Пенис и приятели

Денис от “Ахат” е готин, но вечерно шоу не се прави лесно, особено без опитен екип зад гърба. Гледах предаването 2-3 пъти и беше хаотично, много паузи, Денис постоянно си намества микрофона и се чуди какво да каже, след рекламите се прави, че свири на китара, а звучи плейбек. Всички са облечени смешно в някакви кожи и шипове, а някакъв полуидиот, Шеката, обикаля без ясна роля, уж контактува с публиката.

“Момичетата на късмета” ми правят най-лошото впечатление, не ми е съвсем ясно, защо се налага да кибичат там. Наталия Симеонова една от безгласните кифли ли трябваше да бъде, докато беше още млада и слаба? Що за естетика е това, в която жената е само декор и трябва да го налапва веднага, след като чуе якия риф на китарата? Китари, мотори, татуси, пияни дебели мъже, отказващи да пораснат? В “чалгата” жените, негрите и обратните поне им дават да пеят, а в тази “рокенрол” реалност са облечени стриптизьорки, които се въртят на подиумче, само и само за да ги дават по телевизора.

Как се менят времената, забранената преди 25 години музика, сега е мейнстрийм, но отсвирена от частните телевизии (и публиката), и се поддържа жива с обществена субсидия…

Откъм добрите страни на предаването се отличават свободата, липсата на сериозен траурен тон, характерен за други “шоу” предавания, леката самоирония, чувството за спонтанност и на нещо небългарско. Денис познава много хора извън вечното присъствие, способни да кажат изключително смислени неща. С малко по-стегнат сценарий и по-прецизно подбрани гости, могат да се постигнат чудеса. Все още се надяваме. Топката е висока и ако я отиграят като хората, това може да стане най-доброто вечерно шоу в ефира.

Евгений Данов аплодира предаването, но някои зрители хич не са във възторг от него:

Това шоу е една поредните тъпотии БНТ. Цитирам : В новопръкналото се телевизионно изобретеине гъмжи от евтини и повърхностни калъпи, всяка секунда звучи “уау”, “йеа”, и “готин”, размахват се сплъстени коси и ръкавици с шипове, “момичетата от екипа” в репортажи споделят ужасяващо мизерните си “мечти”, полуидиоти се опитват да наподобят атмосфера на волна клубна разюзданост, носи се воня от смес на пот, марково уиски и грим. Клетият Денис има-няма десетина думи в речника си, останалите му сподвижници нямат и толкоз”. И т. н. – има много интересни и точни неща. Цитатът е взет от статия на Васа Ганчева във “Уикенд”. Споделям го напълно.

You may also like...

11 Responses

 1. Алекс says:

  Много лошо впечатление прави тоя микрофон. Направо ще ми изкара очите! Жените отначало се чудех за какво са там и какво аджеба е жената котка (???). Онзи скитник в публиката също е с неясна функция. Доколкото разбирам идеята е, че са се събрали приятели да си поговорят сред наети манекенки, че иначе ще е само коч компанията. Все едно скивай какво яко става, като се наберем по купони, дай да го направим и по телевизията.

 2. Това предаване не може да съществува. Нали? Не съществува, това е само някакъв бъзик?

 3. tanoff says:

  “след рекламите се прави, че свири на китара, а звучи плейбек.”

  като цяло е доста странен “музикант”, напъвал съм се много пъти да го чуя как свири на разни концертни изпълнения, но реално бас китара не се чува 🙂

 4. Kiril Varbanov says:

  Е не, честно, не знаех. че съществува такова предаване.

 5. Божо says:

  Ти пък намери кого да цитираш ;D
  Щом Каца Ганчева оплюва предаването, значи е супер!

  Да си припомним въпросната особа какви ги ръсеше за Кембъла.

 6. josh says:

  гледайте Иван и Андрей.. или Слави вместо да се хабите!

 7. pornoid says:

  Личи си, че сте тука само топ-чалгаджии на седянка, щом не знаете Шеката бе. Милев, къв плейбек те гони цял живот, глупости 😀 Иначе абзацът за надеждата много ми допадна. А от тия там бих отстрелял само квичащото прасенце Дзвезди.

 8. пищов мищов says:

  Ич не сте прави ама всеки има право на лошо мнение!
  Особено пък цитата с Праса Ганчева… без коментар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *