Демонът

Вече 10 години откакто Костов не е премиер и фактор в политиката, а още го разнасят по вестниците. Превърнал се е в нещо като Торбалан. Неслучайно има 150 вица, които иронизират цялата тая работа.

Каква случайност, точно докторът по политикономика да е единственият, държал дясно правителство в “демократична” България, цели 2 години.

По негово време също се крадеше, но от по-малко хора, нещата бяха тръгнали да се нормализират… Поне депутатите знаеха от коя страна в парламента да сядат и за коя групировка работят.

Не вярвам в способността му да спечели каквито и да било избори, но го уважавам, защото е сред двамата политика, опитващи се да противостоят на руското енергийно лоби. Което купи Бойковци, Първанковци и останалата част от “политическия спектър” за няколко тиквени медала и шепа жълти стотинки.

You may also like...

18 Responses

 1. Оставяйки настрана страховия комплекс от полуграмотни преподаватели по висшите училища, политикономията се появява още през 17 век с Адам Смит. А в момента в УНСС я наричат с елегантната транслитерация “икономикс”. 😀

 2. chaotic says:

  че кой е вторият политик?

 3. vesela says:

  икономика + математика е сериозен актив, аз и заради това до уважавам

 4. doni says:

  верно, кой е другият? филип димитров?

 5. Според мене има още хлеб в него.

  • nname.org says:

   има камиони хляб в него, но един лидер трябва да е ИЗБИРАЕМ 🙂

   с 20 000 души твърд електорат не се печелят избори и не се взема власт

   • Под “избираем” имаш предвид “способен да получи мнозинство”?

    Ако ли да, съм съгласен, но това ми изглежда да е неговият личен таргет.

 6. Михаил says:

  Ако вземе се откаже, кой ще е виновен за всичко?
  Аз мисля че сега всички партии му плащат, за да дразни читателите на Монитор и новите таблоиди – някак стана по-вреден от Жан, Софиянски и Доган взети заедно (айде да не казвам други, че ще навлезем в спорове).
  Както е мотото на “новините” по битивиту – Истината била въпрос на гледна точка.

 7. Bloodymirova says:

  Баща ми го псува редовно, че продаде Нефтохим на руснаците – като служител там видя за какъв чеп (не) стават Лукойл. Друг е въпроса какво щеше да стане, ако бяха продали рафинерията на някой друг. Костов се беше обградил с кофти хора и това му беше грешката като цяло.

  В момента точно имаме много нужда от дясна политика и здрав разум, а не политика на “на ви църквите и магистралите – бъдете доволни” без грам прозрачност и грам реформа. Просто вече не можем да си позволим да продължаваме да наливаме пари в прогнилите пенсионна и здравна системи без да ги закърпим първо. Да не говорим колко грешни пари ходят за МВР (100 млн само за подслушване!) и администрация.

 8. The Hierrogrammate Tzadkiel says:

  Ако приемем, че влизането в ЕС е неоспоримо добро (това беше май последния влак за следващите 10-15 години), трябва да се откажем само за момент от “всички са маскари” и да признаем, че серия от три правителства, плюс четвърто в момента, следват една що-годе кадърна, и най-важното, последователна, про-западна политика.

  Да, тази серия е Костов, царя, и (пфу) Станишев. Плюс Бойко в момента. Сега че не стана България богата държава с щракване на пръсти, не стана, ама няма и как. А и че се краде, краде се.

  • nname.org says:

   говориш за някаква външна политика. такава дефакто нямаме, носим се по течението на околните държави и се “борим” с решаването на елементарни вътрешни проблеми

   виж гърците колко милиарда източиха от евросъюза, а ние с безброй уговорки само успяхме да влезем

   • The Hierrogrammate Tzadkiel says:

    Гърците не са ги източили тия пари за пет-десет години. Бе да мине малко време, все си мисля че поне тях може да ги стигнем. Мечтата ми е българи да откриват шивашки цехове в Гърция.

    А за решаването на елементарни вътрешни проблеми–колко мислиш, че могат лелките в общините? Мат’ряла си е проблемен, каквото и да си говорим.

 9. Петър says:

  Доста правилно изказване!

 10. Костов управлява 4, а не 2 години.

  • nname.org says:

   на втората година направи промени в кабинета и обърна курса на кораба доста по-вляво отколкото му се искаше

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *