За МЕТЪЛА с любов

You may also like...

3 Responses

 1. public image says:

  Ахххх тази пантерка 🙂 Разбира ги нещата 🙂

 2. Skunksa says:

  За жалост и това не е много точно.

  Да, публичният образ на пънка е откровено отблъскващ, а думата пънкар предизвиква неприятни асоциации в съзнанието на хората – нихилизъм, наркомани, упадък.

  Но това е една малка част, която обаче е комфортна за възприемане и назидание. И ние хората обичаме да съдим за една група хора, давайки за пример най-недостойните й членове.

  От пънка произхождат и доста други стилове, които са се обособили вече като отделни такива, но и от хардкор пънка освен групи със силни социални послания, прокламиращи не упадък, а будно съзнание, критика на съвременното общество и т.н. Също от пънка се заражда и движение като straight edge, което чрез музиката на банди като Minor threat използва, за да достигнат до младежта и да представят идеята за живот с чисто съзнание неопетнено от алкохол и наркотици.
  И ако човек посети различни фестове и концерти ще види, че образите, които отвращават и за жалост са станали нарицателно за пънкар са малцинство, а често дори и не влизат на самите концерти. Те са пънкари не заради друго, ами заради упадъчния имидж и извинението да са такива. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *