Flight of the Conchords / Брет и Джермейн

flight_of_the_conchords_ver3_xlg

Сериалчето (2007) е за двама неудачници-музиканти, емигранти от Нова Зеландия, които се опитват да пробият с групата си “Flight of the Conchords”. Както следва от името на самата група, смешките са тънки, но с пълно напрягане на езикова и музикална култура, можеш да се наакаш от смях.

Третия главен герой е техния мениджър Мъри, който е и заместник-културно аташе на Нова Зеландия и обитава един офис с безумни мебели и 8-битов компютър. Новозеландският акцент приятно изкривява нещата.. понякога си говорят съвсем тривиални неща, но казани на техния език са си бая смешни.

Flight-of-the-Conchords-960x720

Различното е, че главните герои са и стенд-ъп дуо, пеят и свирят наистина, дори имат Грами за комедиен албум. Във всеки епизод от сериала правят по два кавъра с идиотски текст, а сериала прелива в мюзикъл. Топката в този момент е леко висока, защото схващането на вица изисква познаване на оригиналния смисъл и стилистика на песента. Малко е като да се пее “Ветрове” на Лили Иванова с лирика, посветена на “говедата” и “чорбата”, но все пак се разбира.

Имената на главните герои са си истинските, така че нямат да имат проблемите на актьорския състав на “Приятели”, цялата планета да ги познава под грешните имена.

Заснети са 2 сезона, вторият май е по-читав.  Оценка: 7/10

Хванах го вечер по HBO Comedy, има го и в HBO GO, на български е под името “Брет и Джeрмейн”

Замунда линк

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *