Баа Марта из къминг

И по стара българска традиция продавачите на мартеници в София ще са повече от купувачите.

Преди 2 години един приятел се беше забъркал в този гангстерски бизнес. Едвам изкара пари да си върне 100-те лева за разрешителното за проджба на Витошка и да купи на майка си преждата, която беше инвестирала в направата им. Щандът му беше един статив за рисуване и нашата сушилка за дрехи, та със Сашо не сме прали през периода, защото нямаше къде да съхнат. После ни се отблагодари с free мартеници и като заряза удома столчето, което беше взел от някого. За 2 седмици кампания си спечели безплатен студ и акъла да не се занимава повече с глупости, защото печалбата му беше по-малко от разходите за цигари и кафета.

You may also like...

3 Responses

  1. ecloga says:

    А беше време, когато майка ми, уредник в музея на българската литература, между работата, по архиви на писатели, продаваше мартеници на кристал и беше докарала още една месечна заплата, освен това беше весело край сергията.

  2. pa1n says:

    за разлика от разните светивалентини и други нагласени истории, първи март си е чисто български (езически) празник и много му се радвам, понеже съм егоистично копеле си купих мартеница и си я сложих сам…

  3. c_z ? says:

    а аз най-тарикатски изчаках 2ри вечерта, когато вече ме бяха видяли, че нямам, и една френдка ме върза, даже имам бонус блу мънистоу ъгейнст уроки, йеее!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *