The Night of [2016]

The Night of е духовният брат на True Detective, но разказано от гледна точка на извършителя на престъплението. Всичко се случва Нощен Ню Йорк, едно убийство, затвори, адвокати, процеси… сериалът те хваща за гърлото и 6 епизода няма пускане.

Главният герой е скромно момче от арабски произход, което се замесва в убийство и бива арестуван и тикнат в затвор с тежък режим докато тече делото.

В затвора той изживява трансформация от невинен студент в студенокръвно животно, но в крана сметка не спира да се бори за живота си и за доказването на своята невинност.

Цялата работа е поставена на екрана с майсторлък и внимание към детайла, познаване и ненавист към жестокостта на американската и другите юридически системи. Актьорите са неизвестни, но си правят образите като за последно, въобще не просто един сериал, а истински филм от тези, които остават в историята.

Оценка 10/10

You may also like...

2 Responses

  1. 315 says:

    Не съм го гледал, но по Вашата препоръка го тегля в момента и ще му хвърля един поглед.Видях и кой участва и според мен и Джон Тортуро и Риз Ахмед са доста добри и известни артисти.

  2. Svetoslav Traykov says:

    Сериалът е един от най – добрите сериали, които някога съм гледал. Имаш ли идея дали и кога ще има втори сезон?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *