От статуси към книги

Любен Дилов си е издал статусите и някои коментари към тях като отделна книга и се изкушавам да си я взема. Преди време го дискутирахме този въпрос и съм на мнение, че без помощтта на “интернета” е направо патология да напишеш книга. 21-ви век е и толкова дълъг текст не може да се роди в монолог, без в един момент да си загуби смисъла и да се превърне в един хартиено-печатарски фетиш “вижте ме, и аз мога”. Ромео и Жулиета отдавна са спасили света, днешното изкуство е комуникация между хора, които седят на една маса, по един или друг начин.

Някои от последните статуси на Дилов:

 • Не знам дали точно това са мечтали будителите, но днес, в повечето села бензиностацията играе ролята на читалище…Има и добра новина – на концерта на Веско Маринов във Варна, делфините са напуснали делфинариума и започнали да спасяват хората в залата!
 • Моите новини: Бойко Борисов е предсказал на една гадателка кой ще бъде следващия президент на България…Габрово е единсвеният град на света, където децата не си играят с огъня. Свиди им се кибрита…Нещата в Русия не вървят, защото Ленин лежал в мавзолея не по фън шуй. Сега ще го преместят и всичко ще се оправи.
 • Само гилдията на проститутките горещо подкрепя повишаването на пенсионната възраст. Кълнящите се в демокрацията не разбират, че правото на глас не винаги им дава право на избор. Добрата новина е, че „Дав” укрепвал косъма отвътре. Не е добра новина, че имаме косми отвътре…

You may also like...

5 Responses

 1. 8bit says:

  тва кво е сега, туитър книга?

 2. Книгата е готина, защото Дилов е оригинален и има култови попадения, пък и така по-лесно се чете, като всички статуси са събрани на едно място. Лошото е, че от толкова много мъдрост на едно място започва да ти става тежко в един момент. Въпреки това я препоръчвам.

 3. Dani says:

  Често ме разсмива, като го чета, но все пак си е един много странен тип

 4. Влюбен вДилдо – Розов е лъжец и подлец. Не трябва да го подкрепяме като купуваме негови продукти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *