Топ 3 на авто боклуците

Продукти с ниска цена и трагично качество, които можете да си закупите от “търговката мрежа” и после горчиво да съжалявате.

 

1. Синя вода. Би трябвало да е препарат против обледяване на стъклата, но е само вода, сапун и синя боя. Обливаш с него и получаваш толкова дебел и здрав лед, че няма как да си размразиш стъклото до пролетта.

 

2. Помпата на помпите. Става безпроблемно за надуване на балони, но при първата среща с автомобилна гума се изкривява и полита към кофата за боклук. Ако беше от по-дебела ламарина, щеше да работи, но уви. Предполагам е измислена за велосипеди.

 

 

3. Въже за бесене на китайски производители. Само сега, само срещу 5 лева получавате уникален уред, който не става за нищо. При закачане и теглене на нормална кола започва леко да се разплита и около третия път се разпада. Евентуално за Трабант, Панда или по-лека кола би вършило работа, но това не е обозначено по никакъв начин на етикета. Настроено е да се разваля на поне 300 км от София.

 

 

You may also like...

16 Responses

 1. lanzz says:

  тоя тип помпи се кривят и при опит за помпане на велосипедни гуми, изпробвано е.

 2. Ха-ха, ползвал съм ги и трите и съм страдал. Само въжето, в интерес на истината, издържа. Но съм дърпал само VW Polo, което си е малка и лека кола.

 3. Ох, ох, ох. Колко си прав!

 4. mindbolt says:

  Има и по-лабави… Компресорче тип “китайска инженерна гордост” – скапва се след точно 3 мин. работа на “стайна температура”. Крик от висококачествена високовъглеродна стомана “ементал”…. Примери да искаш!

  • nname.org says:

   Компресорчето го имам и е вече на боклука. Също чистачки, които се саморазпадат, и инструменти, които не са за силно затегнати гайки 🙂

 5. Аз имам точно такова въже, и сигурно съм го ползвал повече от 20 пъти(слава богу лично аз само 1) и още е здраво, но според мен то влиза в процента на изключенията 🙂

  • nname.org says:

   това черното се разцепи, а отдолу не е възел, бримката е залепена за основната част на въжето с лепило…

 6. Val says:

  Синята вода става за чистачки . Действа особено ефикасно при Севлиевска мъгла.
  Крачната помпа се разглоби още на второто помпене . Също тествана 🙂

 7. Фабричните инструменти, особено криковете и ключовете за болтовете на джантите също не са стока. Обаче пък вече имам железен ключ за джантите, тип “кръстачка”, супер яки кабели за ток и добър компресор.

 8. Алекс says:

  Редно е да има аналогично Топ 3 на качествени авто аксесоари, защото така няма баланс между хейт и лайк.

 9. tarikata says:

  1. “Препарат за зимно? почистване на автомобилни стъкла” – къде видя, че това е против обледяване? Ако не си сигурен в избора си – питай някой химик колко трябва да е минималното съдържание на етиленгликола при 1л антифриз.
  2. Помпата е с два цилиндъра, така че тънката ламарина наистина е проблем. Отделно аз не бих си купил помпа, на която накрайникъ не се завива към вентила, а се притиска с лостче. Да, schrader клапанът има резба отвън по тялото (има и отвътре, за навиване на самият клапан, който по принцип трябва да се проверява дали изпуска).
  3. Разплитането можеш сам да го оправиш, но чукча писател … И това не е уред, не е и въже за бесене на китайски производители. Това е въже за теглене, което е минало тестове при проектирането му за продажба в EU, тоест е тествано дали ще издържи да теглиш МПС с тегло до [citation needed] при определени метеорологични и пътни условия.

  Въобще в този сайт само пишеш, защото няма на кой и къде да се оплачеш, или защото така е модерно?

 10. “Настроено е да се разваля на поне 300 км от София.”
  Това постижение само по себе си е рекорд. Материалите използвани за производството му са неподходящи за работата му като въже за теглене. Сглобката му е на същото ниво.
  Би намерило мястото си на пазара, ако стоеше под етикет “въже за привързване на багаж”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *