High Maintenance / Весело облужване (2016) – Сезон 1

high-maintenance-tv-show-on-hbo-season-1-canceled-or-renewed
High Maintenance е мини-сериал на HBO от 6 епизода, който проследява живота на един дилър на трева и още няколко шматки, негови клиенти. Идеята е била за лека неангажираща комедия, в която не само героите са на фокус, а и цялостната атмосфера на Ню Йорк. Хитряги, артиси, гейове, гангстери и едно куче, всеки от героите се движи по своята собствена траектория, някои пафкат и гледат замислено през прозореца, други събират използвани кутийки от бира, животът си върви като в европейски арт филм.

high-maint-1

Главният герой по принцип не говори много и се разкрива последователно, епизод по епизод научаваме по малко за него и чак накрая избухва, като казва, че тая работа май не била за него и било твърде тежко да доставя трева и да понася драмите на всички.

high-main2

Запомнящ се момент е когато брадатия попада на снимачната площадка на Girls (друг сериал на HBO) и някакъв неудачник от екипа се опитва да го спре за да не попадне в кадър… Освен това една от героините слушаше по радиото NYC Radiolab, мой любим подкаст, което не е вметнато случайно и вдига топката.

Обща оценка:
9/10

Чакаме сезон 2!

You may also like...

2 Responses

  1. Longanlon says:

    Сериалът е супер тъп, главният герой е отвратителен дебил, който ми се повръща като го гледам, а стилът на диалога е некакъв модерен “риалити” милениъл булшит който го пробват в няколко сериала вече и нито един от тях успешен. Thumbs down.

  2. nname.org says:

    за всеки влак си има пътници…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *