НРБ на КТБ

KTB_Spekulanti

Дори една невзрачно изглеждаща банка, като тази, може да бъде нещо много опасно за цялата държава.

“Капитал” са написали очерк, който хвърля доста светлина върху обществената тайна, че Цветан Василев (ака Борат) е налапал половин България.

Преди 10-тина години е получил няколко стотин милиона от държавни фирми на нисколихвен депозит. Започнал е да ги развърта, като си е отпускал кредити сам на себе си и с ресурса е изкупувал безброй бизнеси, медии и задници на политици. Според слуховете вече държи бТВ и Пиеро 97, изкупени чрез кредити от Краси Гергов.

Текущите му активи от 9.7 милиарда са около 12% от БВП, което в една бананова република го прави пожизнен цар с право да посочва и отзовава депутати, съдии и цели правителства. Цветан Василев има само един реален конкурент – мутрогрупировката ТИМ. Не знам дали е по силите на Плевнелиев да му окаже някаква съпротива.

Дейността на КТБ е строго табу за всички политици и медии, но беше споменавана веднъж-дваж месечно от “Капитал”, което бе достатъчно да вкара Иво Прокопиев в черния списък на Пеевските медии. Сега атаката е фронтална и статиите са изчерпателни, защото е започнала медийна война и нещата са доста живот и смърт.

От едната страна на фронта е полу-плурализма на “Икономедия”, а от другата – пълният медиен контрол на Василев-Пеевски. Ножът е до кокъла, а кокъла е твоят личен гъз, драги зрителю.

 

You may also like...

3 Responses

 1. Bloodymirova says:

  Цветан Василев в момента се стреми да се набълбука с медии, телекоми и ако може всичките мултиплекси за цифров сигнал на ТВ (5 от 6 са негови, или на свързани с него фирми). Има слухове, че иска да си купи Нетинфо сега. Та проблемът – чрез медиите подстрекаваме народеца срещу определени хора, дет ни пречат – ще се задълбочава много повече. Скоро ще имаме медийната свобода на Конго.

  А тимаджийските активи вече са над 20% от БВП, освен това имат собственост в Македония, Сърбия и Татарстан. Дори само да сложиш това, че националната авиокомпания, летищата и пристанищата са техни, и се сещаш за какво иде реч – абсолютна концентрация на пауър. Няма какво да ги спре тях, щото на никой не му стиска да направи разследване, а те вече почти изчистиха целия бизнес и скоро няма да има и за какво да ги съборят.

  • Seascrambler says:

   @Bloodymirova:

   Такова нещо като национална компания не съществува. Летищата са на Фрапорт, Варненското пристанище е държавна собственост, Бургаското се стопанисва на концесия от “Параходство Български морски флот” АД… Други комунистически лъжи да споделиш?

   • nname.org says:

    ТИМ имат съучастие в концесиите, което не е баш собственост. транспорта им отърва да го развиват, така си изнасят пщеницата и си пълнят хотелите с туристи..

    а щом не са взели софийското летище, още са далеч от голямата баница

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *