Блоговете са мъртви, да живеят блоговете

Пътят на информацията днес:

соц. мрежи > блогове > (евентуално) аналитични медии > книги

По този начин безкрайният брътвеж изкристализира в смисъл и рано или късно – в знание. Под аналитични медии разбирам вторични блогове, списания, вестници, телевизии, всякаква паплач, която се има за нещо повече от “масовата публика”. Дали е на хартия или по интернет, няма голямо значение. Хартията е по-удобна за четене в големи обеми, а книга вече не наричаме физическия обект, а едно смислово цяло.

Айфонът, за който брои две заплати, не ти е даден от Господ Стийв, а е продукт на технологична еволюция, която се случи напълно без хартия и беше хостната на WordPress. Технологиите в бялата кутийка бяха изобретени една по една от едни хора, приложенията бяха написани от други (прочели по интернет как се пишат), насоките за развитие бяха дадени в постове от трети, пазарът и възможностите за (бърза) печалба бяха описани от четвърти и т.н.

В крайна сметка свободно изразеното мнение се превръща в гръбнака на днешната цивилизация. Корабът плува, а ти щеш-нещеш се возиш на него, дори и да не си съвсем наясно и да си убеден, че работиш на друг кораб.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *