Богатия, бедния и злия

Според изследването на “Economist”, България е едно уникално за планетата място. Имаме пари колкото Бразилия, Русия, Южна Африка и Китай, а живеем мизерно колкото Ирак, където има война и Хаити, където земетресение изби половината паплач, а другата половина гние от холера 🙂

Един поглед през прозореца или в произволен вестник го доказват – тук е Ада. За съжаление това си е нашият Ад, в него врим най-комфортно и колкото и да бягаме, пак искаме някой ден да се топнем в него. Последните 20 години се сговниха нещата, иначе винаги е било доста по-добре.

Големият Въпрос още стои неотговорен: защо така се получи Прехода?

Лесният отговор е: Ченгетата са виновни.

Трудния отговор е: Защото ние всички сме ченгета, половината с фуражки, другата половина без.

You may also like...

5 Responses

 1. Михаил says:

  Изследването (което не е първото световно от тази година по темата), показва само че сме мрънкачи. И преди 20 години си бяхме такива.
  От другия форум:
  Българинът е оплаквачка и ревльо, само хленчи. Затова е цялата работа. Той не може да се весели, да празнува, да се събере с хора. Само му дай да напъва домашна ракия и да псува.

  • nname.org says:

   познавам хора висят по една година без работа, на други им правят дела по донос и се мъкнат 3 години по съдилища докато докажат невинност… мрънкане, мрънкане ама напоследък стана наистина тегаво

 2. nomeansno says:

  мрънкането за мрънкането (мета мрънкане) също е мрънкане!

  • Михаил says:

   Само че на въпросите от проучването (което не е ново, аз писах за него преди няколко месеца, когато беше представено от Форбс), аз явно не мрънкам достатъчно, защото се класирам към предимно доволните от живота хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *