Oт транс към траур

Преди:

След:

 

Разултат: 10 загинали

Причините си ги знаем: недоспал шофьор, заспали институции, мързел и безхаберие…

На всичко отгоре логото им е крадено от Смърфовете и Бойко Борисов вече 10 години не се самосезира!

Достоверен коментар от читател@capital.bg

Ентуртранс и наследниците им са жалка пародия на автобусна фирма. Последно пътувах зимата с техен автобус в много лошо техническо състояние – беше ужасно. Или пускаха парното на макс или го спираха – нямаше регулировка никаква. Шофьорите се оплакваха, че работят почти без почивка в сложна схема от свързани пътувания. Когато пристигнахме в София изчистиха автобуса в движение и след 10 мин потеглиха за друго направление поради забавяне в графика . А забавянето беше заради нелегално отклонение до летището да оставят група пътуващи на която “шефа бил обещал”. Най-фрапиращото от цялата история е че на една от гумите вместо 10 болта имаше 9. Единият (явно скъсан при ремонтни работи) си беше обилно ръждясал в зоната на скъсването, което значи че не е от скоро. Много ми е интересно – как такива автобуси-морги биват допускани да возят хора. И как подобни фирми получават доста апетитни като времева зона и дестинация маршрути.

 

снимки: БТА/Дневник

 

You may also like...

9 Responses

 1. Алекс says:

  Нарича се фиктивен годишен преглед. Плаща се и минаваш. Iмаше заснети такива случаи чрез журналистически разследвания. Резултат е нула и пак ще не нула и след този случай. Живеем в Абсурдистан.

  • Алекс says:

   Нарича се фиктивен годишен преглед. Плаща се и минаваш. Имаше заснети такива случаи чрез журналистически разследвания. Резултат е нула и пак ще е нула и след този случай. Живеем в Абсурдистан.

   • dzver says:

    Миналата година не ми направиха преглед, а като ми видяха очуканото рено ми взеха 35 лева и ме пуснаха. Тази година отидох на друго място, където ми прегледаха колата.

    Трябва да се затегне контрола на ГТП.

 2. Manuelle says:

  Пътувала съм няколко пъти с Ентуртранс винаги в нови и поддържани автобуси. В един от курсовете обслужването беше направо като към кралски особи.
  Гледам да не обвинявам така ожесточено, макар че днес изгубих много близка моя приятелка в тази катастрофа…

  • pinok says:

   И аз съм пътувал. Единият път беше в автобус с размери като за деца – колената забити в предната седалка, отстрани подобно..
   Друг път взеха повече пътници отколкото седалки имаше, та или седяха прави на пътеката или седяха на нея.
   Не знам дали беше някое от тия пътувания, но се отбиха и в Пловдив и в Сливен да натоварят/разтоварят пътници и в резултат на това пътувах 7 часа до Бургас..
   Призлява ми само като разбера че някой се е набутал да пътува с тях.

 3. Все Бойко ви е виновен на вас…

 4. Дечо says:

  Двете снимки въобще не може да се сравняват.

 5. Така е, не искам да знам фирмите, които провеждат фиктивни годишни технически прегледи, колко души имат на съвсестта си.

 6. ss7 says:

  @dzжер ,

  баси требе да сменя пункта, моята не само я гледам ами я човъркат половин час. гледат за луфтове , шарнири , мерят С02 , даже се усъ;мниха в апаратурата, щото много малко показвала ( ама кой да види че двг е евро4). Само дето още малко не хванаха и да я ремонтират. И всичко това за 5 годишна кола.

  Па спирачни , а аз им викам, а ми прецакахте гумите (нови с много грайфер) , после ще плащате .

  На другия преглед ще включа 4х4 и ще им гледам сеира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *