru zvyka SI e chisto porno. Mama vi zablydena shtoto zaradi takiva chalga boklutsi Kato vas Bulgaria e zatunala vuv lainata zaradi shibanata chalga. Znaete Li kolko trudno se pravi metal I rock myzika a shibanite vi chalga pesni ima barabani ot kude se pochva s barabanite be mama vi tupa prosta chalgarska da e*a

 285. изчервилият се лимон says:

  Коментарите са цял камион, наистина, но тези, които “си струват” (в контекста на идеята, с която е направена тая публикация, разбира се) се броят на пръсти. За смях не стават, за доказателство колко са комплексирани и първосигнални метълистите – също. Иначе казано – свлачище е този текст, безкрайно слаб.

 286. Хаха99 says:

  Който го е писал това сам си знае,че е голям помяр и скапаняк за да напише подобно нещо 😀 да му еба майката на тоя дето си е направил труда да го пише

 287. VeryDoge says:

  Луди ли сте бе? Да слушам шибаните чалга и кючеци ли бе? Какви кретени трябва да сте,че да захвърлите Metallica,Motorhead,Prodigy,Kiss,Marily Manson(Моя фаворит),Alice Cooper и да ги замените с ония нещастници Азис,Фики и останалите парцали. В историята на метъла никога не е имало и няма да има силиконови,изкуствени певци/певици! Метъла е култура с велика история! Дори не си правете труда да го замените с чалга лайната!

 288. Stoian@Ginev.com says:

  Знаеш ли какво ще ти направя,като те срещна?!? Ще те ИЗКОРМЯ СЪС ЕДИН КАСАПСКИ НОЖ,ЩЕ ТИ ОПЪНА ЧЕРВАТА,ЩЕ ТЕ ОБЕСЯ НА ТЯХ,ЩЕ ТИ ИЗВАДЯ ВСИЧКИТЕ КАРАНТИЙ И ЛАЙНА,ДЕТО ГИ ИМАШ ЛИ -НЕМАШ ЛИ ВЪВ ДЕБЕЛОТО ТИ ЧЕРВО,,ЩЕ ТИ ГИ НАГИКАМ В УСТАТА,ЩЕ ТИ ИЗВАДЯ СЪРЦЕТО С ЕДИН ЮМРУК И ЩЕ ТИ ГО ЗАВРА ВЪВ ЗАДНИКА,ЩЕ ТИ ОСКУБЯ КОСАТА,АКО ИМАШ ТАКАВА,ЩЕ ТИ Я ТИКНА И НЕЯ В УСТАТА,ЩЕ ТИ ИЗБОДА ШИБАНИТЕ ОЧИ И ЩЕ ТЕ НАКАРАМ ДА ГИ ИЗЯДЕШ,ЩЕ ТЕ ОСАКАТЯ НАПЪЛНО,ЩЕ ТИ ОТКЪСНА И РЪЦЕТЕ,И КРАКАТА И ЩЕ ТИ ГИ НАВРА ОТЗАД,ПОСЛЕ.ЩЕ ТИ ОТСЕКА УШИТЕ,КАКТО ВАН ГОГ СИ Е НАПРАВИЛ,ЩЕ ТИ ОТРЕЖА ЕЗИКА,ЩЕ ОГЛУШЕЕШ,ЩЕ ОСЛЕПЕЕШ,ЩЕ ОНЕМЕЕШ,ЩЕ ОКЬОПАВЕЕШ,АМА ПАК ЩЕ СИ ЧУВСТВАШ КАКВО ЩЕ ТИ ПРАВЯ,ЩЕ ТИ ПУСНА НАЙ-НАКРАЯ ЕДНО УЛИЧНО ПСЕ ОТ БЛИЗКИЯ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТ И ЩЕ ВИДИШ КАК ЩЕ ТЕ ИЗНАСИЛИ,А ТИ ДОРИ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА СЕ ДВИЖИШ!!! ПУКНИ,МРЪСНА,ЛОЯСАЛА СВИНЯ,ДОЛНА,ГАДНА,ДЕГРАДИРАЛА ИЗВЕРГ,ОТРЕПКО,С ОТРЕПКО,КУРВЕТИН,ПЕДЕРАСТ И ПУТЬО,ПУКНИ,ДАНО ГОРИШ В ПЛАМЪЦИ ВОВЕК И ВЕКОВ!!!!!!!!!!!!!!!
  Ч

 289. Иво Стефанов says:

  Всеки е свободен да прави това което иска… Но мога да ти кажа, че аз от много малък съм закърмен с такава музика и не съм помирисвал трева все още 🙂 въпреки, че както каза ти 12 годишните пушат трева, ама точно заради метъла :Д Не мисля, че трябва да обвинчваш музиката или децата за това какъв е света, защото всяко дете си има родители и те могат да го насочат в правия път 🙂 А и едва ли ако слушат “Криско” или “100 кила” ще са нещо повече от това каквито са и метълите.(Ако не се правят на ултрасчета) Музиката не е лоша (поне класиките като Metallica, AC DC, Iron Maiden и други) и не мисля, че е нешо толкова проблемно. Всяка една класическа метъл песен има смислен текст за разлика от сегашните пумий в българия. Sad, but true 🙂
  Всеки прави това което го прави щастлив нали? Ако на теб не ти харесва музиката си е лично твой проблем. Мен лично тази толкова непотребна музика (според хора като теб) ме кара да плача, да се смея, прави ме щастлив и много още… Връща спомени и не мисля, че трябва да има хора, които да трябва да мразят музиката. Ако сте фенове на “Азис” аз няма да ви мразя нали?
  Нека спомена, че за 8 години в училище не съм видял дете, което да е повело в грешен път и да слуша метъл главно, защото той не е причината за това 🙂 Но пък всеки боклук, който познавам е чалгар и това на мен не ми говори много добри неща… И сега може да кажеш, че говоря само за 2-3 стила музика. Еми… ДА! Най-слушаните стилове в България. За съжаление :Д Спирам да соля, защото все пак аз съм малко дете и не разбирам :Д

 290. Марти says:

  Абе вие луди ли сте?НЕ на метъла ли?Мръсни чалгари!На какво ще ви научи чалгата?Чалгата ще ви научи само да си въртите гъза в дискотеките!Чалгарките се обличат като проститутки,които подражават на Андреа,Азис и тем подобни!!!Хайде вървете в дискотеките и си въртете задниците!МЕТЪЛ ФОРЕВЕР

 291. Надя says:

  Бихте ли уточнили защо квалифицирате метъла като “упадачен стил” ?

 292. nname.org says:

  ти си жив пример, прекалено си тъпа, за да прочетеш коментарите

 293. Полина says:

  Обичам тее !!!

 294. Надя says:

  Обещавам да си уча уроците и да поумнея!

 295. Ъм, сериозно?? says:

  Не, просто си нямам друга работа, а и обичам да се смея на тъпотията на хората… Без обиди, моля.

 296. Надя says:

  Тъй, тъй 🙂 Наистина си уча уроците, права си – така разбрах, че не си заслужава да опитваш да водиш диалог със същество, толкова несигурно и лишено от идеи, че да редактира чуждите мнения, Ако имаше малко повече ум в главата, щеше може би да се сетиш сама и да се засрамиш, ама нейсе 🙂 Моят коментар го остави така, както си го променила, нямам против, аз наистина си уча уроците и поумнявам, за разлика от други хора 😉 Хайде, със здраве…

 1. October 1, 2010

  […] Това не е проблем за упадъчни стилове като метъла, но дава разлика при по-фина инструментална музика, […]

 2. October 24, 2016

  […] е нулев 2. бащата и майката на създателя на тази статия също са слушали рок или метъл, тази музика не е от […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *