Мултимедиа в Българиа

Не знам защо Канал 1 се превърна от “медия” в “медиа”, но явно има нещо по-тарикатско да си такъв субект. Сигурно има дълбока фундаментална разлика между двете понятия, но аз не я забелязвам и предполагам, че това е измислица на някой от пишещите в “Капитал”. Въпрос на време е цялата държава да повлече крак и дори овчарите в Родопите да започнат да обменят “информациа” къде обикаля Мечката-стръвница и къде да водят стадото, за да не стане “проблемациа”.

Пример за непредотвратимата индукция в обществото на всяка подобна тъпотия е една реклама във в. “Компютри”, която от месеци или години се мърдри необезпокоявана на средните две страници. Под носа на високоуважаваната от мен като мацка, но не и като филолог Х. Велинова е написано “мултимедиа”. Точно такава дума не съществува! Нека уважаваме този език и правилата за словообразуване в него. Stop the monsters!

You may also like...

2 Responses

  1. Anonymous says:

    За буквичката “я” забравят на много места, но това е в реда на нещата, след като в днешно време и овчар, учил до 3-ти клас може да стане частр от пишещата, но ненаучена журналистическа гилдия.

    ecloga

  2. Kanal 1 по добре да го забранят със закон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *